• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İzmir 23 °C

Gazze için Gönüllü Sağlık Ekipleri

Gazze için Gönüllü Sağlık Ekipleri
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Yeryüzü Doktorları, İsrail’in düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze’de yaralanan
YERYÜZÜ DOKTORLARI, GAZZE İÇİN GÖNÜLLÜ SAĞLIK EKİPLERİ KURUYOR 
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Yeryüzü Doktorları, İsrail’in düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze’de yaralanan Filistinlilere sağlık yardımı götürmek amacıyla bölgedeki hastanelerde çalışacak Gönüllü Sağlıkçılara çağrıda bulunuyor.
 
Kurulduğu günden buyana Filistin'de projeler yürüten Yeryüzü Doktorları, Gazze'lilerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Yeryüzü Doktorları, İsrail’in düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze’de yaralanan Filistinlilere sağlık yardımı götürmek amacıyla bölgedeki sağlık merkezlerinde çalışacak Gönüllü Sağlık Ekipleri kuruyor.
 
 Bu doğrultuda, bölgede gönüllü olarak çalışmak isteyenlere çağrıda bulunan Yeryüzü Doktorları, kurulacak ekiplere gönüllülerin katılımını bekliyor. Gönüllü Sağlık Ekipleri, kısa ve orta vadedeki sağlık projelerinde görevlendirilmek üzere özellikle cerrahi branşlar ve anestezi alanından olmak üzere çeşitli uzmanlık alanlarından oluşturulacak. 
 
SAĞLIK BAKANI’NDAN YERYÜZÜ DOKTORLARINA DESTEK 
Öte yandan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gazze’ye Türk doktorlarının gönderilmesine ilişkin soruya, “Sivil toplum örgütleri, Yeryüzü Doktorları böyle bir kampanya yapabilir. Biz de ona destek verebiliriz " diye cevap verdi.
 
YERYÜZÜ DOKTORLARI HEP ORADAYDI
‘Orada ve her yerde’ şifa vesilesi olmak üzere yola çıkan Yeryüzü Doktorları, bağışçılarının desteği ile 2001 yılından bu yana Gazze’nin yaralarını sarmak için çalışmalar yürütüyor. İlk olarak 2001 yılında psikolojik travma eğitimi veren Yeryüzü Doktorları, İsrail’in saldırıları üzerine 2006 yılından beri abluka altındaki Gazze’ye gönüllü sağlık ekibi, ilaç ve tıbbi malzeme gönderiyor. Yeryüzü Doktorları daha önceki İsrail saldırılarında yürüttüğü acil sağlık yardımları ile bine yakın yaralı ve hastanın ameliyatı ile üç binin üzerinde muayene ve tedavi gerçekleştirdi. Ambulanslar, yoğun bakım üniteleri, mikro cerrahi ünitesi, fako cihazı, röntgen, ultrason, ve mamografi cihazları gibi hastane ekipmanları Yeryüzü Doktorları tarafından Gazze’deki sağlık merkezlerine bağışlandı.
Siz de Yeryüzü Doktorları aracılığıyla Gazze ve Filistinlilere sağlık yardımlarınızı güvenle ulaştırabilirsiniz
 
Gönüllülerimizin mümkün ise yeşil pasaport sahibi ve ağır savaş ve çalışma şartlarına uygun deneyimli kişilerden olması beklenmektedir.
Ziyaretler süresince görev yapacak gönüllülerimizin ulaşım, konaklama ve yemek masrafları Yeryüzü Doktorları tarafından karşılanacaktır.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan gönüllü adayları Sağlık Bakanlığı yurtdışı görevlendirmesinden yararlanabileceklerdir.
Görevlendirmeler mecburi hizmette bulunanları ve asistanlık görevindekileri kapsamamaktadır.
Başvuruda bulunan gönüllülerimizin 6 ay geçerliliği olan pasaportunun bulunması zorunludur. 
 
Bu iyilik hareketine katkıda bulunmak istiyorsanız http://yyd.org.tr/gonullu/gazze
adresinde bulunan Gazze Gönüllü Başvuru formunu doldurarak sağlık ekibimize katılmak için ilk adımı atabilirsiniz.
 
Detaylı bilgi için (0212) 586 12 12 nolu telefondan Yeryüzü Doktorlarına ulaşabilirsiniz.
 
Yeryüzü Doktorları Derneği Hakkında:
Nisan 2000’de uluslararası tıbbi yardım örgütü olarak kurulmuştur. 
Birleşmiş Milletler ECOSOC üyesi olan dernek ayrıca BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Afet Yönetim ve Koordinasyon Ofislerinin (UNDAC) eğitim ve tatbikatlarına iştirak ederek, saha operasyonlarında adı geçen kuruluşlara akredite olarak çalışmaktadır. Bununla birlikte UNICEF, WHO, İslam İşbirliği Teşkilatı, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu gibi devletlerarası kuruluşlarla paydaş olarak projeler yürütmektedir. Yeryüzü Doktorları ayrıca BM En Az Gelişmiş Ülkeler STK Forumu’nun ev sahibi ülke koordinatörlüğünü de yürütmektedir.
Kurulduğu günden bu yana 30’u aşkın ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götürmüştür.
Dünya çapında 3.000’i aşkın gönüllüsü ile faaliyetlerini sürdüren Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu; Başkan Dr. Kerem Kınık, II. Başkan Uzm. Dr. Havva Sula, Genel Sekreter Uzm. Dr. Yahyahan GÜNEY, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Muhammed Karabacak, Prof. Dr. Orhan Alimoğlu ve Doç. Dr. M. Akif Kaygusuz’dan oluşmaktadır.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78