• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İzmir 22 °C

Aliağa 2. Uluslararası Lojistik Zirvesi

Aliağa 2. Uluslararası Lojistik Zirvesi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ İzmir ve Ege sanayisinin dünyaya açılan kapısı olan Aliağa’yı Akdeniz ve Ege’de ülkemize stratejik üstünlük sağlayan ihracat ve lojistik merkezi haline getirmeyi hedefleyen Aliağa Ticaret Odası(ALTO), ‘2. Aliağa Ul

Aliağa 2. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi Çalışmaları Başladı

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ARASTA GAZETESİ/ İzmir ve Ege sanayisinin dünyaya açılan kapısı olan Aliağa’yı Akdeniz ve Ege’de ülkemize stratejik üstünlük sağlayan ihracat ve lojistik merkezi haline getirmeyi hedefleyen Aliağa Ticaret Odası(ALTO), ‘2. Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’nin hazırlıklarına başladı. İlki geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ön hazırlık toplantısına Ege Gübre Liman Müdürü Usluhan Algür, Nemport Liman Müdürü Oğuz Tümiş, Petlim Liman Müdürü Süleyman Çokan ve 3e Danışmanlık CEO’su Rüçhan Derici katıldı.

Aliağa Limancılık ve Lojistik Sektöründe Atılım Gösteriyor

Aliağa'nın ülke ve dünya ticaretinden daha yüksek pay alabilmesi için geniş bir vizyonla makro düzeyde çalışmalar yürüten Aliağa Ticaret Odası, her yıl bölgesel ve sektörel ihtiyaçlar ile yasal düzenlemeler nedeniyle gündeme gelen konuları kamu ve özel sektörün bileşenlerini bir araya getirerek bütünleştirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz yıl 1.si gerçekleştirilen ve ekonomik kalkınmada deniz ticaretinin öneminin, Türkiye ve çevresinde liman, terminal yönetimi ile lojistik köylerin öneminin konuşulduğu; katılımcılar tarafından sektör adına oldukça verimli geçtiği belirtilen Zirvenin 2.si 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde Aliağa’da gerçekleştirecek.

Aliağa’nın daha planlı gelişmesi ve ilçenin uluslararası bilinirliğinin artması için daha önce 1. ve 2. Uluslararası Aliağa Demir Çelik Zirveleri ile 1. Uluslar arası Aliağa Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’ni gerçekleştirdiklerini dile getiren ALTO Başkanı Adnan Saka,  liman ve lojistik sektöründe ortaya çıkan gelişmeleri, sorunları ve çözümleri ortaya koymak için bu zirveyi planladıklarını ifade etti.

Adnan Saka: “Liman ve Lojistik Konularındaki Gelişmelere Dikkat Çekmek İstiyoruz”

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ALTO olarak bölgenin önemini vurgulayarak Aliağa’nın uluslararası bilinirliğini, etkinliğini artırmayı hedeflediklerini ve bu yıl ikincisi düzenlenecek zirvede bölgeyi analiz ederek liman-lojistik ve sanayiyi bütünleştirmeyi hedeflediklerini belirterek sözlerine şunları ekledi: “Yatırım hareketliliğinin oldukça yoğun olduğu ve hızla gelişen ilçemizde, gerçekleştireceğimiz uluslararası katılımlı bu zirve ile Aliağa’nın uluslararası bilinirliğini arttırmayı, liman yönetimi ve lojistik konularda dünyada yaşanan gelişmelerin bölgemize etkilerini ve ülke ekonomisine Aliağa’nın katkısının artmasını amaçlıyoruz. Tüm dinamikler ve gelişmelerin Aliağa’nın yakın gelecekte Türkiye’nin sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında stratejik bir konumuna geleceğini açıkça ortaya koyuyor.”

Zirveye Uluslararası ve Ulusal Katılım Olacak

Sektörün uluslararası alanda önde gelen isimleri, sektörde faaliyet gösteren firmaları, akademisyenleri ve sektöre yeni katılan gençleri buluşturacak Zirve’nin gündem konularını ise: “Aliağa Bölgesinin İhtiyaçları ve Lojistik Sektörüne Katkıları Hakkında Yetkililerin Görüş ve Önerileri, Liman Yönetiminde Kombine Taşımacılık ve Lojistik Merkezler ve Tehlikeli Madde Lojistiği gibi konuların yanı sıra katılımcıların da önerileriyle yeni gündem maddeleri oluşturacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78