• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İzmir 14 °C

Arnavutluk Türk Yatırımcıyı Bekliyor

Arnavutluk Türk Yatırımcıyı Bekliyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Türkiye ve Arnavutluk arasında iş geliştirme projesi kapsamında İzmir’de Sivil Toplum Kuruluşları ve iş adamlarını ziyaret eden Arnavutluk Meclis Başkan Ya
YENİ İPEK YOLU İZMİR-ARNAVUTLUK ARASINDA KURULUYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Türkiye ve Arnavutluk arasında iş geliştirme projesi kapsamında İzmir’de Sivil Toplum Kuruluşları ve iş adamlarını ziyaret eden Arnavutluk Meclis Başkan Yardımcısı Shepetim İdrisi, iki ülke ekonomisinin birçok farklı sektörde iş birliği kurması gerektiğini kaydetti.
İzmir Seferihisar’da faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük baharat ihracatçıları arasında yer alan Türer AŞ tesislerinde incelemelerde bulunan Arnavutluk Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Shepetim İdrisi, Türk işadamlarına Arnavutluk’ta yatırım yapmaları için açık çağrıda bulundu.
 
ARNAVUTLUK TÜRK YATIRIMCIYI BEKLİYOR
Seferihisar ile Arnavutluk’un Konispol kentleri arasında imzalanan kardeş kent protokolü için Konispol Belediye Başkanı Shuaip Beqiri ile İzmir’e gelen İdrisi, Türer AŞ Bitkisel Üretim tesislerinde bir dizi inceleme gerçekleştirirken; Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer ile iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesine dair fikir alışverişinde bulundu. Kendisi ve beraberindeki heyetin büyük bir misafirperverlikle karşılandığını ifade eden İdrisi, tarihsel ve kültürel bağları güçlü olan iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için hem Arnavutluk hem de Türk Hükümetlerinin eşgüdümlü bir çalışma içinde olduğunu kaydetti. Seçim sonrası kurulacak yeni hükümetin, mevcut Arnavutluk hükümetiyle var olan ikili ilişkileri arttırarak sürdüreceğine inandığını belirten İdrisi, Türkiye’nin ekonomik birikim ve tecrübesinin büyük önem taşıdığını, baharat sektöründe ise deneyiminden yararlanılacak en önemli firmanın Türer AŞ olacağını söyledi.
 
HAMMADDEYİ İŞLEMEK KAZANCIN ANAHTARI
Arnavutluk heyetini, eşi Türer AŞ Kalite Güvence Müdürü Ziraat Mühendisi Deniz Türer ile ağırlayan Özer Türer, farklı zamanlarda iki kez ziyaret ettiği ülkenin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Türer, özellikle kekik tarımında uygun iklim koşullarına sahip olan Arnavutluk’un komşusu İtalya pazarında söz sahibi olması için modern zirai uygulamalar yanında elde ettiği ürünü işleyerek hammaddeyi mamul ya da yarı mamul olarak satması gerekliliğine dikkat çekti. Baharat ve aromatik bitkilerin dünya ticaretinde büyük önem taşıdığını hatırlatan Türer, özellikle işlenmiş ürünlerin birçok sektörde olduğu gibi ekonomik değerinin katlanarak arttığını, Türkiye’den yapılacak tecrübe aktarımının da Arnavutluk için artı değer yaratacağını kaydetti.
 
OĞLAK DOLMASI DAMAKLARI ŞENLENDİRDİ
Arnavutluk Konispol Belediye Başkanı Shuaip Beqiri ve Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Shepetim İdrisi ile beraberindeki heyeti öğle yemeğinde ağırlayan Türer’in ikramı ise oğlak dolması oldu. Fırından yeni çıkan geleneksel yemeğin önünde basın mensuplarına poz veren Beqiri ve İdrisi, bayramlar, düğünler gibi önemli günlerde pişirilen oğlak dolmasının Arnavutluk mutfağında da özel bir yeri olduğunu söyledi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78