• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C

Armaneri KOSGEB Desteklerini Anlattı

Armaneri KOSGEB Desteklerini Anlattı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / KOSGEB’in desteklediği sektörler hakkında bilgi vererek sunuma başlayan KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri Kobilerin ekonomideki önemine değindi.
ARMANERİ KOSGEB DESTEKLERİNİ ANLATTI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
KOSGEB’in desteklediği sektörler hakkında bilgi vererek sunuma başlayan KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri Kobilerin ekonomideki önemine değindi. KOSGEB fonunun AB’den değil Maliye Bakanlığı’ndan sağlandığını vurgulayan Armaneri KOSGEB hakkında edinilen yanlış bilgilerin ortadan kalkması gerektiğine dikkat çekti.
 
İşbirliği güç birliği, genel destekler, girişimcilik, tematik proje destek programı ve gelişen işletmeler piyasası Kobi destek programı konu başlıkları altında katılımcılara bilgi veren Armaneri: “KOSGEB ayakta duran nitelikli iş kuran ve proje üreten işletmelere destek veren bir birimdir.7 ana destekten 2 tanesi proje bazlı olmayan destekler; broşür bastırma, fuar katılımı, nitelikli eleman desteği gibi desteklerde KOSGEB proje istemez. ARGE inovasyon paketinde bir girişimci hiçbir iş yeri olmadan yenilikçi bir proje ile KOSGEB’e başvurursa ve bu onaylanırsa girişimci 1.5 milyon TL ye kadar destek alabiliyor. Ürünün prototipinin üretilmesinde desteğin ilk yarısı, seri üretimde ise ikinci yarısı girişimciye veriliyor. ARGE inovasyon destek programında girişimcinin alacağı makina yerli malı ise destek %75 den %90’a çıkıyor ve yine işbirliği güç birliği destek programında çok ciddi destekler var. 5 firma birleşerek ortak ihtiyaçları üzerine yeni bir sektörde faaliyet başlatabilirler. 5 firmanın birleşerek yeni bir sektörde faaliyet göstermesinde ise KOSGEB bir milyon TL’ye kadar destek verebiliyor. Bizler de bu durumda olan işletmelerimize elimizden gelen desteği veririz” dedi. 
 
Armaneri KOSGEB birimi olarak “Çok basit destek veriyoruz ancak insanlarımız eksik bilgiye sahip olduğu için KOSGEB’e başvurmaktan vazgeçiyor. Bunları önlemek için KOSGEB müdürlüğümüzü arayıp bilgi alın ya da Ticaret Odasındaki KOSGEB Temsilciliğinden bilgi alın ve KOSGEB’in desteklerinden faydalanın” diyerek sunumunu sonlandırdı.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78