• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İzmir 17 °C

Bilgili, SGK Yüzde 98'e Hizmet Ediyor

Bilgili, SGK Yüzde 98'e Hizmet Ediyor
Bilgili, SGK olarak Türkiye nüfusunun Yüzde 98’ine hizmet veriyoruz. ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ERDAL ÇARBOĞA (ALİAĞA) İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir ‘in ilçelerinde bulunan Merkez Müdürleri ile rutin olarak her ay düzenledikleri toplantılarının

Bilgili, SGK olarak Türkiye nüfusunun Yüzde 98’ine hizmet veriyoruz. ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ERDAL ÇARBOĞA (ALİAĞA)

İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir ‘in ilçelerinde bulunan Merkez Müdürleri ile rutin olarak her ay düzenledikleri toplantılarının 4’cüsünü dün Aliağa Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantı öncesi Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı ziyaret eden İzmir SGK İl Müdürü Engin Bilgili, SGK 5502 sayılı yasa ile bir kabuk değişimine tabi tutuldu. Daha önce 3 kurum olan sosyal Güvenlik Kurumu tek çatı altında birleştirildi. Bu anlamla da şu an İzmir ilimizde 26 merkez Müdürlüğü açıldı. Hizmeti vatandaşın ayağına götürdük. Aliağa’da da ilk müdürlüğümüzü de 5 yıl önce açtık. Biz her ay Merkez Müdürlerimizle bir ilçede toplantı yapıyoruz. Hem o ilçeyi tanımak, hem de o ilçedeki sorunları anlamak dinleme. O ilçenin mülki amirleriyle konuları görüşüyoruz. Bu toplantıları gerçekleştiriyoruz.  Bu ayda Aliağa’dayız sizlerin misafiri olduk.” dedi.

“Kayıt dışı istihdamla mücadele”

Türkiye’nin 7’den 70’e kadar tamamına hizmet veren bir yapıya sahip olduklarını ifade eden SGK İzmir İl Müdürü Bilgili  “Doğumda ölümüne kadar vatandaşa sürekli hizmet veriyoruz.  Gerçekten bu hizmetler çok önemli ve ciddi hizmetlerdir. Biz sadece merkez müdürlüklerini açmakla kalmadık.  Biz ayrıca Dünya’da ve İzmir’de de ilk olan Mobil SGM uygulamasını İzmir’de başlattık. Başkanlığımız sağ olsunlar pilot olarak İzmir’imizi ve Bayburt ilimiz seçtiler.  Türkiye’de merkez müdürlüğümüz olmayan 30 ilçemiz var. Biz bu mobil SGM araçlarıyla oraya hizmet götürmeyi amaçlıyoruz. Son teknolojiye sahip olan bu denetim araçlarında yedi denetmenimiz görev yapıyor. Bu araçlarda bilgisayar donanımı ve Internet altyapısı bulunmaktadır. Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda kurum denetim ve kontrollerinin daha etkin hızlı ve yerinde gerçekleştirilmesi için, bu denetim aracı hizmete sunulmuştur. Burada amaç ülke genelinde,%37‘ler de olan kayıt dışı istihdam oranını %15’lere çekebilmektir. Bu mobil denetim araçları kurumumuzun kayıt dışı istihdamla mücadelede yeni bir denetim şeklinin göstergesi olacaktır. Bu yüzden Pazar yerlerine, hastane önlerine, Vatandaşın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerine, Sanayi siteleri önlerine ve iş merkezlerinin olduğu yerlere ve talep gelmesi halinde istenilen yere gidiyoruz. Sadece dosya yok, dosyaya bağlı olan işleri yürütemiyoruz. Yine de vatandaştan talebi alıyoruz ve oraya en yakın merkeze götürüp oradan işlemlerin tamamlanmasını sağlıyoruz. Böylede bir kolaylığımız var.”

“SGK 76 milyonun kurumudur.”

SGK kurumu teknolojiyi en iyi kullanmaya çalışan ve takip eden bir kurum olduğunu ifade eden Bilgili, Bizlerin üzerine düşen görevde bunu en iyi bir şekilde vatandaşa sunmaktır. Bizim derdimiz, davamız, her şeyimiz vatandaşımızdır. Yeter ki bu hizmetleri en güzel şekilde vatandaşımız alsın, istifade etsin. Sosyal güvenlik bilincini tam olarak kavrasın. Bilinçli insan doğru yapar. Dolayısıyla da güzellikler arkasından gelir. Hem kayıt dışılığın önüne geçilmesi hem de Sosyal Güvenlik Kurumunu daha iyi seviyelere taşımak adına önemli bir şey.  SGK 76 milyonun kurumudur. Herkesin istifadesine sunulan bir kurum bu anlamda da bu tür hizmetler ilerleyen zamanlar içerisinde de yerleştikçe daha da güzel hale gelecektir.”

Bir gazetecinin İzmir’de çalışan sigortalı sayısı nedir? Sorusu üzerine, Bilgili, “İzmir’de çalışan sigortalı olarak bunun içinde 4/B’li de dahil olmak üzere 1 milyon 112 bin civarında.  820 binde emeklinin var. 1 milyon 800 bin civarında da hak sahibi (eş, çocuk, anne, baba gibi) konumunda kişilerde bulunuyor. Genel Sağlık Sigortasından 430 bin civarında insanımız yararlandı. İzmir’de 4 milyon civarında insan yaşıyor ve nüfusun tamamına hizmet verecek durumdayız. Biz kurum olarak Türkiye nüfusunun yüzde 98’ine hizmet veriyoruz.

Emekli sandığı hakkında da bilgi veren Bilgili, “Emekli sandığı SGK’ya bağlandı ama ancak şu an biz illere yönelik emekli sandığına ait işlemleri henüz Ankara ayağında yürütüyoruz. Sadece burada emekli sandığı mensubu,  emekli olanlar ya da çalışanlar için biz bilgi veriyoruz. Ama maaş bağlama işlemleri olsun,  belge isteme noktasında bazı Ankara’nın yapması gereken işler var. Bunu içinde sınırlı sayıda emekli sandığı mensuplarına hizmet veriyoruz. Biz şunu da iddia ediyoruz, şu an Türkiye ‘deki sosyal güvenlik yapılanma içerisinde her işi merkezde yürüten tek il İzmir olduğumuzu da söyleyebiliyoruz.” dedi. 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’da, Sanayi Kenti Aliağa’da Vatandaşın memnuniyeti hakikaten çok önemli. Gerçekten buraya SGK’nın açılması vatandaşımızı çok memnun etti, her gün İzmir’e gidip geleceksin emeklilik işlemleri veya başka işlemler için bu çok zor oluyordu. Vatandaşlarımız için bu çok iyi oldu. Bir ara sigortayla işimiz oldu İzmir’e gittik. İki saat kuyrukta bekledik. Ama şimdi öylemi? Aliağa’da gidiyorsun SGK’ya iki dakikada bilgisayarla bütün işini yapıyorsun. Bunları aştık çok iyi oldu” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78