• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İzmir 15 °C

Aliağalı Efeler Ödülle Döndü

Aliağalı Efeler Ödülle Döndü
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Gittiği her yarışmadan ödüllerle dönen Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, geleneksel halk oyunlarını dünyaya tanıtmadaki becerisi ile İzmir’in parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Mart ayında ger
EFELER ALİAĞA’YA YİNE ÖDÜLLE DÖNDÜ..
 
ALİAĞA’NIN GURURU HALK OYUNLARI EKİBİ ÖDÜLE DOYMUYOR
 
ALİAĞA’LI YILDIZLARATÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK KUPASI   

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Gittiği her yarışmadan ödüllerle dönen Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, geleneksel halk oyunlarını dünyaya tanıtmadaki becerisi ile İzmir’in parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Mart ayında gerçekleştirilen Ege Bölge Birinciliği ve İzmir İl Birinciliği Yarışması’nda Birincilik elde eden ekip, Konya’da da ikinci oldu. Aliağa ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ve Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 2013 yılı Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’ndan da kupa ile döndü. Çok sayıda başarıya imza atan Halk Oyunları Ekibi, Yıldızlar kategorisi Geleneksel Düzenlemesiz Dal’da Ege yöresine ait Zeybek oyunu ile ikinci oldu. 

 
YÜZLERİNİN AKI İLE DÖNDÜLER
Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz kategorilerinde toplam 21 ekibin birincilik için yarıştığı Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Geleneksel Dal (Düzenlemesiz) yarışmasında birinciliği Malatya Kurhan Spor Kulübü kazanırken, İkinciliği İzmir Aliağa Helvacı Gençlik Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Erzurum EBFAD Spor Kulübü kazandı. Yarışmada dereceye giren gruplara kupaları ilçe protokolü tarafından verildi. 
Konya’nın Akşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonaya, Adana, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Mersin, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ ve Trabzon illerinden toplam 21 ekip katıldı.
 
BAŞKAN OĞUZ: “EKİBİMİZ YİNE BİZİ ŞAŞIRTMADI. KUTLUYORUM”
Yarışmada Aliağa ve İzmir’i temsil eden ekibin başarısını değerlendiren Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Folklor ekibimizin başarılarına artık alıştık. Her turnuvadan ödülle dönen tüm gençlerimi kutluyorum. Anadolu’nun, Ege’nin bin yıllık kültürünü yaşatan folklorik birikimimize büyük önem veriyoruz. Verdiğimiz eğitimlerle bu kültürü yaşatıyoruz. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bu başarılarla görüyoruz. Folklorcularımla gurur duyuyorum” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78