• BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İzmir 27 °C

Aliağa'da 15 Temmuz'un 8.Yıldönümü Etkinliklerle Anıldı

Aliağa'da 15 Temmuz'un 8.Yıldönümü Etkinliklerle Anıldı
Aliağa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, "Milletin Zaferi" temasıyla düzenlenen geniş çaplı anma etkinlikleriyle coşkuyla kutlandı.

Etkinlikler, Kaymakam Zekeriya Güney ve ilçe protokolünün İlçe Kabristanlığı'ndaki şehitliği ziyaretiyle başladı. Kur'an-ı Kerim okunup şehitler için dualar edildi. Ardından Merkez Camii'nde Mevlid programı ve lokma hayrı gerçekleştirildi.
Anma programı ise önceki akşam Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
Kaymakam Zekeriya Güney, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 15 Temmuz'un Türk milletinin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün olduğunu vurguladı. Güney, "15 Temmuz, küresel şer odaklarına ve onların taşeronluğunu yapan FETÖ'ye karşı elde ettiğimiz destansı zaferimizin 8. yıldönümüdür." dedi.
15 Temmuz'un Türk milletinin kimsenin boyunduruğu altına girmeyeceğinin, zalimin karşısında asla eğilmeyeceğinin son örneği olduğunu belirten Güney, şunları söyledi: "Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla, gece boyunca, tankın, tüfeğin, uçağın, helikopterin karşısında imanıyla, inancıyla, yüreğiyle, kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmasını engellemiştir. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek daim olması ve ülkemizin her türlü ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından ney dinletisi ve şiir okumaları gerçekleşti. Aliağa Belediyesi Zeybek Ekibi de gösterilerini sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirdiği Millete Sesleniş konuşması Demokrasi Meydanı'nda canlı olarak yayınlandı.
Gece saat 00.13'te tüm camilerde selalar okundu ve ardından Demokrasi Meydanı'nda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78