22 Kasım 2024
  • İzmir19°C

BAHAR YORGUNLUĞU...

Baharın gelişiyle doğa canlanıp renklenirken bedenlerimiz ağrılara teslim oluyor. Uyku bozukluğu, stres, isteksizlik şeklinde kendini gösteren bahar yorgunluğu aynı zamanda kas ve eklemlerde de şiddetli ağrılara yol açıyor

Bahar Yorgunluğu...

14 Nisan 2015 Salı 10:37

BAHAR, YORGUNLUĞU VE AĞRILARIDA BERABERİNDE GETİRİYOR
 
Baharın gelişiyle doğa canlanıp renklenirken bedenlerimiz ağrılara teslim oluyor. Uyku bozukluğu, stres, isteksizlik şeklinde kendini gösteren bahar yorgunluğu aynı zamanda kas ve eklemlerde de şiddetli ağrılara yol açıyor. Bahar mevsiminde artan ağrıların, ağrı kesici ilaçlarla geçiştirilmemesi gerektiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, “Doğal bir tedavi olan Proloterapi yöntemi sayesinde bu ağrılardan kalıcı olarak kurtulmak mümkündür” açıklamasında bulundu.
Havadaki elektrik yükünün değişmesi ile pozitif ve negatif yüklü iyon artışının sinirleri etkileyerek stres seviyesini yukarılara çekmesi bahar yorgunluğuna yol açıyor. Kendisini yorgunluk, halsizlik, enerji düşüklüğü şeklinde gösteren bahar yorgunluğu; baş, boyun, sırt ve bel bölgelerinde de şiddetli ağrılara neden oluyor.
 
BAHAR YORGUNLUĞUNUZU AĞRI KESİCİLER İLE GEÇİŞTİRMEYİN!
Özellikle bahar mevsiminde artan ağrıların, ağrı kesici ilaçlarla geçiştirilmemesi gerektiğini belirten Proloterapi Eğitmeni, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, bu ağrıların altında yatan nedenlerin araştırılması gerektiğine vurgu yaparak, doğanın kendini yenilediği bahar mevsiminde artan ağrılardan kalıcı olarak kurtulmanın Proloterapi Yöntemi ile mümkün olduğunu belirtti. 
 
VÜCUDUMUZU TOKSİN YÜKÜNDEN KURTARMALIYIZ!
Bahar aylarında artan kas ve eklem ağrılarının kişilerde büyük rahatsızlık yarattığına değinen Op. Dr. Hasan Doğan, “ Özellikle kürek kemiğinde, boyun ve bel bölgesinde ortaya çıkan ağrılar kişilerin psikolojisini de olumsuz yönde etkiliyor. Hem omurga kaynaklı sorunlar hem de beslenme şekli bu etkiyi arttırıyor. Beyin ve bağırsak arasındaki ilişkinin önemini anlatan GAPS Bağırsak ve Psikoloji Sendromu İçin, Doğal Tedavi Yöntemini uygulamanın yararına da değinmek istiyorum” dedi. 
Dr. Doğan, sözlerine şöyle devam etti; “Bağırsakları sağlıklı olmayan kişilerde vücudun toksin yükü artıyor. Bu da kas iskelet sisteminin toksinlere daha fazla maruz kalıp, kemik erimesine, eklem kireçlenmesine ve aşınmasına yol açmaktadır. Dışardan vitamin, mineral almakla iş bitmiş olmuyor. Önemli olan bu mineralleri ve vitaminleri emerek vücuda taşıyacak, sağlıklı bir bağırsak sistemine sahip olmaktır. Baharla mademki doğa kendini yeniliyor. O zaman bizde beslenmeden yaşam tarzına kadar önemli değişiklikler yaparak toksin yükünden arınmalıyız “. 
 
PROLOTERAPİ İLE BAHARIN GETİRDİĞİ AĞRILARDAN KURTULUN
Bahar mevsimindeki ağrılara kadınların erkeklerden daha fazla maruz kaldığı bilgisini veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Doğan, gelişen tamamlayıcı tıp uygulamalarının başında yer alan Proloterapi yöntemi sayesinde ağrılara neden olan rahatsızlıklardan kalıcı olarak kurtulmanın mümkün olduğunu ifade etti. 
 
BAHARLA BİRLİKTE MİGREN ATAKLARI DA ARTIYOR
Vücudun doğal iyileştirme mekanizmasının devreye sokulmasının önemine vurgu yapan Dr. Hasan Doğan, “ Ağrıya neden olan hasarlı doku üzerine özel bir solüsyon enjekte edilerek bu bölgede mikropsuz iltihaplanmanın oluşturulması sağlanarak iyileştirici hücrelerin hasarlı doku üzerinde hızla artması sağlanıyor. Böylece bedeniniz kendi kendini iyileştirebiliyor. Baharla gelen migren ataklarındaki artıştan, kas ve eklem rehatsızlıklarından, diz kireçlenmelerinden, boyun, sırt ve bel ağrılarından Proloterapi tedavisi ile kurtulunabilir” dedi. 
 
Doğal bir tedavi olan ve vücudun kendi kendini iyileştirme gücünü harekete geçiren Proloterapi yönteminin başta Amerika ve Kanada olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde uzman doktorlar tarafında yaygın olarak kullanılan doğal bir tedavi olduğunu belirten Dr. Hasan Doğan, bu yöntemin donanımlı merkezlerde deneyimli ve uzman hekimler tarafından uygulanması gerektiğinin önemine de dikkat çekti.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.