• BIST 9548.09
  • Altın 2491.944
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5643
  • İzmir 20 °C

Ferroli, Aliağa Festivali'inde

Ferroli, Aliağa Festivali'inde
Tüketiciyle hayatın içinde, keyifli etkinliklerde bir araya gelen Ferroli, bu sefer Aliağa Uluslararası Barış Hoşgörü Kültür Sanat Festivali'ndeydi. Kombi ve klima seçiminde dikkat edilecek konulara değinen Ferroli, doğalgaz kullanımının faydalarıyla ilgi

Ferroli, Aliağa Uluslararası Barış ve Hoşgörü Kültür Sanat Festivali'nde İzmirliler ile buluştu

Tüketiciyle hayatın içinde, keyifli etkinliklerde bir araya gelen Ferroli, bu sefer Aliağa Uluslararası Barış Hoşgörü Kültür Sanat Festivali'ndeydi. Kombi ve klima seçiminde dikkat edilecek konulara değinen Ferroli, doğalgaz kullanımının faydalarıyla ilgili Aliağalıları bilgilendirdi…

Isıtma ve soğutma sektörünün dünyadaki en büyük markalarından Ferroli, doğalgazlı hayata geçmeye hazırlanan Aliağalılarla Aliağa Uluslararası Barış ve Hoşgörü Kültür Sanat Festivali'nde buluştu. Ferroli yetkilileri 6 gün süren festival boyunca Ferroli Infomobil Tanıtım Aracı"nda ziyaretçilere ürünleri birebir tanıttı. Detaylı bilgilendirme yapılan araçta ziyaretçiler ürünleri çalışır vaziyette görme imkanını da elde ettiler. Ferroli yaptığı bilgilendirmenin etkisini artırmak için Aliağalılara son derece faydalı bilgiler içeren kombi kitapçığı dağıttı.

1950 yılında İtalya"da kurulan, 1989 yılında ise Türkiye ısıtma ve soğutma pazarına giren Ferroli, 30 milyon Euro"luk yatırımla Türkiye"de de üretim yapmaya başladı. Firmanın ülkemizde 2008 başında faaliyete geçen tesislerinde üretilen ürünleri dünyanın birçok ülkesine ihraç ediyor. Ferroli ürünleri tüm dünyada kalite ve yüksek verimlilik özellikleriyle biliniyor. Son yıllarda enerji tasarrufu konusunda da öncü adımlar atan Ferroli, Afyon"da tüketicilerin ihtiyaçlarını ve çevreci yaklaşımları göz önüne alarak ürettiği yeni ürünlerini tanıttı. Ferroli, standında konvansiyonel ve yoğuşmalı kombiler, split klima ürünleri ve Türkiye"de üretilen radyatörlerini sergilerken ürün seçiminde dikkat edilecek konularla ilgili tüketiciye önemli bilgiler aktardı.

Ferroli

1950"li yıllarda İtalya"nın Verona şehrinde kurulan Ferroli Grubu, bugün Avrupa"da ısıtma ve klima sektörünün önde gelen firmalarından biri. Dünyada kombi teknolojisini ilk geliştiren firmalardan olan Ferroli"nin kazan, brülör, kat kaloriferi, radyatör, boyler,endüstriyel ve domestik klima, su ısıtıcaları, fancoil, chiller ve buhar kazanları bulunuyor. Grup bazında, yılda 500.000 adet kombi üreten Ferroli, yaklaşık 3.000 çalışanı, araştırma ve geliştirme çalışmaları, teknik servis, satış ve dağıtımkanalları organizasyonu ile alt yapısını sürekli geliştirip yeniliyor. Ferroli Grubu, İtalya"daki fabrikalarının yanı sıra Fransa, İspanya,Polonya, Almanya ve Çin"de de üretim tesislerine sahip. Bu tesislere eklenen bir yenisi de 65.000 m2"lik alanda Türkiye"de kurulan Düzce Fabrikası. Fabrika ilk radyatör üretimini gerçekleştirmesinin ardından Nisan 2008"de ilk ihracatını Bosna Hersek"e gerçekleştirdi. Fabrikanın hayata geçmesiyle birlikte, ilk etapta 100.000 kombi (çıkacak) ve 500.000 metretül radyatör üretilmesi ve yatırımın yüzde 75"inin başta çevre ülkeler olmak üzere tüm Avrupa, Asya ve Ortadoğu"ya ihraç edilmesi hedefleniyor.  Ferroli"nin Düzce Üretim Tesisleri Yatırımı, 2006 yılında Türkiye"nin en büyük 500 yatırımı arasında 87. sırada yer alıyor.

Dünyada FERROLI
1955 yılında Dante Ferroli tarafından İtalya"nın Verona şehrinde kurulan Ferroli Grubu, bugün Avrupa"da ısıtma ve iklimlendirme sektörünün lider kuruluşları arasında yer alıyor.
Endüstriyel ürünlerden ev kullanımına yönelik ürünlere, ısıtma ve havalandırmadan hidromasaja kadar geniş bir yelpazede üretim yapan Ferroli Grubu, İtalya"daki fabrikalarının yanı sıra Fransa, İspanya, Almanya, Polonya ve Çin"de de toplam üretim sahası 500.000 m²"yi aşan geniş çaplı üretim tesislerine sahip.
Aralık 2002 sonu itibariyle ısıtma sektörünün büyük firmalarından Lamborghini Grubu"nu satın alan Ferroli Grubu, 2004 yılında Çin"de Bealich ve son olarak 2006"da İspanya"da Cointra grubunu  bünyesine kattı. Grubun halihazırda farklı ülkelerde yer alan 11 adet üretim tesisi, 12 satış firması ve dünya genelinde 3.000 çalışanı bulunuyor. Ferroli Grubu son 5 yıl içerisinde yatırımlarını 38 milyon Euro"dan 135 milyon Euro"ya çıkarmış durumda. Ferroli Grubu"nun son yatırımı Türkiye"de de 65.000 m²"lik alanda kurulumu tamamlanan üretim tesisi. Ferroli Düzce Fabrikası 2008 yılı itibariyle ilk panel radyatör üretimini gerçekleştirdi ve ihracata başladı.
Grup genelinde 600 milyon Euro"ya ulaşan satışların yüzde 84"ünü merkezi ve bireysel ısıtma sistemleri, yüzde 2"sini endüstriyel ısıtma sistemleri, yüzde 4.3"ünü klima, yüzde 4.7"sini endüstriyel soğutma sistemleri ve yüzde 4.8"ini ise diğer ürün grupları oluşturuyor. Yılda 500.000 adet kombi üreten Ferroli; araştırma ve geliştirme çalışmaları, teknik servis, satış ve dağıtım kanalları organizasyonu ile alt yapısını sürekli geliştirip yeniliyor. Ferroli Grup"un tam otomasyona sahip üretim süreçleri en yüksek kaliteyi standardize etmeyi garantiliyor. Hollanda Gastec Enstitüsü, verdiği ISO 9001 kalite sertifikasıyla bu durumu teyit ediyor. Yaratıcılık, kalite ve rekabet kabiliyeti Ferroli"nin dünya pazarında yönlendirici bir güç olarak kalmasını sağlıyor. Ferroli Grubu;  odaklı, esnek, etkin organizasyonel ve üretim yatırımlarıyla liderliğini koruyor ve genişleme politikasını güçlendiriyor. Aktif olduğu pazarların sürekli ve dikkatle takip eden Ferroli Grubu, sürekli yeni ürün ve sistemler geliştirerek de başarısının garantiliyor. Ferroli Grubu"nun önemli bir özelliği de, Ar-Ge"ye yaptığı kesintisiz yatırımlarla, dünya patentli ürünlere sahip nadir şirketlerden biri olması.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78