• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İzmir 16 °C

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Bireysel Psikolojik Hizmetler ve Kurumsal Danışmanlık alanında 29 yılı aşkın tecrübesiyle hizmet veren DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, 2014 yılı açık eğitim seri
DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE” KONUSUNDA NE KADAR BİLGİLİSİNİZ?
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Bireysel Psikolojik Hizmetler ve Kurumsal Danışmanlık alanında 29 yılı aşkın tecrübesiyle hizmet veren DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, 2014 yılı açık eğitim serisine devam ediyor.
 
DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden Uzman Klinik Psikolog Aslı Kızıltoprak Tuna, “Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite” konuları ile aileleri ve çocukları bilgilendiriyor.
 
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen açık eğitimler bu kez “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite” konusu ile devam ediyor. DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden Uzman Klinik Psikolog Aslı Kızıltoprak Tuna, günümüzde çocukların hayatına etki eden en yaygın sorunlardan biri olan “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite” ile ilgili ebeveynleri ve çocukları bilgilendiriyor.
 
Çoğunluğu 4 ila 5 yaşlarında fark edilen Hiperaktivite ve Dikkat Eksikliği Bozukluğu (DEB) sorunları ergenlikte de farklı şekilde devam edebiliyor. Erkek çocuklarda genellikle hiperaktivite, kız çocuklarında ise daha çok dikkat eksikliğinin ön planda olduğu vakalar her yüz çocuktan beşini etkiliyor. Yaşıtlarının üzerinde bir aktivite seviyesine sahip olmak, dikkat kaymaları yaşamak, içinden gelen dürtülerini kontrol edememek en önemli göstergelerden olsa da bu belirtilerin üçü bir arada olabileceği gibi sadece bir tanesi de gözlenebiliyor. Bazı durumlarda ise bu sorunların hepsi birlikte baş gösterebiliyor.
 
Eğitim hangi konularda bilgi veriyor?
Eğitim kapsamında “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite” tanısının hangi durumda koyulacağı hakkında bilgilendirilecek katılımcılar, çocukların sosyal ve akademik hayatta ne tip zorluklar yaşadıklarını birebir uygulamalar ile kavrayabilecek. Vakaların değişik yaş gruplarında nasıl fark edileceğinin de aktarılacağı eğitimde çocukların ev yaşantılarının nasıl düzenlenmesi gerektiği ile ilgili bilgiler de verilecek.
 
DBE Eğitim Salonları’nda gerçekleştirilecek çalışma hakkında ayrıntılı bilgi ve kayıt için: [email protected] adresine mail atılabilir veya 0212 233 01 10 / 321 numaralı telefondan aranarak bilgi alınabilir.
 
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nü sosyal medyadan izlemek için:
 
http://www.linkedin.com/in/DavranisBilimleriEnstitusu 
 
http://www.facebook.com/DavranisBilimleriEnstitusu
 
https://twitter.com/DBEdbe
 
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Hakkında
DBE, bireylerin ve kurumların değişim ve gelişim süreçlerine destek olur. DBE, pozitif psikoloji çerçevesinde, çocuk ve genç ve yetişkinlere bireysel terapi, kurumlara danışmanlık ve eğitim hizmetleri verir. DBE, psikoloji mesleğinin Türkiye'de gelişimi doğrultusunda, araştırmalar yapar, sistemler kurar, uzmanlara özel ve halka açık eğitim programları oluşturur. 1985 yılında Psikolog Emre Konuk tarafından kurulan Enstitü, terapistler ve kurumsal danışmanlardan oluşan geniş uzman kadrosuyla, çeyrek asırdır bireylere ve kurumlara psikolojik değerlendirme, değişim ve gelişim alanında hizmet vermektedir:
DBE Psikolojik Danışmanlık Merkezleri: 
DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi 
DBE Yetişkin ve Aile Psikolojik Danışmanlık Merkezi
DBE Psikolojik Travma Merkezi
DBE Kurumsal Gelişim Merkezi:
Ölçme-Değerlendirme Araçları ve Uygulamaları
Kişisel ve Kurumsal Gelişim Programları
Yetkinlik Değerlendirme ve Yetenek Yönetimi
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78