• BIST 9549.89
  • Altın 3005.805
  • Dolar 34.5348
  • Euro 36.0249
  • İzmir 19 °C

Aliağa'ya Beyin Cerrahı Geldi

Aliağa'ya Beyin Cerrahı Geldi
Aliağa Devlet Hastanesi uzun süredir beklediği Beyin Cerrahına kavuştu. 2001 yılı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu İzmirli Op. Dr. İnanç Çağıran (34) Ege Üniversitesinde Beyin Cerrahisi Bölümünde ki görevinden Sağlık Bakanlığının mecburi hizmet

ALİAĞA"NIN BEYİNLERİ EMİN ELLERDE

 

Aliağa Devlet Hastanesi uzun süredir beklediği Beyin Cerrahına kavuştu. 2001 yılı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu İzmirli Op. Dr. İnanç Çağıran (34) Ege Üniversitesinde Beyin Cerrahisi Bölümünde ki görevinden Sağlık Bakanlığının mecburi hizmet ataması kapsamında Aliağa Devlet Hastanesine tayin edildi. 2005 yılından itibaren Beyin Cerrahı olmayan Aliağa Devlet Hastanesi de önemli bir açığını kapatmış oldu. Doğma büyüme İzmirli olan ve İzmir Amerikan Koleji ile İzmir Fen Lisesi mezunu olan Op. Dr. İnanç Çağıran hayali olan doktorluk mesleğini yapmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek “Aliağa da olmaktan dolayı da çok mutluyum” dedi. Tıp Fakültesini kazandığında genel cerrah olmak istediğini ifade eden Dr. Çağıran, Hacettepe Üniversitesi"nde ameliyat odasında bir hastanın beynine dokunduğunda Hocasının “ İnsan beynine dokunan şanslı 800 kişiden birisi oldun” demesi üzerine beyin cerrahı olmak istediğini söyledi. Karaciğer Transplantasyonu Cerrahisi ekibinde yer aldığını dile getiren Dr Çağıran “Hacettepe de 4. ve 5. sınıfları okurken bu alanda eğitimleri aldım. 5. sınıfın sonunda İngiltere de Sheffield Üniversitesinde Böbrek nakilleri ile ilgili cerrahi eğitimi aldım. Okul bittikten sonra tekrar İngiltere ye giderek Sheffield Üniversitesinde 1-2 ay çalıştıktan sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı"nda (TUS) ilk tercihim olan beyin cerrahisini kazandım ve Ege Üniversitesi Beyin Cerrahisi bölümünde uzmanlık eğitimine başladım.” Dedi. 1,5 yıl mecburi hizmet ataması ile Aliağa da görev yapacağını belirten Dr. Çağıran bu hizmet süresi bitiminde de Aliağa da kalmayı düşündüğünü söyledi.

 

ALİAĞA BEYİN CERRAHİSİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YER

 

Aliağa"nın ekonomik alanda önemli bir merkez olduğunu dile getiren Op. Dr. İnanç Çağıran Dünya standartlarının 70 Bin Hastaya 1 Beyin Cerrahı düştüğünü gösterdiğini söyleyerek “ Bu orana bakıldığında Aliağa da zaten 1 beyin cerrahı olmalı. İş gücünün ve kaza riskinin fazla olduğu sanayi kollarının burada olması ve yine köyleri ve çevre beldeleri ile birlikte yaklaşık 100-150 bine ulaşan nüfus bu ihtiyacı daha da önemli kılıyor. Aliağa da bu kadar süre içerisinde beyin cerrahı olmamasını da aslında anlamış değilim. Hastanemiz bir Devlet Hastanesine nazaran gayet iyi ve donanımlı. Ameliyathanelerimiz güzel. Beyin Cerrahisi konusunda teknik olarak bazı eksiklikler var tabi ve bunların giderilmesi ile çok daha kapsamlı ve kaliteli bir hizmet verme şansımız olacak.” Dedi. 2006 yılından beri aldığı eğitimler ile her türlü ameliyatı yapabilecek durumda olduğunu sözlerine ekleyen Beyin Cerrahı Op. Dr. İnanç Çağrıcı “Kendimi standart beyin cerrahları gibi değerlendirmiyorum. Türkiye de beyin cerrahisinin uygulandığı 4 yer var. Bunlar Hacettepe, Ankara, Ege üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri. Ben Hacettepe"den mezun olduktan sonra Ege Üniversitesine gelmem planlanmış bir şeydi. Türkiye"nin gelmiş geçmiş en büyük beyin cerrahı diyebileceğimiz Prof Dr. Nurcan Özdamar"ın ekibinde çalıştım. 2000 - 2005 yılları arasında Türkiye de en fazla ameliyat yapılan klinik Ege Üniversitesidir. Burada da edindiğim büyük bir kişisel deneyim var.  6 senelik beyin cerrahisi eğitiminden sonra 18 ay gibi bir süre uzman gibi çalıştım.” Şeklinde konuştu.

 

İZMİRDEN BİLE HASTA ALABİLİRİZ

 

Eşi de Ege Üniversitesinde Anestezi uzmanı olan Aliağa"nın yeni Beyin Cerrahı Op. Dr. İnanç Çağıran, Aliağa Devlet Hastanesi"ne beyin cerrahisi alanında teknik donanımın sağlandığı takdirde İzmir"den bile hasta gelebileceğini sözlerine ekleyerek şu açıklamaları yaptı; “Aliağa Devlet Hastanesi"nde ameliyathanelerimiz gayet güzel. Beyin Cerrahisi alanında tabi ki eksiklerimiz var. Burada teknik alet ve donanım anlamında bu ihtiyaçlarımızı giderecek ekonomik anlamda destek verebilecek sanayi tesisleri var. Bu tesislerimiz zamanında Devlet Hastanesinin tamamlanmasında önemli görevler yüklenmişler. Özellikle aciliyeti olan cihazların alınması sayesinde İzmir"e sevk konusunu kaldıracağımıza inanıyorum. Beyinsel sorunlarda veya kazalarda zaman çok önemli. Burada yapabileceğimiz basit ameliyatlar için hastaları artık başka yerlere sevk etmemeliyiz. Aliağa Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi anlamında operasyon yapabilme kabiliyetine sahip, yeter ki eksik olan cihazları ve aletleri tedarik edebilelim. Bu konuda da duyarlı olunacak bir potansiyelin Aliağa da olduğuna inanıyorum.”

 

Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Koray Durmuş da Beyin Cerrahisi Doktorunun gelmesinin Aliağa"nın ve hastanenin önemli bir eksikliğini giderdiğini ifade ederek “ Beyin Cerrahisi konusunda Aliağa"nın önemli bir yer olduğunu her fırsatta söyledik. Hastanemizin önemli bir eksiğini gidermekten dolayı çok mutluyuz. Bundan sonra operasyon yapabilme kabiliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz. Beyin Cerrahı olarak Op. Dr. İnanç Çağırandan başka  diğer branşlarda da Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Rahmi Cüneyt Bektaşer, Üroloji Uzmanı Op.Dr. İsmail Yavuz Polat, Psikiyatri Uzmanı Uzman Dr. Evrim Ebru Yılmazer hastanemiz bünyesinde çalışmaya başlamıştır. Aliağa Devlet Hastanesi olarak hizmet kalitemizi ve kalite standartlarımızı artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Yaklaşık 15 gün önce Aliağa Devlet Hastanesinde göreve başlayan Beyin Cerrahı Op. Dr. İnanç Çağıranın özgeçmişi ise şöyle;

 

Ortaokul: İzmir Amerikan Koleji

Lise: İzmir Fen Lisesi

Üniversite: Hacettepe Tıp Fakültesi

Beyin Cerrahisi Uzmanlık Eğitimi: Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Viyana Üniversitesi

 

Hacettepe Üniversitesinden mezun olduktan sonra ilk TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavında tek tercih yaparak girdiği Ege Üniversitesindeki beyin cerrahisi ihtisasına Sheffield Üniversitesi Northern General Hastanesi Böbrek Enstitüsündeki işini bırakarak başladı. 2002 yılı içerisinde Dokuz Eylül Üniversitesinde zorunlu nöroloji rotasyonunu tamamladı. 2008 yılı içerisinde fonksiyonel nöroşirürji (beyin cerrahisi) ve ağrı cerrahisi alanında Ankara Üniversitesi'nde yaklaşık 9 ay eğitim görerek şu an Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı (o an ki Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi ABD Başkanı) Prof. Dr. Yücel Kanpolat ve Prof. Dr. Ali Savaş ile çalıştıktan sonra Avrupa'nın en büyük hastanesi olan Viyana Üniversitesinde yine 2008 yılı içerisinde AKH Hastanesi Ağrı Terapisi Kliniğinde Prof. Dr. Hans George Kress ile çalıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde en uzun süre kraniyel cerrahi alanında Prof. Dr. Nurcan Özdamar, Prof. Dr. Tayfun Dalbastı, Prof. Dr. Nezih Oktar, Prof. Dr. İzzet Övül ve Prof. Dr. Kazım Öner ile spinal cerrahi (omurga cerrahisi) alanında da şu an Türk Nöroşirürji Derneği yönetim kurulu üyelerinden Doç. Dr. Sedat Çağlı ile çalıştı. Özellikle Türkiye'de ki 4 önemli beyin cerrahisi kliniği olan Ege, Hacettepe, Ankara ve Marmara'dan 3'ünü çok iyi tanıması nedeniyle Türkiye'nin en büyük beyin cerrahı olduğunu düşündüğü eski Türk Nöroşirürji Derneği Başkanlarından Prof. Dr. Nurcan Özdamar'ın ekibinde uzun süre çalışrak tecrübe kazandı. Şu an hala temel tıp bilimlerinde doktora derecesi (PhD derecesi) alabilmek için Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anatomi Anabilim Dalında 2. alan eğitimime devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78