23 Kasım 2024
  • İzmir14°C

VERGİ DAİRESİ ALTO ZİYARETİ

İzmir’in Aliağa İlçesinde Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün 2010 yılında vergi tahsilât oranının yüzde 54 olarak gerçekleştiği kaydedildi. Önceki yıllarda bu oranında daha yüksek olduğu belirtilirken, tahsilâtın azalmasının en

Vergi Dairesi ALTO Ziyareti

23 Şubat 2011 Çarşamba 23:22

ALİAĞA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ ZAKİR KILIÇ, “TORBA YASA, İŞ DÜNYASI İÇİN BÜYÜK FIRSAT”

TORBA YASA BEKLENTİSİ NEDENİYLE TÜRKİYE"NİN EN BÜYÜK SANAYİ VE TİCARET KENTLERİNDEN ALİAĞA"DA VERGİ TAHSİLAT ORANINDA BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE AZALMA YAŞANDI.

VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ VERİLERİNE GÖRE ALİAĞA"DA TAHSİLÂT AZALDI, TAHAKKUK ARTTI.
İzmir"in Aliağa İlçesinde Vergi Dairesi Müdürlüğü"nün 2010 yılında vergi tahsilât oranının yüzde 54 olarak gerçekleştiği kaydedildi. Önceki yıllarda bu oranında daha yüksek olduğu belirtilirken, tahsilâtın azalmasının en büyük nedeninin, mükellefler arasında Torba Yasa beklentisi olduğu ifade ediliyor.

ALİAĞA"DA 900 KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFİ VAR
Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka"yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, hızla gelişmekte olan Türkiye"de vergi gelirlerinin önemine işaret edildi. Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Aliağa"da mükelleflerin vergi bilincine sahip olduğunu ve gerek tahakkukta gerekse de tahsilâtta hassas davrandıklarını ifade etti. İlçede kurumlar vergisi mükellef sayısının 900 olduğunu belirten Kılıç, “Aliağa"da kurumumuz ve mükelleflerimiz arasında kurulan pozitif çalışmalar sonucunda vergi tahakkukunda çok iyi bir noktaya ulaştık. Aralık ayından itibaren Torba yasa ve af beklentisi nedeniyle tahsilâtta azalma yaşandığını görüyoruz.” Dedi.
Vergi Dairesi Müdürü Kılıç, “Tahsilâtın azalmasına karşın kurumlar vergisinde tahakkuklarda büyük artış yaşandı. İlçede toplam 4 bin 507 vergi mükellefimiz bulunuyor. Bu mükelleflerden 900"ünü Kurumlar, 3 bin 500"ü ise gelir vergisi mükellefidir. Aliağa"da kayıtlı 16 bin motorlu taşıtlar vergisi mükellefimiz mevcut” dedi.

TORBA YASA İŞ DÜNYASI İÇİN BİR FIRSAT
Torba Yasa"nın, iş dünyası için büyük bir fırsat yarattığına dikkati çeken Kılıç, “Kamuoyu tarafından "Torba Yasa" olarak adlandırılan "Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun mükellefler için yepyeni bir dönemin başlangıcı olacak. Vergi borçlarının yapılandırılması, matrah artırımı, stok affını da içine alan geniş kapsamlı bir düzenleme başlayacak. Kanun, geçmişe dönük borçlara 3 yıla varan sürelerde taksitlendirme imkânı getiriyor. Yasanın birçok avantajı var. Borçlarını peşin ödeyen mükelleflere gecikme faizi uygulanmayacak. Taksitlendirme yoluna giden mükelleflere ise, yıllık yüzde 5 gibi çok düşük oranda faiz uygulanacak.” dedi.

VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYENLER GÖZETİLMELİ
Torba Yasa"nın, kronikleşmiş sorunların giderilmesi için bir çözüm olduğunu ancak, vergisini zamanında ödeyen mükelleflerin de gözetilmesi gerektiğini dile getiren Saka, “Torba yasa, yıllardır kronikleşen bir soruna çözüm getirecek. Ancak devlete vergisini zamanında ödeyip, yükümlülüklerini yerine getirenleri de gözetecek düzenlemelere ihtiyaç var.” Dedi. 
Ziyarette kayıtdışı ekonomik faaliyetlere de değinen Saka, “Çeşitli finansal güçlükler bir taraftan istihdam üzerindeki yükler, diğer taraftan ağır vergi yüküyle ayakta kalmaya çalışan sanayici ve ticaret erbabımız tüm sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Vergisini ödeyip, kayıtlı istihdam sağlıyor. Oysa kayıtdışı ekonomik faaliyetler hem ticaret hem de vergi adaletsizliği yaratıyor.  Kayıt altındaki mükellefler vergilerini zaten son kuruşuna kadar ödüyor. kayıtlı olan, Vergi verenin üzerine gitmek yerine, kayıt dışında olan kayda alınmalı” dedi.

İŞ DÜNYASINA YÜKLERİN ASGARİYE İNDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ.
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye"de vergi oranlarında iyileştirmeler yapılmasına karşın hala oranların yüksek olduğunu ifade ederek, “Vergi oranlarının düşürülerek, dolaylı vergilerin azaltılıp, kayıt dışını kayıt altına alarak, verginin daha geniş bir tabana yayılması gerekiyor. Sanayici ve ticaret erbabı olarak üzerimizdeki yüklerin asgariye indirilmesini istiyoruz.” dedi.

BÜYÜK KURULUŞLARA ÇAĞRI: VERGİYİ ALİAĞA"DA ÖDEYİN
Merkezi Aliağa dışında olup, Aliağa"da faaliyet gösteren firmaların stopaj gibi bazı vergilerini Aliağa"da ödemesi halinde, ilçenin İller Bankası"ndan ve Devletten alacağı payın artacağına işaret eden Saka bu konuda Aliağa"da faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarına bir kez daha “verginizi Aliağa"da ödeyin” çağrısında bulundu. Saka, “Aliağa"da özellikle büyük yatırımları olan kuruluşların bölgeye istihdam dışında da katkıları olmalı. Aliağa"da üretip, İzmir dışında vergisini ödeyen kuruluşlarımız var. Bunların merkezleri Aliağa"ya almasını, vergilerini Aliağa"dan ödemelerini istiyoruz. Böylece hem bölgemize katkıları artacak hem de bölgemizde yaşayanlarla, yerel kurum ve kuruluşlarla entegre olmaları kolaylaşacaktır.” Dedi.

ORJİNAL GÖRSELLER İÇİN

 http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/23022011/asaka-zkilic.JPG
Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka"yı makamında ziyaret etti.
 
http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/23022011/asaka-zkilic1.JPG
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka “Vergi oranlarının düşürülerek, dolaylı vergilerin azaltılıp, kayıt dışını kayıt altına alarak, verginin daha geniş bir tabana yayılması gerekiyor.”
 
http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/23022011/asaka-zkilic2.JPG
http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/23022011/adnan-saka.JPG
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka “Aliağa"da faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarına bir kez daha “verginizi Aliağa"da ödeyin” çağrısında bulundu.
http://www.alto.org.tr/bultenfoto/2011/23022011/zkilic.JPG 

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.