ALİAĞA"DA ORGANİK TARIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ.
ALİAĞA TİCARET ODASI VE TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ, ALİAĞA"DAKİ ÜRETİCİLER VE TÜKETİCİLERİ ORGANİK ÜRÜNLERİN ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRDİ.
ALİAĞA"LI ÜRETİCİLER VE TARIMSAL FAALİYETLERE İLGİ GÖSTERENLER İZMİR TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ UZMANLARI TARAFINDAN BİLGİLENDİRİLDİ.
SERTİFİKASI OLMAYAN ÜRÜNE DİKKAT!
Tarım İl Müdürlüğü Uzmanları Ev Ekonomisti Ayla Yılmaz, Ziraat Mühendisleri Ülkü Özkarakaş ve Serhat Merdan, toplantıda üreticilerin ve tüketicilerin organik tarım konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını belirterek, Sertifikası olmayan ürün, ne kadar doğal ortamda üretilirse üretilsin, organik ürün olup olmadığı belirlenemez görüşünü dile getirdiler.
Toplantıda konuşan İzmir Tarım İl Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Ülkü Özkarakaş organik Tarımla ilgili bilgilendirme yaptı. Özkarakaş, Organik tarım, insana ve çevreye dost üretim demektir. Organik tarımda kimyasal ilaç ve gübreler kullanılmaz. Organik tarımda üretimin her aşaması kontrol edilip sertifika ile belgelenir dedi.
ALIŞVERİŞTE DİKKAT: ORGANİK ÜRÜN LOGOSUNU KONTROL EDİN.
Özkarakaş, organik ürün; kalitesi kontrol ve sertifikasyon kuruluşunca garanti altına açınmış, herhangi bir kimyasal kalıntı içermeyen güvenli, sağlıklı, kaliteli üründür. Tüketicilerimizin bu konuda pazarlarda dikkatli olması gerekiyor; Bir ürünün organik olup olmadığını anlamak için mutlaka etiketinde organik ürün logosu olup olmadığına ve satıcıda bulunması gereken organik ürün sertifikası kontrol edilmelidir dedi.
ÜRETİCİLERE ÇAĞRI: SERTİFİKASYON İÇİN BİRLİK OLUN
İzmir Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ülkü Özkarakaş, Organik tarımda sertifikasyon ücretlerinin düşük yansıması için üreticilerin bir araya gelerek birlikte başvurması gerektiğini dile getirerek, Tüketicilerimiz pazarlarda çok dikkatli olmalı. Çocuklarımız büyük tehlike altında. Özellikle sebze meyveleri mutlak sadece mevsiminde yemek lazım. Üreticilerimizin de sertifika almaktan korkmaması lazım. Örgütlenerek, bir araya gelerek sertifikasyon maliyetleri düşürülebilir dedi.
Seminerde, Ziraat Mühendisi Serhat Merdan da, İyi tarım uygulamaları konusunda kapsamlı bir sunum yaptı. Merdan konuşmasında, İyi tarım uygulamaları ile, insan ve doğa sağlığının korunabildiği, çevrenin korunduğu sorumlu bir üretim yapılır dedi.
Uzmanlar, İzmir ve ilçelerinin tarımsal potansiyelinin çok yüksek bir bölge olduğunu ifade ederek, İzmir"de tarımın hak ettiği değeri bulması için üreticimizin bilinçlenmesi ve üretimini organik ilkelere göre, iyi tarım standartlarına göre yapması gerektiğini dile getirdiler.
ADNAN SAKA: SAĞLIKLI KUŞAKLAR YETİŞTİRMEK İÇİN ÜRETİCİLERDE TARIMSAL BİLİNÇLENME, TÜKETİCİLER DE SAĞLIKLI ÜRÜN TERCİHİ GELİŞTİRİLMELİ
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa"nın bir Sanayi bölgesi olmasının yanında yüksek tarım potansiyeline de sahip olduğunu belirterek bölgemizde tarımsal bilinçlenme ve kalkınmaya dönük Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimizin katkılarıyla her ay toplantılar düzenliyoruz. Sağlıklı kuşaklar yetiştirmek için üreticilerde tarımsal bilinçlenme, tüketiciler de sağlıklı ürün tercihi geliştirilmeli. İti tarım uygulamaları ve Organik tarım konulu Seminerimizin faydalı olduğuna inanıyoruz. Tarım İl Müdürlüğümüze ve uzmanlarımıza katkıları için teşekkür ediyoruz dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.