23 Kasım 2024
  • İzmir8°C

HAZIRGİYİM'E TAZE KAN

İhracat ve istihdamda lokomotif sektörlerin başında yer alan Hazırgiyim sektörümüzün dünyadaki mevcut konumunu koruması ve daha güçlü hale gelmesi için Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve Tekstil Mühendis

Hazırgiyim'e Taze Kan

04 Nisan 2009 Cumartesi 18:26

HAZIRGİYİM SEKTÖRÜNE TAZE KAN!

3 KURUM GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ, SEKTÖR 22 MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ KAZANDI

İhracat ve istihdamda lokomotif sektörlerin başında yer alan Hazırgiyim sektörümüzün dünyadaki mevcut konumunu koruması ve daha güçlü hale gelmesi için Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve Tekstil Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ortaklaşa “Müşteri Temsilciliği Eğitim Programı” düzenlediler. Eğitim Programı sonrasında 22 kursiyere Katılımcı Belgeleri verildi.
Hazırgiyim sektörüne kalifiye eleman kazandırmak için uzun yıllardır eğitim programları düzenlediklerini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, eğitim programları sayesinde sektöre binlerce kalifiye personel kazandırdıklarını, sektörün bu sayede daha kaliteli üretim ve pazarlama yeteneği kazandığını kaydetti.
Türk hazırgiyim sektörünün İtalya gibi özgün tasarımlarla dünya piyasalarında rekabet edebilmesi için Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak 5 yıldır EİB Moda Tasarım Yarışması düzenlediklerini ve sektöre genç, yenilikçi, yaratıcı, vizyon sahibi tasarımcılar kazandıklarını hatırlatan Eskinazi, “Moda Tasarım Yarışmamız, Müşteri Temsilciği Eğitim Programımız ve diğer eğitim programlarımız sayesinde Türk hazırgiyim sektörümüz dünyadaki rakipleri ile rekabette güçlü konuma gelecektir” diye konuştu.
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Göllü, “Müşteri Temsilciliği Eğitim Programı”nda 14 eğitmenin görev aldığını 27  Ocak – 02 Nisan 2009 tarihleri arasında haftada 2"şer günden toplam 57 saatlik bir eğitim programı sonrasında kursiyerlerin, Ekip Çalışması ve Motivasyon dört pencere modeli, Lif ve İplik Oluşumu Bilgisi, Dokuma ve Örgü Kumaş Bilgisi, Dokuma ve Örgü Kumaş Terbiyesi, Kalıp Serileme Ölçü Alma Teknikleri, Üretim Numunesi Kontrolü ve Koleksiyon Hazırlama
Dokuma ve Örgü Konfeksiyon Bilgisi, Baskı ve Baskı Çeşitleri, Nakış Bilgisi, Yıkama Teknikleri, Yardımcı Malzeme, Teknik İngilizce, Almanca ve Fransızca, Konfeksiyon Kalite Standartları, İthalat-İhracat Terimleri ve İşleyişi, Maliyet Unsurları ve Hesapları konularında eğitim aldıklarını söyledi.

EĞİTİMLERDE KOLEKSİYON, TASARIM VE PAZARLAMA ÖNE ÇIKTI
Hazırgiyim sektöründe geçmiş dönemlerde yapılan eğitimlerin üretim ağırlıklı olduğunu belirten Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün, tekstil ve konfeksiyon sektöründe Çin"e uygulanan kotaların kalkması ile birlikte eğitimlerde koleksiyon, tasarım ve pazarlamanın ön plana çıktığını belirtti.
Türk tekstil ve hazırgiyim sektörleri olarak kendilerine Çin"i değil, İtalya"yı model olarak aldıklarını anlatan Örün, “Sektörümüzün hedefi Çin olmak değil, İtalya olmak. O nedenle özgün tasarım ile koleksiyon hazırlamak önemli, pazarlama önemli. Bu konuları içeren eğitim programlarına bundan sonra da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ozan Kayacan, 3 kurumun eğitim konusunda ortak hareket etmesinin hazırgiyim sektörü açısından önemli bir kazanım olduğunu, bundan sonraki süreçte bu birlikteliğin devamının sektörün faydasına olacağını, Tekstil Mühendisleri Odası olarak bu işbirliğine bundan sonraki süreçte de katkı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ortaklığında düzenlenen “Müşteri Temsilciliği Eğitim Programı”nı 22 kişi başarıyla tamamladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.