• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C

Özel Aliağa Doğa Anaokulu

Özel Aliağa Doğa Anaokulu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/YENİVİZYON GAZETESİ/ Özel Aliağa Doğa Anaokulu, okul öncesi eğitiminde özgür düşünen, evrensel değerlere açık, doğa, sanat ve kültürle iç içe, dünya insanı olacak nitelikte bireyler yetiştirmeyi birinci hedef olarak belirliyor.

SINIF DUVARLARINI AŞAN EĞİTİM

ALİAĞA DOĞA ANAOKULU’NDA ‘ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ MODELİ’

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/YENİVİZYON GAZETESİ/ Özel Aliağa Doğa Anaokulu, okul öncesi eğitiminde özgür düşünen, evrensel değerlere açık, doğa, sanat ve kültürle iç içe, dünya insanı olacak nitelikte bireyler yetiştirmeyi birinci hedef olarak belirliyor.

Başarıyı “eğitim hayattır” cümlesiyle tanımlayan Özel Aliağa Doğa Anaokulu, öğrencilerini sadece akademik anlamda değil her alanda geliştirerek hayata hazırlıyor. 3-6 yaş aralığındaki çocukların ‘Çocuk Üniversitesi Eğitim Modeli’ ile hem zihinsel hem de bedensel becerileri arttırılarak, onlara aktif bir eğitim deneyimi sunuyor.

2014 yılından bugüne Aliağa’da Hürriyet Caddesi Yalı Mahallesi mevkiinde 455 metre kare alan içerisinde 3 sınıf öğretmeni, 5 branş öğretmeni ile okul öncesi eğitimi veren Özel Aliağa Doğa Anaokulu’nda 28 öğrenci eğitim görüyor.

Anaokulu eğitiminde çocukların özgür bir ortamda bilgi ve yeteneklerini keşfetmeyi amaçladıklarını belirten Özel Aliağa Anaokulu Müdürü Yeliz Demiral, çocukların kreşlerdeki gibi sadece bakımlarının yapıldığı bir alandan ziyade belirli bir eğitim müfredatı içerisinde yer almalarını sağladıklarını söyledi.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM MODELİ

‘Çocuk Üniversitesi Eğitim Modeli’ ile üniversite eğitim anlayışının temel modüllerini erken yaşlarda çocuklara entegre ettiklerini ifade eden Demiral, “Bu modelde çocuklar mutlu mutlu öğreniyor, bireysel ve sosyal olarak gelişiyor. Çocuklar, öğrenmeye gelişime en açık oldukları dönemi mükemmel bir ortamda geçirerek 21.yy trendlerine paralel anlayışla geleceğin kendine güvenen, sorumluluk sahibi, sosyal bireyleri olarak yetişiyor” dedi.

ÇOCUK MERKEZLİ EĞİTİM

Okul olarak ‘modüler eğitim’ anlayışını ve ‘çocuk merkezli eğitim’ anlayışını benimsediklerini de sözlerine ekleyen Demiral, eğitim faaliyetleri hakkında şunları söyledi: Modüler eğitim anlayışı ile çocuklar hem ilkokula hazırlık eğitimi için gerekli olan okuma-yazma hem de fen-matematik gibi dersleri görüyorlar. Bunun yanında çocuklar doğa konseptli; ekoloji, binicilik, buz pateni gibi dersler alıyorlar. Bu sayede çocukların hem sosyal alanda hem de akademik alanda gelişimleri sağlanıyor. Çocuk merkezli eğitim anlayışı ile de çocuğun her yönden gelişmesini amaçlıyoruz. Burada çocuğun bir ilgi alanını keşfetmeye çalışıyoruz. O ilgi alanında çocuk başarı gösterdiği zaman, başarı duygusunu bir kez tattığı zaman kendine olan özgüveni de yerine geliyor. Bu sayede bütün alanlarda başarılı olabileceği inancını taşımaya başlıyor. Bu da kişilik ve akademik gelişimine katkı sağlıyor. 3-6 yaş arasındaki çocuklarda karakter eğitimi de oldukça önemli bir unsur. Aynı zamanda öz bakım eğitimi, kişisel sosyal eğitimlerine de önem veriyoruz. Her çocuğun ayrı ayrı gelişim dosyalarını tutuyoruz, çocuğun akademik anlamda yeterliliğini takip ediyoruz”

SINIF DUVARLARINI AŞAN EĞİTİM

Eğitimin sınıflarda dört duvar arasında değil de doğayla iç içe açık alanlarda özgürce ve keyifle yapıldığı, çocukların görerek, yaşayarak, eğlenerek öğrendiği, sosyal projeler yaparak, okula gitmenin sıkıntı değil mutluluk verdiği, bir eğitimin çocuklar için önemini vurgulayan Demiral, “Her yıl yürüttüğümüz belirli proje ve etkinliklerimiz var. Bunlardan biri ‘mesleğim geleceğim’ projesi. Bu projedeki amacımız; çocukların çok küçük yaşlarda ilgi alanlarının keşfedilmesini sağlamak. Çocuklar 3 yaşından itibaren meslekleri tanımaya başlıyorlar. Alanında uzman kişiler meslekler hakkında çocuklara bilgiler veriyor. Bunun yanında sosyal sorumluluk projelerimiz var. Bunlardan biri ‘taşı kutu kutu mutluluk’ projesi. Çocuklar kullanmadıkları oyuncakları çevre okullar ile paylaşıyorlar. Bu çalışma değerler eğitimimiz dahilinde yapılan bir çalışma. Bu çalışmada çocuklarda paylaşma duygusunun gelişmesini amaçladık. Bunların yanı sıra tiyatro etkinliklerimiz, gezilerimiz, özel gün kutlamaları gerçekleştiriyoruz.  Öğrencilerimize ayda 4 saat olmak üzere binicilik dersleri veriyoruz. Bunun yanında 3d salonumuz mevcut. Düşler atölyesi, mini golf sahamız, yer satrancı kimya ve biyoloji laboratuvarımız var” dedi.

BENZERSİZ YABANCI DİL MODÜLÜ

‘Çocuk Üniversitesi Model’inde aktif dil yeterliliği yönetimi uygulamalarıyla dikkat çektiklerini dile getiren Demiral, “3 yaşından itibaren İngilizceye eğitimi almaya başlayan öğrencilerimiz İngilizce yazıyor, bol bol okuyor, okuduğunu anlıyor, dinlediğini anlıyor, sadece konuşmuyor diyalog geliştiriyor. Doğa Anaokulu’nda uygulanan benzersiz yabancı dil modülü örnek eğitim sistemi olarak yurt dışından talep görüyor” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78