05 Ocak 2025
  • İzmir11°C

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Ege Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” sempozyumu Y

İş Sağlığı ve Güvenliği

07 Ekim 2015 Çarşamba 15:47

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Ege Üniversitesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” sempozyumu Yusuf Vardar Kültür Sanat Merkezi (MÖTBE )n’de düzenlendi.
 
Prof. Dr Yüksel Gürüz, Ege Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyerek, mesleğini çok sevdiğini ve yeniden seçim hakkı olsa yine Ege Üniversitesini ve mesleği olan doktorluğu seçeceğini belirtti.
 
İŞ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ
Prof. Dr Yüksel Gürüz, ILO’nun iş yerlerinde çalışan insanların sağlığı için alınacak  önlemlerden bahsederek iş yerlerinde en sık oluşan hastalıkların üst solunum yolu hastalıkları olduğunu söyledi. Çalışma ortamı ve çalışma biçiminin insanlar için önemli olduğunun vurgulandığı İLO kuralları arasında  işle ilgili hastalıklar ve meslek hastalığı arasındaki farklar yer alıyor. Prof. Dr Gürüz,  meslek hastalıklarının yüzde 100 önlenebilir olduğunu belirterek meslek hastalıklarının iş kazalarından daha fazla orana sahip olduğunu söyledi. Prof. Dr Gürüz, Mobbing yaptırımı olduğunda insanların duygu durumları hakkında örneklerle açıklama yaptı. Gelişmiş ülkelerden Belçika’nın iş sağlığı ve istatistikliğinde ilk sırada yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Gürüz, ,İş Sağlığı ve Güvenliğinin çalışanların sağlık kapasitelerini en yüksek düzeye çıkararak en az yorgunluğa sahip olacak şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.
Alt gruplar halinde kategorilere ayrılan sunumda kimyasal etmenlere bağlı meslek hastalıkları, deri yoluyla oluşan hastalıklar, tozlarla meydana gelen meslek hastalıkları biyolojik etmenlere bağlı meslek hastalıkları, fiziksel etmenlere bağlı meslek hastalıklarından örneklerle bahsetti. Prof. Dr. Gürüz, iş yerinde aydınlatmanın önemine değinerek tabi ve yapay aydınlatmanın, doğru aydınlanma şekillerini açıkladı.
 
Ergonomik etmenlere bağlı meslek hastalıklarına da değinen Prof. Dr. Yüksel Gürüz çalışma sırasında doğru oturma ve çalışılan konumun önemli olduğunu söyledi ve doğru koltuk kullanımının önemini ifade etti.
 
ALT BAŞLIKLARLA İŞ YERLERİ
Prof. Dr. Gürüz, meslek hastalıklarında tanı yöntemleri ve mesleki öykü, meslek hastalıklarından korunma ve kişisel koruyucu donanımın önemini örneklerle belirtti. Biyolojik risk etkenleri, hangi sektörlerin kapsam içinde olduğu,enfeksiyon oluşumu,sağlık çalışanlarında risk grubu,biyolojik risk etmenlerinde karşı korunma yöntemleri, risk grupları örneklerle açıklandı. Sempozyumda psikososyal tehlikeler konusuna ağırlık verildi. Stres, anlık stres uyarıcılarının vücudumuza etkileri söylenerek ABD verilerine göre en stresli işler belirtildi.İş stresinde yaklaşımlar, iş stresinin önemi, iş stresinin nedenleri, mobbing, mobbing türleri, mobbing önlemleri ayrıntılı örneklerle anlatıldı.İş stresinin sağlığa etkileri,hukuki bilgiler,iş stresi sonucu görülen hastalıklar stresin nedenleri, stres belirtileri, stresle başa çıkma yolları, psikososyal etmenlerle başa çıkma yolları,ilk yardım bilgileri,ilkyardım temel uygulamaları koruma,bildirme, kurtarma, ilkyardımın temel uygulamaları,temel yaşam desteği, ilkyardım yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi aktaran konuşmacı, “Her şey daha güvenli işini seven bireyler için” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.