ALİAĞA EMEKLİ SEN'DEN MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINA TEPKİ
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Emekli – Sen Aliağa şubesi üyeleri emekli milletvekili maaşlarına yapılan zamma tepki gösterdi. Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Hasan Karaşahin’nin Şube binasında yapılan basın açıklamasında milletvekillerinin bir gece yarısı kendi maaşlarına yaptıkları zammın kamuoyu vicdanını derinden yaraladığı ifade etti.
Milletvekillerine yapılacak olan zammı konu alan yasanın 16.maddesinin Cumhurbaşkanı tarafından kısmi olarak iptal edilip meclise iade edilmesinin bir oyalamaca taktiği olduğunu söyleyen Karaşahin “ Bundan önceki gibi değişiklik yapılmadan Cumhurbaşkanına geri gönderilecek ve Cumhurbaşkanı da onaylamak zorunda kalacak” dedi.
Hasan Karaşahin Emekli – Sen’nin İntibak yasası ve emeklilerin sorunları için mücadele edildiğini, emeklilere müjde diye iletilen 10 lira ile 200 lira arası yapılacak olan iyileştirmeyi intibak diye yutturulduğunu bu yasanın 2013 yılında yürürlüğe girileceği söylenirken milletvekillerinin kendileri ile olan değişiklikleri yarım saat içerisinde yapıldığına dikkat çekti.
MİLLETVEKİLİNE %100 ÇALIŞANA ve EMEKLİYE %4
Milletvekili Emekli maaşları TBMM Genel Kurulu'nda gece yarısı operasyonu ve önergelerle 3 bin TL'den önce 5 bin 600, sonra net 7 bin 750 liraya yükseltildiğini ifade eden Karaşahin “Emeklilerin büyük çoğunluğunun açlık sınırında (700-800 TL) maaşla yaşam sürdürdüğü ve asgari ücretin 659 TL olduğu ülkemizde emeklilere ve çalışanlara yüzde 3 veya 4 zammı yeterli gören vekillerimiz, vicdanları sızlamadan kendi emekli maaşlarını sıradan emeklinin on katına çıkarıyor. Bu yeni zamlarla mecliste görev yapan 170 emekli vekil 19 bin TL maaş alıyor. Mecliste olmayan emekli bir vekil 7 bin 750 TL alıyor. Emekliler 700-800 TL maaş alıyor. Vekillerimizin temsil ettiğini iddia ettikleri halkımızdan birinin emekli olması için 25 yıl çalışması ve eksiksiz prim yatırması yetmiyor; ayrıca altmış beş yaşına kadar emekli olmayı beklemesi gerekiyor.İşçi ve emekçiler tarafından mezarda emeklilik diye adlandırılan bu yasa 17 Ağustos depreminin olduğu günlerde halk can derdiyle uğraşırken halkın gözünden kaçırılarak yine gece yarısı operasyonu ile çıkarılmıştı. Bu defa da ne rastlantıdır ki Fransız Meclisinde Ermeni Soykırım Yasasının çıkarılmasına tepkilerin yoğun olduğu günlerde kıyak emeklilik yasasını gece yarısı operasyonu ile TBMM’den geçiriyorlar”dedi.
Halka mezarda emekliliği uygun gören vekillerin, kendilerine gelince iki yıl milletvekili hizmeti yapmayı emekli olmak için yeterli sayıldığı, primlerin de halkın vergilerinden oluşan bütçeden karşılayarak, Milletvekilleri yeniden seçilmeleri halinde maaşlarından hiçbir kesinti yapılmadığını, Emekliler, geçinemedikleri için başka bir işte çalıştıklarında maaşları % 15 azaldığını söylen Aliağa Emekli Sen Şube Başkanı Hasan Karaşahin Emeklilerin intibak yasasını uzun süredir çıkarmayan ve emekçilerin hiçbir sorununu çözmek için birleşememiş olan meclisteki partilerin kendi maaşları söz konusu olduğunda hiç itirazsız bir araya gelmeleri de ilginç olduğuna dikkat çekti.
HASAN KARAŞAHİN “MİLLETVEKİLLİĞİ MESLEK MİDİR Kİ EMEKLİ OLUNUYOR”
Hasan Karaşahin yaptığı basın açıklamasında Nasıl oluyor da dört yıl gibi geçici bir süre halktan görev talep eden biri, ömür boyu kendisine emekli maaşı bağlıyor? Bu halkın kendisine verdiği yetkiyi ve güveni kötüye kullanmak değil midir? Sorularının cevapsız kaldığına dikkat çekti.
Halkın yüzde 63,5 u maddi yoksunluk içerisindedir ve bir asgari ücretli ayda 659 TL aldığını, Buna karşın yoksulluk içindeki halk ve bu vekillerden aynı oranda dolaylı vergi alındığını, Vergi verirken eşit, maaş alırken ayrıcalık yapıldığının vurgulandığı basın açıklamasında Karaşahin Emeklilerin beklediği intibak yasasının en düşük emekli maaşının 1500 TL olmak kaydı ile Eski ve yeni emekliler arasındaki maaş farkı giderilmesinin 25-30 yıllık sağlık ve yaşlılık primlerine rağmen sağlık hizmetlerinden ve ilaçtan katılım ve katkı payları istendiği, çalışırken ödenen katkı ve katılım paylarının sağlıktan bir an önce kaldırılması gerektiği vurgulandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.