• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

23 Nisan Törenlerle Kutlandı

 23 Nisan Törenlerle Kutlandı
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Tüm dünya çocuklarına ilk kez ve sadece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ALİAĞA’DA TÖRENLERLE KUTLANDI
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Tüm dünya çocuklarına ilk kez ve sadece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. Yılı tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de bir dizi törenle kutlandı.
 
Cumhuriyet Meydanında Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri ile devam etti.
 
Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki kutlamalara; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
OGÜN DERSE: DÜNYA ÇOCUKLARI İLE ULUSAL EGEMENLİK SEVİNCİMİZİ PAYLAŞIYORUZ
Cumhuriyet ilköğretim okulunda devam eden kutlama töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yılını büyük bir heyecan ve büyük bir gururla kutladıklarını belirten Derse, şunları söyledi: “Sevgiye, dostluğa, barışa, kardeşliğe, bilime, teknolojiye açılan, aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan; sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler bu güven sayesinde, dünyanın ilk ve tek yegane bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocukları ile ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle kutlamaktan büyük kıvanç duymaktayız. Barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçle kutluyoruz”
 
YARIŞMALARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Derse’nin konuşmasından ardından, Cumhuriyet ilköğretim Okulu öğrencilerinin sahnelediği halk oyunları gösterisi ve okudukları 23 Nisan şiirleri izleyenlerden büyük alkış aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Sevinelim, Coşalım İşte Egemenlik’ konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmalarda birinci olanlar ödüllerini Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’dan, ikinci olanlar İlçe Garnizon Komutanı Bora Meriç’ten, üçüncü olanlar Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’dan ve mansiyon ödülü alanlar da İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin elinden aldı.
 
Cumhuriyet İlkokulundaki kutlamalar; Yapılan ödül töreninin ardından Bosna Hersek grubunun folklorik dans gösterileri ile son buldu. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78