• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • İzmir 14 °C

Gemisöküm'e ÖNCÜLÜK

Gemisöküm'e ÖNCÜLÜK
ALİAĞA HABER – Aliağa Gemi Söküm Tesisleri Uluslar arası Standart Örgütü ( İnternetional Organızatıon for Standardızatıon – ISO) Gemi ve Deniz Teknolojileri Çalışma Grubuna ev sahipliği yaptı. ISO TC 8

ALİAĞA GEMİ SÖKÜM TESİSLERİ DÜNYA GEMİ SÖKÜM STANDARTLARINA ÖNCÜLÜK EDİYOR.


ULUSLAR ARASI STANDARDİZASYON ÖRGÜTÜ ÇALIŞMALARINA ALİAĞA"DAN BAŞLADI

BAŞKAN ADEM ŞİMŞEK “GEMİ SÖKÜM KONUSUNDA DÜNYA DA EN İYİ OLDUĞUMUZU GÖSTERİYORUZ.”

ALİAĞA HABER – Aliağa Gemi Söküm Tesisleri Uluslar arası Standart Örgütü ( İnternetional Organızatıon for Standardızatıon – ISO) Gemi ve Deniz Teknolojileri Çalışma Grubuna ev sahipliği yaptı. ISO TC 8 Uluslar arası Standart Örgütü 8 numaralı Gemi ve Deniz Teknolojileri Çalışma Grubuna üye yaklaşık 50 kişi Aliağa Gemi Söküm Tesislerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Japonya, İngiltere, İtalya, Amerika, Almanya, İspanya, Danimarka, Güney Kore, Singapur, Türkiye ve daha bir çok ülkeden Gemi ve Deniz Teknolojileri Çalışma Grubuna üye olan temsilciler gemi söküm standartlarını belirleme çalışmaları kapsamında ilk inceleme gezisini Aliağa"ya yaptı. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek ve dernek yöneticileri tarafından karşılanan gruba önce söküm çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Yapılan sunumun ardından Gemi Söküm Bölgesine geçen heyet burada çalışmaları yakından takip etti.

BAŞKAN ADEM ŞİMŞEK “ ISO 30001 STANDARDINI ALACAĞIZ.”

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek teknik açıdan, çevre ve insan sağlığı açısından Aliağa Gemi Söküm Tesisleri"nin dünyanın en iyi düzeyde olduğunu belirterek 3 gündür toplantıların ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başkan Adem Şimşek çalışma grubunun teknik olarak daha iyi söküm nasıl yapılır konusunda yapılması gereken bir kalite standardı yakalamaya çalışıldığını ifade ederek “ İl olarak Türkiye"yi seçtiler. Toplantılar 2 gün daha devam edecek. Buradan sonra Hindistan"a, Bangladeş"e, Çin"e gidecekler. Biz bu konuda çok iddialı olduğumuzu ve sertifikayı almak istediğimizi her fırsatta söyledik. Bunun için de çalışma sonuçları çıktıktan sonra ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirttik. Biz Gemi Söküm Camiası olarak üzerinde çalışmalar yapacağız” Dedi. Dernek Başkanı Adem Şimşek şöyle konuştu; “ Kriterleri yerine getirerek ISO 30001 belgesini bir an önce alıp Dünya ya çevreye ve insan sağlığına değer veren, çevreci bir kuruluş olduğumuzu göstereceğiz. Biz bunun çalışmalarına 9 ay önce Amerika da başladık. Ekip olarak gece gündüz çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini alacağımıza inanıyorum. Teknik açıdan biz hazırız. Hangi standartlarda gemilerin geldiği ve nasıl söktüğümüzü görüyorlar. Gelen her heyet burada ki çalışmalarımızı görüyor ve çok beğeniyor. Biz her toplantıda ve çalışmada ufkumuzu açacak yöntemlere açık olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu konuda da ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”

CAPTAIN CHARLES H. PIERSALL “ GEMİ SÖKÜM BÖLGESİNDEN ÇOK ETKİLENDİM”

ISO TC 8 Uluslar arası Standart Örgütü 8 numaralı Gemi ve Deniz Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Captaın Charles H. Pıersall Çalışma grubu olarak İzmir de yapılan toplantılardan ve Aliağa Gemi Söküm Bölgesi"nden çok etkilendiğini ifade ederek “ Biz çalışma grubu olarak dengede bir standardizasyon yakalamaya çalışıyoruz. Çevre, İnsan sağlığı ve teknik açıdan daha iyi nasıl gemi geri dönüşüm çalışmaları yapılır bunun üzerine araştırmalar yapıyoruz. Bu standartların hazırlanmasında yardımcı olmak için buradayız. ISO 30001 Gemi Geri Dönüşüm sistemlerinin tüm endüstri ile birlikte uygulanabilmesini amaçlıyoruz. Hem askeri hem sivil gemiler için bu standartların uygulanabilir olması gerekiyor. Dünya da ki diğer Gemi Geri Dönüşüm çalışmaları konusunda net bir görüş sahibi olmasam da burasının gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Çalışmalarımız kapsamında ilk olarak burayı seçmemde bu yüzden diyebilirim. Ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Tüm çalışanlara ve dernek başkanı Adem Şimşek başta olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

ISO TC 8 Uluslar arası Standart Örgütü 8 numaralı Gemi ve Deniz Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Captaın Charles H. Pıersall endüstrinin iş kaybına ve çalışanların kayıplarına yer vermemek için bu çalışmaları standartlar ile boğmamak gerektiğini de sözlerine ekleyerek “ Her şey bir denge içinde olmalı. Ne endüstri kaybetmeli ne de çevre ve insan sağlığı olumsuz etkilenmeli. Bu konuda bir uzlaşmaya varmalıyız.” Dedi.

EMRAH ERGİNER “ STANDARTLARI TÜRKİYE YAZIYOR ”

Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Erginer de yaptığı açıklamada 2007 yılında Amerika da yapılan toplantıya katıldığını ve örgütün her yıl belirli bir ülkede bu toplantıları gerçekleştirdiğini söyleyerek “ ISO 30001 proje liderliğini biz aldık. Burada yapılan toplantılarda tüm TC 8"in alt grupları yani Gemi ve Deniz Teknolojilerini içeren tüm standartların yazılmasını gerçekleştireceğiz. Aliağa Gemi Söküm Tesisleri dünya da örnek gösterilmesi gereken bir duruma gelmesi gerekiyor ve bu konuda da çok ilerlemeler kaydediyor. Bu konuda standartları Aliağa ya da başka bir deyişle Türkiye belirlemiş olacak. Dünya da ki diğer gemi söküm tesisleri de bu standartlara göre Gemi Geri Dönüşümünü sağlayacak. Burada ki çalışmalar örnek teşkil edecek. Çok fazla sıkmadan çevre ve insan sağlığı faktörlerini de göz önüne alarak standartları belirleyeceğiz. Biz belirleyici bir faktör olacağız. Burası dengede görülen bir tesis bu nedenle de ilk buradan başlandı.” Şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78