• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İzmir 18 °C

Ahmet Hoca'ya İzmir'de Sevgi Seli

Ahmet Hoca'ya İzmir'de Sevgi Seli
Bu yıl 21’incisi düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, ünlü tarihçi yazar Ahmet Şimşirgil’i okurlarıyla buluşturdu.
İZMİR KİTAP FUARI’NIN AĞIR KONUĞU PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL’E SEVGİ SELİ 
 
Bu yıl 21’incisi düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, ünlü tarihçi yazar Ahmet Şimşirgil’i okurlarıyla buluşturdu.
 
Televizyon ekranlarından da yakından tanınan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, İzmir Kitap Fuarı’nda  sevenleri ile bir araya geldi. 
 
Yurt içi ve yurt dışında konuşmacı olarak katıldığı konferanslarda ve TV programlarında engin birikimi ve eşsiz anlatımıyla gönüllerde taht kuran Şimşirgil, İzmir Kitap Fuarı'nda bulunan TİMAŞ Yayınevi standında kitaplarını sevenleri için imzaladı.
 
Eserlerini imzalayan Şimşirgil’e ilgi yine yoğundu. Ziyaretçi akınına uğrayan TİMAŞ Yayınevi standında Prof. Dr. Şimşirgil’in ziyaretçilerle samimi sohbeti dikkatlerden kaçmadı. Şimşirgil, elini öpmek isteyenlere izin vermedi. Şimşirgil’e kitap imzalatanlar arasında Gazeteci Hasan Eser de yer aldı. Eser, Prof. Dr. Şimşirgil ile kısa bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı da çektirdi.
 
 
PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL KİMDİR?
Ahmet Şimşirgil 1959'da Boyabat'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı.1979'de girdiği Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'nden 1982'de mezun oldu.1983'de aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı'ndan Araştırma Görevlisi olarak vazifeye başladı. 1985'de "16. Yüzyılda Amasya Sancağı" tezi ile Yüksek Lisansı'nı tamamladı. 1989'da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'ne naklen geçiş yaptı. 1990'da Osmanlı Taşra Teşkilatı'ndan Tokat (1455-1574) isimli çalışmasıyla Tarih Doktora unvanını aldı. 1997'de Uyvar'ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi isimli takdim teziyle Doçent oldu. Seyid Muradi'nin kaleme aldığı Barbaros Hayreddin Paşa'nın gazaları Kaptan Paşa'nın Seyir Defteri isimiyle sadeleştirerek, ayrıca Osmanlı tarihini ile ilgili Kayı I, Kayı II, Kayı III, Taşa Yazılan Tarih Topkapı Sarayı ve Ahmet Cevdet Paşa ve Mecelle (Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci ile birlikte) eserlerini yayınladı. 2003'de Profesör kadrosuna atanan Şimşirgil'in Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır. Ayrıca Cine5' te ''Tarih ve Medeniyet'' isimli bir tarih programı yaptı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78