24 Kasım 2024
  • İzmir9°C

UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE KONFERANSI

Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /

Uyuşturucuya Karşı Mücadele Konferansı

16 Ekim 2014 Perşembe 22:26

SELÇUK’TA UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE KONFERANSI
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Selçuk’ta “Uyuşturucuya Karşı Mücadelenle Yaşa” konulu bir konferans düzenlendi. Gençlerin, ailelerin ve eğitmenlerin uyuşturucuya karşı sahip olması gereken duyarlılık üzerine konuşulduğu konferansa katılan Selçuk belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı,  belediye olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
 
Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen “Uyuşturucuya Karşı Mücadelenle Yaşa” konferansına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel, Ali Karakurt, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Konferansa konuşmacı olarak AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Rehberlik Öğretmeni Serpil İnce Güzel, Zirve Dağcılık Rehber Eğitmeni Vahap Ağırtaş katıldı. 
 
MAHRUKİ: UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞININ DÜŞMESİ KAYGI VERİCİ 
“ Uyuşturucuya Karşı Mücadelenle Yaşa”  konulu konferansa konuşmacı olarak katılanAKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, uyuşturucu kullanımının 10- 12 yaşlara düşmüş olmasının kaygı verici olduğuna vurgu yaparak; “Arkadaş çevresi uyuşturucu kullanımında çok önemli bir faktördür. Kimse durduk yere uyuşturucu kullanımına başlamaz. Yanlış arkadaş ilişkisi, sağlıklı olmayan aile ortamı ve ailenin çocuğundan haberdar olmaması uyuşturucu kullanımına neden olabilir.  Kötü bir alışkanlığa hiç başlamamak bırakmaktan daha kolaydır” dedi. Mahruki ayrıca uyuşturucu kendini ve dünyayı sorgulama yeteneği henüz gelişmemiş kişiliği henüz oturmamış ergenlik çağındaki bireylerin kolay fikir değiştirebilip, her etkiye açık oldukları için uyuşturucu kullanımına yatkın olabileceğini de sözlerine ekledi. Nasuh Mahruki; “Çocukları madde bağımlılığından korumanın en önemli yolu, onlara sadece birtane hayatları olduğunu anlatmak ve bu hayatın doğru tercihlerle bir mucizeye dönüşebileceğine onları inandırmaktan geçiyor. Anneler babalar çocuklarının hayatlarına müdahale eden değil, onların içinde yer alabilen destekleyiciler olduğu zaman, o çocuk herhangi bir madde kullanmaya ihtiyaç duymaz” dedi.  
 
BAKICI:BU SORUMLULUK HEPİMİZE AİT
Madde bağımlılığı sorununun toplumun hiçbir kesiminin yüz çeviremeyeceği bir sorun olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Geri kalmış, gelişmekte ve gelişmiş toplumlarda uyuşturucu kullanımı maalesef vardır. Esas olan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmakla ilgili herkesin, her kurumun üzerine düşen görevi yerine getirmesidir. Bu konuya öncelikle bir baba olarak, daha sonra ise bir akademisyen ve yönetici olarak yaklaşıyorum.  Anne baba olarak hepimize bu konuda büyük bir sorumluluk düşüyor. Ayrıca ben belediye başkanı olarak bu konuda önemli sorumluluklarım olduğunu düşünüyorum. Göreve geldiğimden beri üzerinde titizlikle durduğum konulardan birisi de bu konudur. Biz bu konuda uzmanlarla birlikte çalışarak proje geliştireceğiz. Bu alışkanlığı edinen gençlerin bu durumdan kurtarmalıyız.Onların topluma kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca bu alışkanlıkla tanışmamış gençlerimizi de spor ve sanat faaliyetlere yönlendirmek için gerekli alt yapının hazırlanmasını sağlayacağız” dedi. 
 
GÜZEL: AİLELER ÇOCUKLARINA “HAYIR” DA DİYEBİLMELİ
Konferansa yine konuşmacı olarak katılan Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Serpil İnce Güzelise okul aile ve öğrenci üçgeninde madde bağımlılığıyla nasıl mücadele edilebileceğini anlattı. Güzel;  “Teknolojik gelişme ve değişen hayat şartların ailelerin çocuklara az zaman ayırmasına neden oluyor. Tehlike de burada başlıyor. Çocuklarımız da artan ders yoğunluğuyla sınavlara hazırlanmakla uğraşıyor. Tabi bunun yanında sosyal medyanın cazibesi ve teknolojinin çok kolay erişilebilir olması aile ve çocuklar arasındaki iletişimi daha da zayıflatıyor. İlköğretim çağında çocuğu ile yoğun bir şekilde ilgilenen aileler aynı ilgiyi ortaöğretimde göstermiyor. Oysa velilerle daha sıkı bir iletişime bu dönemde de ihtiyacımız var. Ergenlik dönemindeki çocuk merak, çevre edinme, iletişim kopukluğu gibi nedenler madde kullanımına yanaşabiliyor. Bu noktada velilere büyük görevler düşüyor. Veliler çocuklarının arkadaşlarını, hayatlarını, çevrelerini çok iyi tanımalı. Aile içerisinde sıkı bir iletişimin yanı sıra belirli kurallar olmalıdır. Çocuklarımıza sevgi ve yakınlık göstermeliyiz. Ancak onlara yeri geldiğinde “hayır” da diyebilmeliyiz. Biz çocuklarımıza hayır diyebilmeliyiz ki; çocuklarımız da başkalarına hayır diyebilsin” dedi. 
 
SPOR VE UYUŞTURUCU BİR ARADA OLMAZ
Konferansta son olarak konuşan ve spor ile madde bağımlılığının asla bir arada bulunamayacağına vurgu yapan Zirve Dağcılık Rehber Eğitmeni Vahap Ağırtaş; “Spor kişiye yüksek bir özgüven sağlar. Özellikle doğa sporları yapan insanların özgüvenlerinin ve mücadele yeteneklerinin çok gelişmiş olduğunu görmekteyiz. Özgüveni ve mücadele yeteneği olan bireyler hayata karşı daha dik durur. Böyle bir bireyin de herhangi bir şekilde uyuşturucu madde kullanımına yatkın olması pek mümkün değildir. Bu yüzden ben ailelerin çocuklarını mümkün olduğunca erken yaşlarda spora yönlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.