CEO KENAN YAVUZ'A BAŞARI ÖDÜLÜ
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Göztepe Rotary Kulübü, SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz'a 'Meslekte Başarı Ödülü' verdi. Göztepe Rotary Kulübü, SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan
09 Ekim 2012 Salı 22:39
KENAN YAVUZ'A MESLEKTE BAŞARI ÖDÜLÜ
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ Göztepe Rotary Kulübü, SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz'a 'Meslekte Başarı Ödülü' verdi. Göztepe Rotary Kulübü, SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz'a 'Meslekte Başarı Ödülü' verdi. Üyelerle sohbet eden Yavuz, özellikle enerji politikaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Göztepe Rotary Kulübü Üyesi, gazeteci Nedim Atilla'nın aday göstermesiyle 'Meslekte Başarı Ödülü' verilmesi kararlaştırılan SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz için düzenlenen tören Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda bir açılış konuşması yapan Göztepe Rotary Kulüp Başkanı Turhan Gürsel Urhan, Rotary kulüplerinin iş ve meslek insanlarının oluşturduğu hizmet kuruluşu olduğunu belirterek "Barışa ve barış halinin kökleşmesine katkıda bulunan bir sivil toplum örgütünün üyeleriyiz. Üyelerimiz arasındaki tanışıklığı hizmet fırsatı olarak görür, her hafta düzenli olarak toplanarak tanışıklığımızı geliştirmeye çalışırız" diye konuştu. Yavuz'un da çalışmalarıyla yüksek ahlak sahibi insanları yüreklendirdiğini, örnek olduğunu kaydeden Urhan, "Hizmet idealimizi yükselten bu katkınızı şükran ile anıyor, takdim edeceğimiz meslekte başarı ödülüyle bu onuru gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz" dedi.
'DENİZ ÇIKIŞ NOKTASI'" ÇIKIŞI
Kenan Yavuz ise "Çok büyük bir onur duydum. Özellikle İzmir'den böyle bir ödül almak daha da anlamlı. Layık olmadığım güzel cümlelerle donatarak bu ödülü anlamlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmasında ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yavuz, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içindeki hedeflerine ulaşabilmesi için özellikle enerji bağımlılığı sorununu çözmesi gerektiğine işaret etti. Socar Enerji A.Ş. tarafından işletilen Petkim'in bulunduğu Aliağa'nın 1965 yılında sanayi bölgesi olarak belirlendiğini hatırlatan Yavuz, "Türkiye'nin sanayi haritasına bakıldığında İstanbul'dan İskenderun'a kadar 2 bin 500 kilometre kadar kıyı şeridimiz var. bu sahil şeridinde sanayi çıkış noktası olarak 10 kilometre dahi yerimiz yok. Çok çarpıcı ve acı bir şey. Deniz çıkışı bazı sektörlerde lojistik açıdan vazgeçilmezlik içeriyor. Deniz çıkış noktanız yoksa bazı sektörlerde olmanız mümkün değil. Bunlardan biri de rafineri, petro kimya sanayi. Beton yığınlarından yazlıklardan geçilmeyen bir ülke konumundayız" dedi.
'DOĞRU İŞLER YAPMIŞIZ AMA YAVAŞLAMIŞIZ'
Sanayileşilecek ise teknolojiye büyük önem verilmesi gerektiğini de vurgulayan Yavuz, Türkiye'nin petrokimya ve rafineri sektörüne de Japonya ve Kore gibi gelişmiş ülkelerle aynı dönemlerde girdiğine ancak gelişiminin zaman içinde yavaşladığına işaret etti. Yavuz, "Zamanında girmişiz ama doğru atılımlarla gelen bu sanayi üzücü bir noktayla karşı karşıya. Dünyanın en büyük 17'nci büyük ekonomisiyiz ama petrokimyada da 33'ncü sıradayız. Arzu etmediğimiz yerden arzu ettiğimiz yere doğru hareketlenmek için hızlanmamız gerekiyor. Doğru zamanda girmiş, doğru işler yapmışız ama sonra yavaşlamışız. Bunların analizini yapmadan bugünkü yapımızı çareleri üretmemiz de mümkün olmaz" diye konuştu.
'ENERJİDE ÇEŞİTLİLİK GEREKİYOR'
Yavuz, enerjide de rekabetçiliğin çok önemli olduğunu kaydetti. Yavuz, "Bu ülkenin 500 milyar dolarlık bir ihracatı olmazsa, gelecek 10 yılda ne insanımıza iş bulmamız, ne refah seviyesini yükseltmemiz mümkün" dedi. Türkiye'nin kurulu enerji gücünün 52 bin megavat olduğunu, 2023 hedeflerine ulaşmak için bu rakamın 150 bin megavata çıkması gerektiğini kaydeden Yavuz, "Türkiye enerji kaynağına kavuşmazsa sanayileşme iddiamız, ihracat hedeflerimiz, enerjide bağımsızlığımız, hiçbir şeyimiz gerçekleşmez. Bu bir gerçeklik. Türkiye'nin enerji kaynaklarını çeşitlendirmesi gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.
Yavuz, bunun için mutlaka enerji çeşitliliğinin sağlanması gerektiğini de belirterek kurumların işbirliğine işaret etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.