• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İzmir 15 °C

Şimdi Türkiye’de Tedavi Olmak Moda

Şimdi Türkiye’de Tedavi Olmak Moda
Son yıllarda dünyanın çeşitli ülkelerinden tedavi görmek amacıyla Türkiye’ye gelen yabancı hasta sayısında dikkat çekici bir artış var. Sağlık sektöründe de bu artışa paralel gelişmeler yaşanıyor.
ŞİMDİ TÜRKİYE’DE TEDAVİ OLMAK MODA
 
Son yıllarda dünyanın çeşitli ülkelerinden tedavi görmek amacıyla Türkiye’ye gelen yabancı hasta sayısında dikkat çekici bir artış var. Sağlık sektöründe de bu artışa paralel gelişmeler yaşanıyor. Uluslararası hasta departmanı olan hastane sayısı, yabancı dil bilen doktor ve yardımcı personel sayılarının artması, yurtdışından Türkiye’ye gelmek isteyen yabancı hastalara danışmanlık hizmeti veren kuruluşlar ile hükümet politikalarının konuya daha çok ağırlık vermesi vb. gibi. Türkiye’de sağlık hizmeti almak isteyen yabancılar, iyi, güvenilir ve uygun fiyatlı tedaviye” Vavmedica.com güvencesiyle ulaşabiliyor. 
 
2015 yılının sonuna doğru, 150 milyar dolarlık dünya sağlık turizmi pazarında, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dikkat çekilen ülkemiz, artık yılda yüz binlerce yabancı hastaya tedavi hizmeti veriyor. 
 
Bu gelişmelerden hareketle, sektördeki ihtiyaçları profesyonel bir hizmet anlayışı ile karşılamak üzere 2012 yılının sonunda kurulan Vavmedica;  güvenilir, hızlı ve kişinin ihtiyacına en uygun sağlık hizmeti alabileceği sağlık kurumlarına ulaşmaları konusunda hizmet veriyor.
 
Yurtdışından gelecek hastalara; bünyesinde bulunan ve geneli JCI Sertifikası’na sahip olan sağlık kurumlarında, hem çeşitli indirimler sağlıyor, hem de alanında yetkin hekimlerden oluşan tıbbi danışma kurulu ile de talep eden hastalar için, çeşitli önerilerde bulunuyor.
 
Tedavi ihtiyacını Vavmedica’ya ileten site ziyaretçisi adına, üye hastanelerden tedavi planı ve bedelleri alınarak kişiye iletiliyor, kişinin tercihini belirlemesinin ardından kişi ve sağlık kurumu bir araya getiriliyor. Böylece hem kişi tüm sağlık kurumları ile tek tek görüşmüyor, hem de Vavmedica’ya özel indirimli fiyatlarla tedavi hizmeti alabiliyor.
Türkiye’de hızla gelişen sağlık turizmine yeni bir sistem getirmek amacıyla, Türkiye’de medikal turizmin öncülerinden Dr. Kerim Koray Kebir önderliğinde kurulan Vavmedica Sağlık Turizmi Hizmetleri; yapısından içeriğine tamamen özgün ve yenilikçi bir gözle uzman iletişimciler ve yazılımcılarla hazırlanan bir sağlık turizmi platformu. 
 
UZMAN DANIŞMA KADROSU, ALTERNATİFLİ TEDAVİ PLANLARI
Vavmedica; bünyesindeki uzman tıbbi danışma kurulu ve hastalığa göre uzmanlaşmış en ileri düzeyde tedavi veren üye özel hastaneleri ile hastaların ihtiyacına en efektif cevabı verecek planlamaları yapıyor. 
 
Uzmanlığından yararlanan hastalarına;  hem ihtiyaca en doğru şekilde cevap verecek hastane ve uygun fiyat alternatiflerine ulaşma, hem de dileyen hastalara tedavi sonrasında Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerinden faydalanma imkanı sağlanıyor. Vavmedica; hastalardan hiçbir ücret talep etmediği gibi, birçok hastanede de Vavmedica’ya özel yüzde 30’a varan oranlarda indirimli tedavi hizmeti alınmasını sağlıyor. 
 
Vavmedica’nın kurucusu Dr. Kerim Koray Kebir, kuruluş amaçlarını ve kurum hedeflerini şöyle anlatıyor:  “90’lı yılların başlarında konuşulmaya başlanan sağlık turizmi konusunda Türkiye bugün, dünya üzerinde hatırı sayılır bir konuma sahip. Bunu da kaliteli sağlık hizmeti veren deneyimli hekimleri, tam donanımlı sağlık kurumları, yetkin yardımcı personeli ve yabancı ülkelere göre uygun sayılacak bütçeleri ile sağlıyor. 
 
2010 yılında Sağlık Bakanlığı’nca Sağlık Turizmi Birimi’nin kurulması ile bu konuda ulusal ve uluslararası birçok gelişme kaydedildi. 2015 yılının sonuna doğru, 150 milyar dolar’lık dünya sağlık turizmi pazarında, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dikkat çekilen ülkemiz, artık yılda yüz binlerce yabancı hastaya tedavi hizmeti veriyor.
 
Buradan hareketle 2012 yılı sonlarında faaliyete geçen Vavmedica’nın misyonu; tüm tıbbi branşlarda, hastaların ihtiyaç duyduğu tedavi için, ulusal ve uluslararası sağlık ve etik kurallarına uygun, en doğru danışmanlık hizmetini vermek, hasta memnuniyetini üst düzeyde tutmak. Sağlık sektörü; mutlu sonuçları olduğu kadar, riskleri de olan bir sektör. Bu nedenle tüm ekibimiz ve iş birliği yaptığımız sağlık kuruluşları, birlikte verdiğimiz hizmetin etkileyeceği sonuçların ciddiyetinin de farkında. Önceliğimiz hastamızın en uygun tedavi ile kalıcı olarak sağlığına kavuşması. 
 
Vavmedica Sağlık Turizmi Hizmetleri, sağlık ve iletişim alanındaki deneyimlerini profesyonel bakış açısıyla, Türkiye’nin sahip olduğu tüm birikim ve donanımın, yurtdışından gelecek hastalar tarafından da kullanılabilmesi konusunda, modern altyapı ve öncü uygulamaları ile uluslararası bir referans noktası olmayı hedefliyor. Vavmedica, hasta ile sağlık kuruluşunu buluşturmaktan öte; tedavinin her anındaki özenli takibi ile de sektörel süreçlerin iyileştirilmesine katkı sağlıyor.” / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78