• BIST 9549.89
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İzmir 19 °C

Tatil Valizinden Daha Önemlisi

Tatil Valizinden Daha Önemlisi
Havaların geç ısınması, Ramazan ayının yaz başına denk gelmesi gibi sebeplerle, bu yıl tatil planları çoğunlukla yazın ikinci yarısına sarktı. Tüm yıl çalışıp tatili hak eden kentliler, evlerini kilitleyip farklı rotalara doğru yola çıkıyor.

EVİNİZİN GÜVENLİĞİ

Havaların geç ısınması, Ramazan ayının yaz başına denk gelmesi gibi sebeplerle, bu yıl tatil planları çoğunlukla yazın ikinci yarısına sarktı. Tüm yıl çalışıp tatili hak eden kentliler, evlerini kilitleyip farklı rotalara doğru yola çıkıyor. Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, “Tatil hazırlığı yaparken valizinizde ne olduğundan çok, evde bıraktıklarınız daha önemli” diyerek, evden ayrılmadan önce alınacak güvenlik tedbirlerini paylaştı.

Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip’in verdiği bilgiye göre, tatile çıkmadan önce güvenlik tedbirlerini gözden geçirmek büyük önem arz ediyor, çünkü ev ve işyerlerinde meydana gelen güvenlik problemleri yazın da yılın geri kalanıyla aynı oranda meydana gelmeye devam ediyor. Habip, “Pronet Alarm Haber Alma Merkezi’ne iletilen sinyaller incelendiğinde, hırsızlık vakaları ve yangınların yüzde 30’u, su baskınlarının yüzde 40’ı, gaz kaçaklarının ise yüzde 25’i 3 aylık yaz sezonunda yaşanıyor” diyor ve ekliyor: 

EVDEN ÇIKMADAN YAPILACAKLARI LİSTELEYİN

“Tatile çıkarken evinizi en güvenli şekilde bıraktığınızdan emin olmak için bir listeniz olsun. Tek tek yanlarına tik atarak, hepsini yaptığınızdan emin olun. Böylece aklınız evinizde kalmaz ve tatilinizi huzurla geçirirsiniz. Yapılacaklar listesinde ilk akla gelenler güvendiğiniz bir kişiye anahtar bırakmak, balkon ve teras kapılarını kilitlemek gibi geleneksel ve mekanik yöntemler.”

Ancak Habip’e göre günümüzde kentleşmeye bağlı olarak suç oranlarının yükselmesi, toplumsal yapımızdaki değişimler, hırsızlık gibi vakaları önleyici temel unsurlardan olan komşuluk ilişkilerinin köy ve mahalle gibi yaşam alanlarına nazaran daha zayıf olması gibi nedenlerle artık bu yöntemler yeterli değil. Bu doğrultuda, Ediz Habip’in tatile çıkarken alınması gereken tedbirlere yönelik önerdiği liste ise şu şekilde:

Hazırlık aşamasında

Demir parmaklık, panjur, kapıda zincir ve emniyet kilidi gibi mekanik ve geleneksel yöntemlere ek olarak, kişisel ihtiyaçlarınıza yönelik olarak seçeceğiniz, alarm ve kamera çözümlerini içeren elektronik güvenlik sistemleri ile evinizi tam koruma altına alın.
Evde kasanız varsa, burada yüklü miktarda para ve ziynet eşyası bulundurmadığınızdan emin olun. Gerekli şeyleri banka kasalarına koyun.
Güvendiğiniz birine veya bir komşunuza posta kutunuzun anahtarını bırakın, fatura ve zarfları almasını rica edin.
Çiçekleri sulamak veya ev hayvanınızı kontrol etmek gibi nedenlerle evinize biri uğrayacaksa, anahtarınızı ona elden teslim edin, paspas altı, saksı kenarı, elektrik ve su saati gibi yerlere saklamayın.
Elektronik güvenlik sistemleriyle entegre çalışan akıllı kilit çözümleri, sizi bu uğraştan kurtararak, kapınıza gelen kişiye kapıyı tatildeyken de akıllı telefonunuz aracılığıyla açabilmenizi sağlar.
İç ve dış mekanlarda, kötü niyetli kişilere karşı çevreyi uyarıcı özellikteki olan harekete duyarlı ışık kaynaklarından kullanıyorsanız, bunların çalışır durumda olduğunu kontrol edin.
Siz evde yokken biri kapıyı zorlamak için eve yaklaşırsa, evde biri olup olmadığını kontrol etmek için zili çalarsa veya evde bir hareket algılanırsa, cep telefonunuz üzerinden anında haberdar olmak için elektronik güvenlik sistemleriyle entegre çalışan akıllı zil çözümlerini kullanabilirsiniz.

Yola çıkarken

Balkon ve teras kapılarının sağlam ve içeriden kilitlenmiş olduğundan emin olun.
Demir parmaklık, panjur, kapıda zincir ve emniyet kilidi gibi mekanik önlemleri devreye sokun.
Bu geleneksel önlemleri elektronik güvenlik sistemleriyle tamamladıysanız, sistemi kurduğunuzdan emin olun. Akıllı sistemler kullanıyorsanız, alarmı kurmayı unutsanız bile yoldayken akıllı telefonunuz üzerinden kurabilirsiniz.
Tam koruma sağlayan elektronik güvenlik sistemlerini tercih ettiyseniz, yangın, gaz kaçağı, su baskını gibi durumlarda, siz orada olmasınız bile yetkililere haber verilecek ve en hızlı şekilde müdahale edilecektir. Ek olarak elektrik sigortaları, kombi, gaz veya su vanaları gibi teknik altyapıya ait unsurları kapattığınızdan emin olun.
Akıllı sistemler kullanıyorsanız, evinizin güvenliğini uzaktan kontrol edebilmek için cep telefonu şarjınızın tam, şarj aletinizin çantanızda olduğunuzdan emin olun.

PRONET HAKKINDA:

1995 yılında kurulan Pronet, bugün yaklaşık 200 bin aktif güvenlik sistemi kullanıcısı ve 5000’i aşan özel güvenlik projesiyle sektörünün lider şirketidir. Sunduğu güvenlik çözümleriyle kişi, kurum, kuruluş, öz varlık ve bilginin korunmasını sağlayan Pronet, ev ve işyeri güvenliğinin yanı sıra bankalar, alışveriş merkezleri, havaalanları, perakende mağaza zincirlerinin de aralarında bulunduğu birçok büyük kuruma yönelik hizmet ve çözümler üretiyor. Hizmetlerini hırsızlığa karşı önleyici ve caydırıcı tedbirlerle sınırlı tutmayan Pronet, abonelerine ‘5 Korumalı Güvenlik Hizmeti’ ile hırsızlık, yangın, gaz kaçağı, su baskını gibi olayların yanı sıra acil sağlık ve panik durumlarına da müdahale edebiliyor. İnsana ve teknolojiye sürekli yatırım yapan Pronet, bunun bir sonucu olarak alarm sonrası aboneyi ortalama 10 saniyelik arama hızıyla dünya standartlarının üstünde bir hizmet veriyor. 2015’te Türkiye’de En İyi Müşteri Deneyimi Ödülü’nü kazanan Pronet, 2016’da da çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en prestijli etkinliklerinden 11. Contact Center World Awards’ta, “En İyi Müşteri Deneyimi” kategorisinde önce EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) ve sonra dünya birincisi oldu. Pronet ayrıca, dünyanın en saygın iş ödülleri organizasyonlarından Stevie Awards 2016’da 4 altın, 3 bronz ödül kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı. / EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78