• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İzmir 14 °C

Deniz Canlıları Eğitimi...

Deniz Canlıları Eğitimi...
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi “Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” ve “İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi” kapsamında Foça Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Böl
DENİZ CANLILARI EĞİTİMİ
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
“Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” ve “İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi” kapsamında Foça Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’ndeki üç ilköğretim okulunda “Deniz Canlılarını Tanıyalım” doğa eğitimi gerçekleştirildi.
 
 T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, “İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi” işbirliği ile 203 ilköğretim öğrencisine “Deniz Canlılarını Tanıyalım” doğa eğitimi verildi.
 
ÜÇ OKULDA 203 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI
Foça ÖÇK Bölgesi’nde gerçekleştirilen eğitimler, üç okulda verildi. Reha Midilli İlköğretim Okulu, Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu ve Bedia Midilli İlköğretim Okulu’ndaki eğitimlere 203 öğrenci katıldı.
 
BİLGİLER HİKÂYE, OYUN VE SUNUMLARLA AKTARILDI
İlköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak hayata geçirilen program ile Foça ÖÇK Bölgesi’ndeki deniz canlıları ve denizel yaşam öğrencilere tanıtıldı. Söz konusu konulara ilişkin bilgiler, Foça ÖÇK Bölgesi için özel olarak hazırlanan hikâye, oyun ve sunumlar yoluyla öğrencilere aktarıldı. 
 
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİNİN EĞİTMENLİĞİNDE 
Programın ana eğitmenliğini, “İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi” gönüllüsü, doğa eğitimleri konusunda tecrübeli bir isim ve aynı zamanda Fen Bilgisi öğretmeni olan Hilal Çakır üstlendi. Proje yürütücüsü Vahit Alan ile birlikte proje gönüllüsü ve aynı zamanda Biyoloji öğretmeni Ezgi Keskin’in yardımcı eğitmenliğini yürüttüğü eğitimlere ayrıca on öğretmen de gözlemci olarak katıldı. Öğrencilerin, denizlerdeki canlı çeşitliliğine yönelik pek çok soru sorduğu eğitimlerde, sınıf öğretmenleri de eğitim programından çok memnun olduklarını ve tekrarını dilediklerini ifade etti.
 
SUALTI ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ’NİN İŞBİRLİĞİ İLE 
Öğrencilerin merak ve ilgiyle katılım sağladıkları eğitimin hayata geçmesini sağlayan projelerden “İzmir Körfezi’nin Yunusları Projesi”, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ve Sualtı Araştırmaları Derneği’nin işbirliği ile yürütülüyor. 
 
PROJE HAKKINDA:
Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78