• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İzmir 19 °C

Türklerin AYAK Analizi

Türklerin AYAK Analizi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ARASTA GAZETESİ / Kadınların yüzde 61’i küçük ayak parmaklarını kullanmıyor, erkeklerin yüzde 84’ünün sol topukta basınç fazlalığı var Ayakkabı sektöründe Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkan King Paolo, 3 bin kişinin katıldığı ayak b

TÜRKLERİN AYAK ANALİZİ!   http://www.haberofisi.net

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/  ARASTA GAZETESİ / Kadınların yüzde 61’i küçük ayak parmaklarını kullanmıyor, erkeklerin yüzde 84’ünün sol topukta basınç fazlalığı var

Ayakkabı sektöründe Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkan King Paolo, 3 bin kişinin katıldığı ayak basınç analizi ile kadın ve erkeklerin ayak yapısını ortaya koydu. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 61’inin ayakta dururken ve yürüyüş esnasında küçük ayak parmaklarını kullanmadığı, erkeklerinse yüzde 84’ünün sol topukta basınç fazlalığı bulunduğu görüldü.

Ayak sağlığını koruyucu ayakkabı üretimiyle öne çıkan King Paolo, insanların ayaklarında görülen basınç farklılıklarını ortaya koydu. King Paolo’nun Fatih Üniversitesi ile Ar-Ge çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği, 3 bin kişinin katıldığı ayak basınç analizi, ayakta dururken ve yürüyüş sırasında ayak yapılarında görülen değişiklikleri gösterdi. İnsanların ayak yapısını inceleyerek ayak sağlığını koruyucu ürün üretimine ağırlık verilmesi hedefiyle yapılan araştırma, ayak büyüklüğüne bağlı olarak ayak parmaklarında ve ayak tabanında görülen farklılıkları belirledi.

Kadınlarda 35 – 41, erkeklerde 39 – 45 numara ayakkabı giyen 3 bin kişinin katıldığı analiz, Türk insanının ayak yapısını ortaya koydu. Ağırlıklı olarak erkekte 42 numara, kadınlarda 37 -38 numaralarda yapılan ölçümler, değişik ayak numaralarının biyo-mekaniğini belirledi. Ölçümler, en yaygın erkek ayakkabı numarası olan 42 numara giyen erkeklerin yüzde 88’inin genel vücut basınç dağılımında sol ayağın baskın olduğunu gösterdi. Yine 42 numara erkek ayaklarının yüzde 94’ünün sol topukta basınç fazlalığı olduğu, yüzde 71’inin küçük parmaklarını kullanmadığı ortaya çıktı.

37 numara ayakkabı giyen kadınların yüzde 52’sinin genel vücut basıncı dağılımında sağ ayağın baskın olduğu görülürken, yüzde 50’sinin küçük ayak parmaklarını kullanmadığı gözlendi. Kadınlarda 38 numara ayakkabı giyenlerin yüzde 54’ünün genel vücut basıncı dağılımında sol ayağın baskın olduğu, yüzde 46’sının sağ topuk basıncının fazla ve yüzde 70’inin küçük parmaklarını kullanmadığı kaydedildi.

Forum İstanbul King Paolo mağazasında yer alan “i-Step Foot Scanner” cihazı ile yapılan ölçümler, Türk insanının ayak yapısıyla ilgili çarpıcı özellikleri gözler önüne serdi. Araştırma, ayak taraması yapılan kişilerdeki düztabanlılık ve sağ-sol dengesizliği gibi bazı ortak noktaların tespit edilmesini sağladı. Bunun yanı sıra kişiye özel durumlar gözlemlenmesi nedeniyle, ayakkabı satışı yapılmadan önce herkesin ayak taramasından geçirilip, ayak yapılarının ortaya çıkarılmasının yararlı olabileceği görüldü. Bu sayede ayak ağrıları ve yürüyüş bozukluklarının önüne geçilmesi mümkün olabiliyor.  

 

King Paolo ayakkabılarını; Türkiye’de 300’ü aşkın King Paolo bayisi ile Ayakkabı Dünyası, Gencallar, Huzur, Erbil Süel zincir mağazalarından temin edebilirsiniz. www.kingpaolo.com.tr

King Paolo, Türkiye çapında 300’ü aşkın satış noktasıyla, ayakkabıda şıklığın yanı sıra konfor ve rahatlığı da tercih edenlerin markasıdır. Ürün çeşitliliği, AR-GE ve kalite anlayışıyla devam eden çalışmaları neticesinde; Türkiye ve dünyada bir ilk olan patentli ürünü “Klimalı Ayakkabı”yı, sağlığına önem verenlerin beğenisine sundu. 2004 yılında bir ilk olarak tüketiciye ulaşan ‘3 Sistem’ klimalı ayakkabının ardından, 2006 yılı ile birlikte ’annelere ve kızlarına’ sloganıyla klima ‘comfort lady’i üretmeye başladı. King Paolo, 11 yılda, üniversite onaylı, doktor tavsiyeli ürünleriyle, comfort tarzında aranan bir marka haline gelmiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78