• BIST 9566.57
  • Altın 2472.239
  • Dolar 32.464
  • Euro 34.544
  • İzmir 23 °C

Dünya Çocukları Aliağa’da

Dünya Çocukları Aliağa’da
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Aliağa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında
‘ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ’ ALİAĞA’DA BAŞLADI
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
Aliağa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Şenliği’ muhteşem bir şölenle başladı. Bosna Hersek’in Kakanj ve Makedonya’nın Radoviç şehirlerinden gelen misafir çocuklar, binlerce Aliağalı ile birlikte kortej yürüyüşü yaptı. Şenlik coşkusu, misafir ülke çocuklarının ve Aliağa Belediyesi Dans Grupları’nın Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ndaki gösterileri ile zirveye çıktı.
 
2 ülkeden 60 çocuğun katıldığı ve 3 gün boyunca sürecek olan şenlikler görkemli bir kortej yürüyüşü ile başladı. Yöresel kıyafetleriyle Atatürk Parkında toplanan dünya çocuklarının İstiklal Caddesi güzergâhı üzerinden Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’na yaptığı yürüyüşün coşkusuna binlerce Aliağalı da ortak oldu. Aliağa Belediyesi Bandosunun marşları eşliğinde yapılan korteje vatandaşlarla birlikte katılım gösteren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, dünya çocukları ile birlikte yürüdü. Kortej boyunca dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri taşındı. Misafir ülke çocukları ellerinde ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ yazılı dövizler taşıdı. Korteje renk katan palyaçolar çocuklara balon ve Türk Bayrağı dağıttı. Yürüyüş esnasında çevredeki vatandaşlar da bu coşkuya, alkış tutarak ve ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak ortak oldu. 
 
BAŞKAN ACAR: TÜM ŞEHİTLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
Kortejin Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’na gelmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. 
Avcı Ramadan’daki program Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın açılış konuşması ile başladı. Sahneye çocuklarla birlikte çıkan Başkan Acar, milli mücadelede cumhuriyet yolunda atılan en önemli adımlardan birisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ulu Önderim Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etti. Çok değerli Aliağalılar. Kardeş şehirlerimiz Makedonya’nın Radoviç ve Bosna Hersek’in Kakanj şehirleri de bu coşkulu günümüzde, bu bayramımızda bizleri yalnız bırakmadılar. Bu vatan topraklarında bir milli mücadele verildi. Bu milli mücadelede cumhuriyet yolunda en önemli adımlardan bir tanesi de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıydı. Bugün bunun 96’ncı yılını kutluyoruz. Bu toprakları bizlere vatan yapan, burada bu coşkuyu yaşamamıza vesile olan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün yurdumuzun çeşitli bölgelerinde bu vatan uğruna, bu topraklar uğruna terörle mücadele eden tüm güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız tekrar kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene”
 
Alandaki kutlamalara; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra, Başkan Yardımcıları Mehmedali Özkurt, Mahmut Kayhan, Adem Yılmaz, Radoviç Belediye Başkan Yardımcısı Enis Ömer, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
 
YÖRESEL OYUNLAR SERGİLENDİ
Dünya çocukları burada kurulan özel platformda yöresel oyunlarını sergiledi. 
Rengârenk folklorik kıyafetleriyle ülkelerinin yöresel danslarını sergileyen çocuklar, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Aliağalıların beğeniyle izlediği kutlamalarda ilk olarak Helvacı Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Ardından Bosna Kakanj ve Makedonya grubu balkan yöresel ezgileri eşliğinde halk oyunlarını sahnelerken, ASEV’in salsa, tango, halk oyunları ve Rock 'n Roll gösterileri de beğeni ile izlendi.
 
Programın finalinde dünya çocukları aynı anda sahneye çıktı. Davet üzerine çocuklarla birlikte sahneye çıkan Başkan Serkan Acar, ellerinde Türk Bayraklarını sallayan çocukların hep bir ağızdan söylediği ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısına eşlik etti. 
 
OYUN PARKI İLE EĞLENCE DORUĞA ÇIKTI
23 Nisan coşkusu dans gösterileriyle de sınırlı kalmadı. Avcı Ramadan Rekreasyon Alanında kurulan şişme oyun parkı çocuklara eğlenceli saatler yaşattı. Gönüllerince eğlenerek şişme parkın tadını çıkaran çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.  23 Nisan’a özel kurulan ve hafta sonu boyunca burada kalacak olan şişme oyun parkına akın eden çocuklar, eğlencenin doruğuna çıkarken, aileleri de çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirdi.
 
ENİS ÖMER: BU BAYRAMI KENDİ ÜLKEMİZDE DE KUTLAMAK İSTERİZ
Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Radoviç Belediye Başkan Yardımcısı Enis Ömer, kutlamalar kapsamında Aliağa Belediyesi tarafından çok iyi ağırlandıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Biz 30 bin nüfusu olan bir şehirden geliyoruz. Böyle bir bayram bıraktığı için Atamıza sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Biz, balkanlar ülkesinde Osmanlı’nın bıraktığı bayrağı dalgalandırmaya devam ediyoruz. Bunun devam etmesine de gayret gösteriyoruz. Bu program ile söylenecek tek kelime var. Aliağa Belediyesi muhteşem bir organizasyon yapıyor. Bu bayram sadece Türkiye’de yapılıyor. Bu bayramı bizde örnek alarak kendi ülkemizde kutlamak isteriz. Bu programda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca burada Avcı Ramadan gibi bir alanın Aliağa’ya kazandırılması da yapılan hizmetlerin bir göstergesidir. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78