TÜRK KONFEKSİYON SEKTÖRÜ KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER SATIYOR
TİŞÖRT KİLOSU 1 DOLAR DEĞİL 30 DOLAR
ALFA TİVİ www.alfativi.net
Türkiye"nin ihracat ve istihdamda lokomotif sektörü Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü ciddi bir değişim ve dönüşümle ihracatta katma değerli ürünler ağırlıklı bir portföye ulaştı. Türk hazırgiyim sektörünün 50 yılı aşan ihracat tecrübesi ile yıllık 20 milyar dolar ihracat hedefleyen bir sektör konumuna ulaştığını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Yıllık 10 milyar dolar dış ticaret fazlası veriyoruz. İhracatta yıldızı parlatılan sektörlerin tamamının dış ticaret fazlasına ve istihdama katkısı bizim sektörümüze yetişemiyor diye konuştu.
Türkiye"de kamuoyunu söylemleriyle etkileyen ve yönlendiren etkin ve yetkin birçok ismin söylemlerinde, Türk hazırgiyim sektörüne yönelik; Kilosu 1 dolara tişört satan konfeksiyon sektörü diye tanımlamalarda bulunmalarına tepki gösteren Kızılgüneşler şöyle konuştu; Sektörümüz ile ilgili bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olan ve bu yanlış fikirlerini kamuoyu ile paylaşan kişiler Türk ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan sektörümüze ciddi bir haksızlık yapıyorlar ve sektörümüzün imajına zarar veriyorlar. Bugün Türk hazırgiyim sektörü kilogramı 1 dolara değil, minimum 30 dolara tişört satar hale gelmiştir. Ana hammaddemiz pamuğu en basit ürünlerimizde bile 10 kat katma değerli bir ürün haline getiriyoruz. Kendi koleksiyon ve tasarımıyla ürün satan ihracatçılarımızda bu 20 katını buluyor. Bu beyanatları veren isimler ihracatta kilogram hesabına gireceklerse yere göre sığdıramadıkları ithalata bağımlı ihracat yapan sektörlerin ihracat rakamlarına da baksınlar. Bugün konfeksiyon sektörü bu sektörlerin birçoğundan daha yüksek değere ürün ihraç ediyor ve bu sektörlerin tamamından fazla dış ticaret fazlası veriyor.
Türk Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün kendi tasarımcısını yetiştirmek için 20 yıl önce Moda Tasarım Yarışması düzenlemeye başladığını, Milano, Paris, Londra başta olmak üzere dünyanın belli başlı fuarlarına katılım sağladığını anlatan Kızılgüneşler, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak 2000 yılından beri Turkish Fashion Break "Bir Kahve Molası Ticare" sloganıyla Almanya"dan ABD"ye, İngiltere"den İtalya"ya, İspanya"dan Yunanistan"a 17 tane Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu gerçekleştirdik. Her ihracatçı firmamızın bünyesinde Tasarım ve ARGE ofisleri var. Perakende zincirleri kuran dünyanın dört bir tarafına mağaza açan çok sayıda firmamız var. Dünya"nın en büyük markalarına kendi tasarımlarımızla, kendi koleksiyonlarımızı ihraç ediyoruz. Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü olarak Avrupa"nın en büyük ikinci tedarikçisi konumuna geldik dedi.
Türkiye Cumhuriyeti"nin kuruluşunun 100. Yıldönümü olan 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi olduğunu hatırlatan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, hazırgiyim sektörü olarak 2023 yılı ihracat hedeflerinin 52 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.