• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 14 °C

Shell'den Tasarruf Daveti

Shell'den Tasarruf Daveti
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ARASTA GAZETESİ / Shell, enerji sektörünü 7-10 Nisan tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturan Petroleum İstanbul 2011 Fuarı’na katıldı.

Shell, Petroleum Fuarı"nda Halkı Tasarrufa Davet Etti
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ARASTA GAZETESİ /  Shell, enerji sektörünü 7-10 Nisan tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi"nde buluşturan Petroleum İstanbul 2011 Fuarı"na katıldı. Shell fuarda, Shell Autogas, Shell FuelSave tasarruf yakıtları ve Shell yakıt tasarrufu simülatörü ile yer aldı. Shell Autogas"un sunduğu üstün kalite hakkında bilgi verilirken, dizel ve benzin seçeneklerinde yaklaşık bir depoda 1 litreye varan tasarruf sağlayan Shell FuelSave teknolojisi de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Shell ayrıca fuar alanında bir tasarruf simülatörünü de kullanıma sundu. Fuara katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Shell  tasarruf simülatörünü denedi.

Büyük ekranı, direksiyonu, pedalları, sürücü koltuğu ve tüm teknik ekipmanıyla gerçek bir otomobil şeklinde tasarlanan simülatör, şehir içi yollardan, otobana kadar farklı alternatifler içeriyor.  Ziyaretçilere, simülatördeki 3  farklı senaryo ile yakıt ekonomisi formülleri hakkında bilgi verildi.  Ziyaretçiler, simülatör ile araç kullanırken yakıt tasarrufu konusunda yaptıkları hatalar ve sürüş alışkanlıklarında yapacakları küçük değişikliklerle nasıl fark yaratacaklarını deneyimlediler.

Shell & Turcas Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna konuya ilişkin şunları söyledi: “Shell olarak, yakıt ekonomisi konusunda her zaman ilkleri yapmayı hedefliyoruz. Shell FuelSave Kurşunsuz 95 ürünümüz;  piyasaya sunulduğu Temmuz 2009"dan bu yana (2010 yılı sonuna kadar) kullanıcılarına yaklaşık 20 milyon litre tasarruf ettirdi. Ocak ayında dizel araçlar için FuelSave Diesel"i piyasaya sunduk.  Tüm dizel araç kullanıcılarının Shell FuelSave Diesel kullanması durumunda da yaklaşık olarak 311 milyon litrelik yakıt tasarrufu sağlanacağını öngörüyoruz.* FuelSave marka elçimiz Burcu Esmersoy ile halkı tasarruf konusunda bilinçlendirme çalışmalarımız devam ediyor.  Geçenlerde duyurusunu  yaptığımız  Ekim ayında 11 ülkede aynı anda düzenlenecek rekor denemesinde Shell FuelSave Tasarruf Takımı"mızı Guiness Rekorlar Kitabı"na sokmayı hedefliyoruz. Takımda yer almak isteyen herkes www.shell.com.tr/fuelsave web adresindeki veya Shell istasyonlarındaki başvuru formunu doldurabilirler.”
*Petder 2009 yılı benzin ve dizel satışları baz alınarak, her 50 litrede 1 litre tasarruf edildiği varsayımıyla hesaplanmıştır.
Shell & Turcas Petrol A.Ş. Hakkında:
Shell, Türkiye pazarına 1923 yılında girdi. Cumhuriyet ile yaşıt olan şirket, 87 yıl önce akaryakıt dağıtımı ile faaliyete başladığı Türkiye pazarında gerçekleştirdiği yatırımlarla bugün ülkenin önde gelen enerji gruplarından biri. 2006 yılında yeni bir yapılanmaya giden Shell, Turcas Petrol ile gerçekleşen birleşmeyle Petrol Ürünleri ve Madeni Yağlar Perakende ve Ticari Satışlar segmentlerini % 70 Shell, % 30 Turcas Petrol ortaklığında kurulan Shell & Turcas Petrol A.Ş. çatısı altında yapılandırdı. Shell & Turcas Petrol A.Ş.'nin faaliyet alanında "Perakende Satışlar”, “Ticari Akaryakıtlar”, “Madeni Yağlar” ve “Rafineri ve Dağıtım” bulunmaktadır. “LPG”,“Enerji ve Gaz”, “Havacılık Satışları”, “Kimya Satışları” ve “Denizcilik Satışları” ise Türkiye"deki diğer Shell şirketlerinin ana faaliyet alanıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78