• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

Şampiyon Aliağa

Şampiyon Aliağa
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / İzmir Süper Amatör Ligi A grubunda mücadele eden Aliağaspor FK, 4 Ekim 2015 tarihinde başlayan 26 haftalık zorlu lig maratonunu
2015-2016 SEZONUNUN ŞAMPİYONU ALİAĞASPOR FK OLDU
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
İzmir Süper Amatör Ligi A grubunda mücadele eden Aliağaspor FK, 4 Ekim 2015 tarihinde başlayan 26 haftalık zorlu lig maratonunun sonunda elde ettiği 55 puan ile 2015-2016 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Kazandığı şampiyonluk ile bir üst lig olan Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselen Aliağaspor FK, kente bayram havası yaşattı. 
 
Ligin son maçında Reo Atilla Spor’u evinde konuk eden Aliağa, rakibini 9-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederken şampiyonluğu getiren goller 7 ve 35’inci dakikada Adnan Malat, 15’de Oğuzhan Bozkurt, 43, 69 ve 80’de Berkcan Ertene, 50’de Umut Akkal, 66’da Tolga Divrik ve 79’da Aykut Geçmen’ in ayağından geldi. Maçta 3 gol atarak hat trick yapan Kaptan Berkcan maçın yıldızı oldu. Rakip takımın tek golünü 76’da Hasan Çetinel kaydetti. Aliağa lig boyunca aldığı en farklı galibiyet ile şampiyonluğunu ilan etti. 13 takımın mücadele ettiği ligde maratonu birincilikle göğüsleyen Aliağa, oynadığı 24 maçta sadece bir kez mağlup olarak, sezon boyunca üstün bir performans ortaya koydu. 
 
Aliağa Şehir Stadında şampiyonu belirleyen karşılaşmayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağaspor FK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Atik, Aliağa protokolü ve çok sayıda taraftar büyük bir heyecan ile izledi.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
Maçın başından sonuna kadar rakibi karşısında büyük bir üstünlük kuran Aliağa’da, Adnan Malat henüz 7’inci dakikada Berkcan’ın sol taraftan yaptığı asisti altı pasın içerisinde gole çevirerek skoru 1-0’a getirdi. Dk 15’de bu kez Tolga Divrik’in pasını iyi değerlendiren Oğuzhan Bozkurt farkı 2’ye çıkarttı. Dk 35’de ceza alanı içerisinde Adnan Malat’ın sert vuruşuna kaleci uzansa da müdahalesi yetersiz kaldı ve skor 3-0 oldu. İlk yarının son dakikalarında ceza alanı içerisinde topla buluşan Oğuzhan, topu ceza alanı dışındaki Berkcan’ın öne yuvarladı. Berkcan sert ve düzgün bir vuruşla topu kalecinin sağından fileler ile buluşturdu. İlk yarının uzatma dakikalarında Oğuzhan’ın filelere gönderdiği top ofsayt gerekçesi ile gol değeri kazanamadı. İlk yarıda başka gol olmayınca Aliağa, soyunma odasına 4-0 önde girdi.
 
GOL ŞOV İKİNCİ YARIDA DA DEVAM ETTİ
İlk yarıya olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başlayan takım Aliağaspor FK oldu. Dk 50’de, ikinci yarının başında oyuna giren Umut Akkal, Tolga Divrik’in sol kanattan yaptığı ortayı gole çevirerek skoru 5-0’a taşıdı. Dk 66’da yine ikinci yarıda oyuna giren Yunushan Memişoğlu’nun sağ kanattan ceza alanı içerisine taşıdığı topu kalecinin üzerinden ağlara gönderen Tolga Divrik farkı 6’ya çıkardı. Dk 69’da ceza alanı dışında topla buluşan Berkcan Ertene, sağ ayağının içiyle yaptığı plase vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu. Dk 76’da yakaladığı kontra atak ile kaleci ile karşı karşıya kalan Reo Atilla futbolcusu Hasan Çetinel, takımının tek golünü kaydetti. Dk 79’da ceza alanı dışı sol çaprazdan sert ve düzgün bir vuruş yapan Aykut Geçmen, rakip takımın golüne hemen cevap verdi ve skor 8-1 oldu. Dk 80’de Aykut Geçmen’in sol kanattan yaptığı ortaya altı pas içerisinden filelere gönderen kaptan Berkcan, kendinin 3 takımının ise 9’uncu golünü kaydetti. Maçta başka gol olmayınca Aliağa sahadan 9-1 galip ayrıldı.
 
Maçın bitiş düdüğü ile büyük bir mutluluk yaşayan teknik heyet ve futbolcular, bir üst lige çıkmanın coşkusunu saha içerisinde taraftarlarıyla birlikte yaşadı. Saha içerisinde futbolcuları tek tek tebrik eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aliağaspor FK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Atik futbolcuların şampiyonluk coşkusuna ortak oldu. Şampiyonluk kutlamalarını stat dışında da sürdüren taraftarlar araçları ile ilçe merkezinde uzun konvoylar oluşturdu.  
 
ATİK: BİR LİG DAHA ATLAMA SÖZÜ VERİYORUZ
Takım olarak çıkılan bu zorlu ligde söz verdikleri gibi şampiyonluğu elde ettiklerini ifade eden Aliağaspor FK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Atik, “Tam bir buçuk yıl önce Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar ile beraber çıktığımız bu yolda, sözümüzün arkasında durmaya and içtik. Bir buçuk senenin sonunda şampiyonluğu hep beraber kutluyoruz. Önümüzdeki yıl taraftarımıza bir lig daha atlama sözü veriyoruz. Yeter ki sizler arkamızda olun” dedi.
 
BAŞKAN ACAR: TEKRAR 3.LİGE HEP BİRLİKTE ÇIKARACAĞIZ
Aliağa’nın her zaman her şeyin en iyisine layık olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Benim canımdan çok sevdiğim Aliağalılar. Şampiyonluk hepimize hayırlı olsun. Bir daha siyaset bu spora karışamayacak. Aliağa her zaman her şeyin en iyisine layıktır. Seçim beyannamemizde şunu söyledik. Öyle bir Aliağa olacak ki, öyle bir Aliağaspor FK olacak ki her yıl bir üst lige çıkacak. İşte bugün daha ilk yılımızda şampiyon olduk. Kulüp başkanımız Murat Atik’in de söylediği gibi inşallah önümüzdeki yıl yine burada 3.lige çıkmanın kutlamasını yapacağız ve satılan Aliağaspor’u tekrar 3.lige hep birlikte çıkaracağız. Aliağalılar sayesinde bu ilçe kültürde, sanatta, kentleşmede ve bugün burada görüldüğü gibi sporda da Türkiye’nin örnek ilçesi olacak. Bu şampiyonlukta kulüp başkanımız Sayın Murat Atik’e ve aramızda olmayan Sayın Mehmet Özkan’a, teknik heyetimize, futbolcularımıza, masörümüze, malzemecimize ve en önemlisi de şampiyonlukta emeği geçen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk tüm Aliağamıza hayırlı olsun” dedi.
 
ŞENTÜRK: ALİAĞAMIZ PROFESYONEL LİGLERİ HAK EDİYOR
Şampiyonluğu tüm Aliağa’ya armağan ettiğini söyleyen Aliağa FK Teknik Sorumlusu Serkan Şentürk ise, “Sezon başında genç ve dinamik bir takım olarak kurulduk. Peş peşe aldığımız galibiyetler ile şampiyonluk yolunda önemli takımları yendik. Sezon başından bu yana bize her zaman destek veren Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’a, Kulüp Başkanımız Sayın Murat Atik’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aliağamız profesyonel ligleri hak ediyor. İnşallah bu takım profesyonel liglerde de mücadele edecektir” diye konuştu.
 
ALİAĞA FK 9-1 REO ATİLLA SPOR
 
Stad: Aliağa İlçe Stadı
Hakemler: Çağatay Han, Arda Dengiz, İsmail Çetin
Gol: Dk 7’, 35’ Adnan Malat, Dk 15’ Oğuzhan Bozkurt, Dk 43’, 69’, 80’ Berkcan Ertene, Dk 50’ Umut Akkal, Dk 66’ Tolga Divrik, Dk 79’ Aykut Geçmen (Aliağa FK), Dk 76’ Hasan Çetinel (Reo Atilla Spor)
Aliağa FK: Kıvanç Emre Özkal, Barış Bozal,(Dk 72 Mert Varnalı), Aykut Geçmen, Oğuzhan Uslu, Çağrı Gürbüz, Hüseyin Adıgüzel, Necdet Özkan, Adnan Malat (Dk 60 Yunushan Memişoğlu), Berkcan Ertene, Tolga Divrik, Oğuzhan Bozkurt (Dk 46 Umut Akkal)
Reo Atill Spor: Erdoğan Köse, Mehmet Cankurt, Barış Cici, İbrahim Bakıcı, Uğur Bulut ( Dk 34 İbrahim Uslu) Alperen Avcı, Yiğit Türkoğlu, İbrahim Hakkı Çorum, Abdülkadir Parıltı (Dk 23 Umut Güneş), Hasan Çetinel, İsmail Dağ
Sarı Kart: Dk 21 Adnan Malat, Dk 67 Barış Bozal (Aliağa), Dk 30 İbrahim Hakkı Çoruh, Dk 44 Mehmet Cankurt,  (Reo Atilla Spor) / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78