24 Kasım 2024
  • İzmir7°C

BOŞLUK ALİAĞA'DA SAHNELENDİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Amirliği Aliağa İlçe İnsan Hakları Kurulu ile ortaklaşa düzenlediği madde bağımlılığına karşı “BOŞLUK” adlı oyunu Aliağa Halk Eğitim merkezinde sergiledi.

Boşluk Aliağa'da Sahnelendi

13 Şubat 2009 Cuma 00:24

İZMİR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NARKOTİK BİRİMİ MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI “BOŞLUK” ADLI OYUNU SERGİLEDİ

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Amirliği Aliağa İlçe İnsan Hakları Kurulu ile ortaklaşa düzenlediği madde bağımlılığına karşı “BOŞLUK” adlı oyunu Aliağa Halk Eğitim merkezinde sergiledi. Konak Belediyesinin sponsorluğunda oynanan oyuna Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Aliağa Anadolu Lisesi, Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi, 80. Yıl Cumhuriyet lisesi öğrencileri katıldı. Liseli öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği oyun 2 seans ve her seansta 2 perde olarak sergilendi.  

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birimine ait tiyatro topluluğunun sergilediği tiyatroda madde bağımlılığına yol açan etkenler ve madde bağımlısı olan insanların hayatlarında ki felaketler işlendi. Narkotik Şube görevlisi ve Narkotik ve bağımlılık uzmanı Mustafa Yücel “BOŞLUK” adlı oyunun bizzat yaşanmış bir olay olduğunu dile getirdi. yaşanmış olaya müdahale eden ekibin içinde bulunduğunu belirten Yücel “Benim olaya müdahale anında gördüklerimi ve yaşadıklarımı hala unutamıyorum. Tabi olay öncesi neler olduğunu bilmemiz mümkün değildi. O gece yaşananları detayları ile bana anlatan aynı evde kalan üniversite öğrencisinin bir de ricası vardı. Ne olur abi bunu gidin bütün insanlara, özellikle de uyuşturucuları merak eden gençlere bağıra bildiğiniz kadar bağırın, çağırabildiğiniz kadar çağırın ve meseleyi anlatın. Anlatın da bir daha bizim başımıza gelen bu vahim olayı bir daha hiç kimse yaşamasın dedi. Bende o gence verdiğim sözümü tutmuş oluyorum.”

Madde bağımlılığını tiyatro aracı ile anlatmanın gençlere daha faydalı olacağını belirten Yücel “Tiyatro öncelikle, düşünme ve düşündürme sanatıdır. Tembelliği öldürür. Uyuşuk beyinleri canlandırır. Üretime zorlar. Yenilik getirir. İnsanın kendisini keşfetmesini sağlar. Hayatı sorgular, sorgulatır. Kısaca, İnsanı insana insanla anlatır!

Ayrıca tiyatro, ışık, ses ve sahne düzenlemesiyle görsel ve işitsel duyulara hitap ettiği için kitaptan daha etkili bir eğitim aracı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle madde bağımlılığı ile daha etkili mücadele için tiyatroyu kullanmaya karar verdik.” Dedi.

Amaçlarının tiyatro ile insanları ve özelliklede gençleri daha çok bilinçlendirmek olduğunu belirten Narkotik Uzmanı Mustafa Yücel öğrenciler yaşanmış hayat hikayeleri yakından izleyerek görmeleri ile karşılarına gelebilecek tehlikelere karşı nasıl davranmaları gerektiğini bileceklerini dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.