• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C

AK Partili Kocabıyık, Memur-Sen'i ziyaret etti

AK Partili Kocabıyık, Memur-Sen'i ziyaret etti
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Memur-Sen İzmir İl Temsilciliğini ziyaret etti.
AK PARTİLİ KOCABIYIK, MEMUR-SEN'İ ZİYARET ETTİ
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Memur-Sen İzmir İl Temsilciliğini ziyaret etti. Kocabıyık'a ziyaretinde eşi AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık da eşlik etti.
 
Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina ve konfederasyona bağlı hizmet kollarının İzmir şube başkanlarıyla görüşen AK Partili Kocabıyık, temsilcilerden sendikal faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Memur-Sen camiasının Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ve Türkiye'nin önündeki sorunların aşılması noktasında gösterdiği duruşu takdirle karşıladığını belirten Kocabıyık, "Her daim milli iradeden taraf olmuş Memur-Sen ile bir arada olmak bizlere mutluluk veriyor" dedi. 
 
KOCABIYIK: TÜRKİYE GENİŞ BİR ORTA SINIF KAZANDI
Ziyareti sırasında gündeme dair açıklamalarda bulunan Kocabıyık, 'orta gelir tuzağı' şeklinde adlandırdığı sosyal-ekonomik duruma dikkat çekti. Kocabıyık, "Orta gelir tuzağı ekonomik bir durum olmakla birlikte aynı zamanda sosyal bir durumdur; zira bu iktisadi hastalık orta sınıfını büyüten ve genişleten ülkelerde ortaya çıkar. 2002 yılında AK Parti iktidar olduğu vakit Türkiye'de orta sınıfın genel nüfusa oranı yüzden 21'di. Buna mukabil, milli gelir kişi başına 2.900 dolar civarında seyretmekteydi. Aradan 10 yıl geçti, Ak Parti yönetimleri bir mucize gerçekleştirdiler. Orta sınıfın genel nüfusa oranı yüzde 42'ye, GSMH'dan kişi başına düşen milli gelirse 11 bin dolara yükseldi" diye konuştu. 
 
YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ
Türkiye'nin geniş bir orta sınıf kazandığını söyleyen Kocabıyık, "Hem piyasa, hem kalkınma hem de demokrasi bakımından çok değerli bir skaladır bu. Milli geliri 3 bin dolardan 11 bin dolara getirebiliyorsunuz, ancak 18 bin dolara kolayca çıkartamıyorsunuz. İşte buna orta gelir tuzağı deniyor. Bu tuzaktan çıkmanın belli yolları var ve şu anda bunun mücadelesini veriyoruz. Mesela katma değeri yüksek, teknoloji ağırlıklı, bilgi yoğun bir üretim ekonomisi şarttır. Doğrudan yabancı yatırımların olması zaruridir. İç barışın sağlanması gerekir. Bunun için Türkiye’nin eğitim sorunu halledilmelidir. Bu anlamda Türkiye’nin geleceği siz değerli eğitimcilere bağlıdır. Yeni sivil bir anayasa zorunludur. Artık Türkiye, 82 model darbe anayasasıyla yönetilemez olmuştur. Ama bütün bunlardan da önemlisi şudur: Türkiye orta gelir tuzağından bir an önce çıkmak istiyorsa behemehal bir sistem değişikliğine gitmek zorundadır. Bu tuzaktan kurtulmayı sağlayacak güçlü karar mekanizmalarını ve yaratıcılığı da ancak başkanlık sistemi" ile geliştirebiliriz şeklinde konuştu. 
 
BİNA: MİLLETE AİT BİR YENİ ANAYASA
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Musa Bina, Kocabıyık’ın Yeni Anayasa süreci ile ilgili açıklamalarına değinerek, sivil akılla, özgürlük kalemiyle ve demokrasi mürekkebiyle yazılmış yeni bir anayasanın bu ülkedeki her bireyin hakkı olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. 
 
Vesayetçilerin 82 Anayasasıyla millet iradesini ipotek aldığını söyleyen Bina, "82 Anayasanın ruhunda vesayet, derin devlete teslimiyet vardır. Darbe anayasasında millet de millet iradesi de yoktur. Mevcut anayasa, bu haliyle milletin ya da temsilcilerinin değil, cuntacıların ve vesayetçilerin eseridir. Bu anayasanın otuz yılı aşkın süredir varlığını sürdürüyor olması, hepimiz için bir demokrasi ayıbıdır. Türkiye Anayasa Platformu’nun üyesi kuruluşlar olarak bizler, geçtiğimiz dönemde Yeni Anayasa üzerine sayısız çalışma yaptık. Hatırlanacağı üzere Mecliste Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruldu. Bütün siyasi partiler seçime giderken bu Anayasa’yı değiştirmeyi ve yeni sivil bir Anayasa yapmayı vaat ettiler. Sonuç; söylenmedik söz, yapılmadık eleştiri, getirilmeyen öneri, geliştirilmeyen yöntem kalmadı fakat bir arpa boyu yol da alınmadı” ifadelerinde bulundu. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78