ALİAĞA BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ TAMAMLANDI
ALİAĞA HABER / Aliağa"da inşaatı tamamlanan biyolojik atıksu arıtma tesisini gezen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki arıtma sayısını 12"ye çıkaracaklarını belirterek, Çevre yatırımları konusunda Türkiye"de "açık ara" öndeyiz dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi"ni gezerek incelemelerde bulundu. Tesisin çevre yerleşimlerde hayata geçirdikleri 8. tesis olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, 100 bin kişilik arıtmanın Aliağa"nın tüm evsel atık sorununu çözeceğini ve elektrik temin ihalesinin ardından da yaz başında hizmete açılacağını söyledi.
Bugüne kadar Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Urla, Ayrancılar-Yazıbaşı, Bayındır ve Torbalı atıksu arıtma tesislerinin hizmete alındığını, Seferihisar Arıtma"nın tamamlandığını ve Menemen Arıtma"nın da önümüzdeki günlerde açılışını yapacaklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa Arıtma Tesisi"nin yapımının ise devam ettiğini vurguladı. Planlanan tesislerle birlikte İzmir"deki toplam arıtma sayısının 12"yi bulacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, Böylelikle bize bağlanan çevre yerleşimlerde arıtmasız bölge kalmıyor.
Bayındır, Torbalı, Ayrancılar-Yazıbaşı arıtmaları ile Küçük Menderes"i kendi sınırlarımız için kurtarıyor, Pamucak Ovası"na kirlilik akışını önlüyoruz. Menemen ve Kemalpaşa arıtmaları ile Gediz Ovası"na İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinden kirlilik akışını durduruyoruz. Foça"da çalışan bir arıtmamız var. Aliağa arıtma ve yapacağımız Yenifoça arıtması ile de Bakırçay havzasını ve Güzelhisar Çayı"nı koruyacağız. Böylelikle kendi sınırlarımız içinde tarım alanlarımızı, nehirlerimizi ve denizlerimizi koruma altına almış olacağız diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
İzmir"in çevre duyarlılığı
Arıtma tesisleri yapıyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Büyük Kanal Projesi"nin ardından Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi"nin kapasitesini artırmak için 4. faz çalışmalarına başlayacağız. Arıtma tesislerimizden çıkan çamuru Çiğli"de kuracağımız çamur çürütme ve kurutma tesisine getireceğiz. Günde 800 ton kapasiteli bu tesislerle ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Avrupa standartlarında çöp ayrıştırma ve depolama alanı için ÇED çalışmalarını sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmalarımız, çevre konusundaki duyarlılığımızı ortaya koyuyor. Çevre konusunda şu an Türkiye"de açık ara en ileri kentlerden biriyiz. Bu bize durağanlık getirmeyecek, her geçen gün biraz daha çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.