24 Kasım 2024
  • İzmir9°C

ENGELLİYE YENİ İŞ KAPISI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ VAZİYET GAZETESİ / Aliağa Kent Konseyi tarafından geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan, plastik kapakların toplanarak satışında elde edilecek gelir ile engelli yurttaşların meslek edinmelerini ve istihdamını amaçlayan “Gülümseyen

Engelliye Yeni İş Kapısı

14 Ağustos 2011 Pazar 23:29

PLASTİK KAPAKLAR ENGELLİYE İŞ KAPISI OLACAK

ALİAĞA"DAN TÜRKİYE"YE ÖRNEK BİR PROJE DAHA; GÜLÜMSEYEN KAPAKLAR GÜLÜMSEYEN YÜZLER

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ VAZİYET GAZETESİ / Aliağa Kent Konseyi tarafından geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan, plastik kapakların toplanarak satışında elde edilecek gelir ile engelli yurttaşların meslek edinmelerini ve istihdamını amaçlayan    “Gülümseyen Kapaklar Gülümseyen Yüzler Projesi” Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"un plastik kapak kumbarasına ilk kapağı atmasıyla resmen başladı. Kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek plastik kapak kumbaralarında toplanarak elde edilen gelirler engellilerin yararına kullanılacak.


Projenin sponsorlarından TRT"de Engelsiz Yaşam Park Cafe"de çekimler ve röportajlar yaptı. TRT Projenin Türkiye kamuoyuna duyurulmasına katkı sağlayacak. 

BAŞKAN OĞUZ; ALİAĞA"DA ENGELLERİ SOSYAL PROJELERLE KALDIRDIK
Aliağa Belediyesi"nin Engelliler Derneğine tahsis edilmek üzere yaptığı ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Engelsiz Yaşam Park Cafe"de yapılan törende konuşan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz engellileri hiç bir zaman göz ardı etmediklerini belirterek; “ Engelli yurttaşlarımızın spor yapabilecekleri, aileleri ile  vakit geçirebilecekleri, akülü araçlarını şarj edebilecekleri bir park oluşturarak onlara verdiğimiz değeri gösterdik. Bugün ise Kent konseyimizin başlatmış olduğu sosyal bir projeyi hayata geçiriyoruz. Plastik şişe kapaklarının toplanması ile engelli yurttaşlarımız gelir elde edecek ve bu gelirlerle meslek edinmeleri sağlanacak. Tüm yurttaşlarımızı kampanyaya katılmaya ve destek olmaya çağırıyorum.”dedi.

YAKUP ÖZTÜRK; PROJE İLE ENGELLİLERİN TOPLUMA ENTEGRASYONU AMAÇLANIYOR
Amaçlarının Aliağa"da ki engellilerin sosyal ve iş yaşamına kazandırılması olduğunu belirten Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk; “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız projemize başladık. Amacımız plastik şişe kapaklarını toplayarak elde edilecek gelir ile engelli yurttaşlarımıza meslek edindirmeyi ve onların toplumla entegrasyonunu amaçlıyoruz. Kentin belli noktalarına koyacağımız plastik kapak toplama kutularında toplayacağımız kapaklardan elde edilecek gelir ile engellilerin topluma entegrasyonunu amaçlıyoruz. Bu proje Türkiye Kent Konseyleri Birliği"nin kabul ettiği bir proje dolayısı ile Türkiye geneline yayılacak.   Önce Aliağa"da başlayacak örnek model olarak daha sonra kent konseyi olan tüm kentlere yaygınlaşmasını sağlayacağız.  Öncelikle Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Lüleburgaz ilk etapta başlayacak şehirler” dedi. Öztürk; Kapakların satışından elde edilecek gelir Engelliler Derneği"nde toplanacak. Toplanan paralar ile açılacak olan engelli üretim merkezi bünyesinde çeşitli kurslar verilecek, sonrasında ürünler üretilecek. Kapak satışından elde edilecek gelir ile üretilecek ürünlerin hammaddesi temin edilecek. Bu şekilde engelli yurttaşlarımızı hem üretime hem de topluma kazandırma anlamında çok önemli bir adım atmış olacağız. Proje ortaklarımız Aliağa Belediyesi, PETKİM AŞ, Gemi Geri Dönüşüm Derneği, TRT, Aktif Fm ve  Aliağa Ticaret Odası"na teşekkür ederiz.” dedi.

“BALIK YEMEYİ DEĞİL BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEK” PROJESİ
Projeyi engellilere “balık yemeyi değil balık tutmayı öğretmek” olarak niteleyen Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aziz Yaşar Kaya; “Başladığımız proje dahilinde kapaklar toplanacak ve geliri ile engelli arkadaşlarımızın mesleki rehabilitasyonu ve topluma kazandırılmaları sağlanacak. Bizler acınacak insanlar değiliz. Görev verildiği takdirde her türlü engeli aşabilecek durumdayız. Projeyle ilgili Aliağa halkının da desteğini şimdiden almaya başladık. Bu konuda halkımızın duyarlılığına ve destek olan Başta Aliağa Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.      

PETKİM PETRO KİMYA A.Ş. SATIŞ MÜDÜRÜ MEVLÜT ÇETİNKAYA
Dünya"da Türkiye"de plastikler konusunda çok yanlış bir imaj olduğunu belirten Petkim Petro Kimya AŞ Satış Müdürü Mevlüt Çetinkaya; “Biz bu durumu çeşitli platformlar aracılığı ile tersine çevirmeye çalışıyoruz. Bir kere plastikler çevre ile dost bir ürün. Günümüzde plastik tüketmek gelişmişlik düzeyini gösterir. Plastikler doğal kaynakların yerine kullanılabilen ucuz, esnek, kullanışlı bir ürün olmasına karşın ve çevreyle dost bir ürün olmasına rağmen yeterince bilinçlenilmemesi nedeniyle plastikler konusunda olumsuz bir algı var. Yani sorun plastikte değil yanlış kullanımda. Bizim açımızdan bu projenin önemi bu olumsuz algının giderilmesi. Yani doğada hiçbir üründe olmayan bu geri dönüşümü mükemmel olan ürünü tekrar üretime katma değere kazandırılıyor. “dedi.    

TRT"DEN HABER DESTEĞİ
Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisince yürütülecek kampanyanın başlamanı nedeniyle başta Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz olmak üzere, katılan tüm konuklar sembolik olarak kapak toplama kutularına kapak attılar. Bu arada projenin sponsorlarından TRT, proje ve Engelsiz Yaşam Park Cafe ile ilgili olarak Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ve kafe de çalışan gençlerle röportaj yaptı.

KATILANLAR
“Gülümseyen Kapaklar Gülümseyen Yüzler” kampanyasının başlama törenine Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Belediye Meclis Üyeleri, Petkim Petro Kimya AŞ Satış Müdürü Mevlüt Çetinkaya, Aliağa Engelliler Derneği ve Aliağaspor Yöneticileri, Menemen Kent Konseyi Başkanı Bahadır İnanlı, Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yana, Gazeteci-Yazar Hüseyin Yurttaş, Projenin Koordinatörü Sema Kalpakçı, Sanat Danışmanı Nazire Keskin ve Aliağa Kent konseyi üyeleri katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.