26 Kasım 2024
  • İzmir6°C

ALİAĞA’DA KONUT ALTIN DEĞERİNDE

Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Türkiye’nin sanayi alanında en fazla yatırım alan ilçelerinden birisi olan, turizm alanında yaptığı yatırımlar ile adından sıkç

Aliağa’da Konut Altın Değerinde

16 Şubat 2016 Salı 13:10

ALİAĞA’DA KONUT ALTIN DEĞERİNDE
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Türkiye’nin sanayi alanında en fazla yatırım alan ilçelerinden birisi olan, turizm alanında yaptığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren, deniz, kara ve demiryollarının kesiştiği noktada bulunan İzmir’in yükselen yıldızı Aliağa’da konut fiyatları sahibinin yüzünü güldürdü. Son iki yılda değerini bazı bölgelerde 2’ye katlayan emlak fiyatları, ilçe dışındaki yatırımcının da dikkatini çekti.
 
İstanbul-İzmir otoyolunun yapımının hızla devam etmesi, Star Rafinerisi ve Çandarlı Liman projesi gibi yatırımlar, Aliağa’da konut fiyatlarının son iki yılda yüzde 300 oranında artmasına neden oldu. Aliağa’da uzun yıllardır emlak komisyonculuğu ile uğraşan Cumhur Güney, ilçeye gelen yatırımlar sayesinde artışların devam edebileceğini söyledi. Güney: “Artık İstanbul değil Aliağa’nın taşı, toprağı altın” dedi.
 
450 – 500 BİN LİRAYA EV SATILIYOR
Aliağa’nın hem ağır sanayi bölgesi hem de turizm bölgesi olmasının kent adına büyük avantaj olduğunu belirten Güney şöyle konuştu: “Aliağa’nın artık taşı bile değerli. Benim her zaman söylediğim bir söz var. Aliağa’da dağın başını bile alacaksın. 2 yıl önce Avcı Ramadan’ın bulunduğu bölgede 200-250 bin lira arasında doğalgazlı 3+1 lüks bir daire alınabilirken, şu anda bu fiyat 450-500 bin lira civarında. Devlet Hastanesi’nin olduğu bölgede Belediye kooperatiflerinden 2 yıl önce 60 bin liraya ev alabilirken şu anda ev almak isteyenler 120 bin lirayı gözden çıkartmak zorunda. Kültür Mahallesi’nde evler 250 – 350 bin arasında değişir oldu”
 
Emlak fiyatlarındaki yükselişin kira fiyatlarına da yansıdığını ifade eden Güney, sözlerini şöyle sürdürdü: “2 yıl önce 500-600 liraya tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir evde rahatlıkla oturabilirken, şu anda konumuna, kullanılan malzemesine ve büyüklüğüne göre bir ev 1500-1600 lira hatta bazı ev sahipleri 2000 lira istiyor. Ortalama 1200 lira kira fiyatı var. Mavişehir ile yarışır hale geldi” 
 
BÖLGENİN EN CAZİP SAYFİYE YERİ ŞAKRAN
Bölgede bulunan Foça, Çandarlı, Dikili, Ayvalık gibi sayfiye yerlerine kıyasla Şakran’ın konut fiyatları açısından daha avantajlı olduğunu anlatan Güney, şunları söyledi: “Bu bölgelerde 150-200 bin liraya yazlıklar bulunabilir. Foça’da artık milyonlarla ifade edilen yazlık fiyatları ile karşılaştırıldığında vatandaşların bu konudaki tercihinin daha cazip konut fiyatları olan Şakran olduğunu görüyoruz. Yapılacak yatırımlarla da bu bölgenin iyice değerleneceğini düşünüyorum” 
 
İLÇE DIŞINDAN YATIRIMCILAR BÖLGEYE GELİYOR
Gayrimenkul yatırımcısının yeni gözdesinin artık Aliağa olduğunu sözlerine ekleyen Güney, “Yatırımcılar çok doğru bir tercihte bulunuyor. Aliağa’nın gelişimini gözleyen ilçe dışından yatırımcılar düzenli olarak gayrimenkule yatırımda bulunuyor. 4 sene önce bir dostuma 60 bin liraya 10 dönüm bir arsayı alması için tavsiyede bulunmuştum. O zaman için alışveriş gerçekleşmedi. Arsa bu yıl içinde 1,5 milyon liraya satıldı. Aliağa böyle bir yer.” diye konuştu.
 
İZMİR’İN YÜKSELEN DEĞERİ ALİAĞA
Öte yandan alınan bilgiye göre geçtiğimiz 2015 yılında İzmir'de fiyatların en çok arttığı ilçelerden biri Aliağa oldu. Aliağa’da konut fiyatları semtlere ve üretim standartlarına göre metre karesi 1.318 TL ile 2.125 TL arasında değişiyor.
 
İZMİR’DE YÜZDE 8,4 ORANINDA ARTIŞ VAR
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, geçen yıl İzmir’de de 71 bin 779 olan konut satışı, bu yıl yüzde 8,4 oranında artarak 77 bin 796 oldu.2015 yılında satışı yapılan konutların yüzde 37'si ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların, yüzde 35’ini ilk satış, yüzde 65’ini ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer satışların ise yüzde 43’ünü ilk satışlar, yüzde 57’sini ikinci el satışlar oluşturdu. 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.