• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İzmir 23 °C

THM Korosu Sanatseverleri Mest Etti

THM Korosu Sanatseverleri Mest Etti
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verilen güz konserinde Aliağalılara unutulmaz bir
ASEV THM KOROSUNDAN UNUTULMAZ MÜZİK ZİYAFETİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu (THM), kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verilen güz konserinde Aliağalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. 
 
DİNLEYENLERİ MEST ETTİLER
Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Türk Halk Müziği’nin seçkin eserleri 107 kişilik dev THM korosu tarafından kimi zaman koro kimi zaman da solo halinde seslendirildi. Halk müziği sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği konserde THM korosu yaklaşık iki saat boyunca sahnede kaldı. Söyledikleri türküler ile dinleyenleri mest eden THM Korosu sergilediği performans ile de konser sonunda ayakta alkışlandı. 
 
Aliağalıların Türk Halk Müziğine doyduğu gecenin sonunda Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Burak Akçaoğlu, koro şefi Zeynel Demir’e teşekkür çiçeği takdim etti.
 
26 PARÇA SESLENDİRİLDİ
Koro şefi Zeynel Demir’in yönetmenliğindeki konser iki bölüm halinde gerçekleştirildi. Konserin birinci bölümünde 12 parça, ikinci bölümünde ise 14 parça yer aldı. 
 
Konserin ilk bölümünde; Gökyüzünde Bölük Bölük Turnalar,  El Vurup Yaremi İncitme Tabip, Ak Katır Dosttan Gelir (Kerimem), Kırmızı Buğday Ayrılmıyor Sezinden, O Şirin Sözlerine, Kınıfır Bedrin Olur, Durnam Yükseklerden Uçar, Ben Bir Yakup İdim, Garip Bir Kuştu Gönlüm, Bir Evler Yaptırdım Ramizem, Ah Tren Kara Tren, ikinci bölümde ise; Şu Dalmadan Geçtin Mi, Kiziroğlu, Bahça Duvarından Aştım, Seda Atalan, Hangi Bağın Bağbanısan, Bir Dalda İki Kiraz, Parsel Parsel Eylemişler Dünyayı,Aşık Mahzuni Şerif, İzmir’in Kavakları, Bir Daş Attım Darabaya, Çekirgem Uçmaz Oldu, Kaleden İnişmolur, Çimende Sürü Kazlar, Bu Tepe Pullu Tepe, Erzurum’dan Kemah’tan, Ardahan’ın Yollarında isimli parçalar dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. 
 
Anadolu’ya mal olmuş güzide parçaların seslendirildiği gecede dev koroya ise 11 kişilik enstrüman ekibi eşlik etti. Enstrüman ekibinde, bağlamada; Emre Gülenler, Erkan Demir, Özgür Yurteri, Oğuzhan Turan, Burçay Özdemir, kabak kemanede Özgür Çelik, Kaval-Zurna’da; Ömer Altuntaş, Erdal Demir, klasik gitarda Talha Soysal, ritimde Hüseyin Özdoğan ve Onurcan Kaya yer aldı.
 
KORO ŞEFİ ZEYNEL DEMİR: TÜRKÜLER SUSMAYACAK
Aliağa Belediyesi Sanat Evi Türk Halk Müziği Korosu olarak her zamanki gibi çok iyi bir konsere imza attıklarını ifade eden koro şefi Zeynel Demir, “Bu koro yaklaşık 6-7 yıldır birlikte çalışan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Çok zengin bir repertuara sahibiz. Zaman zaman yurt dışı turnelerimiz de oluyor. Her zaman olduğu gibi bu akşamda çok iyi bir dinleyici kitlesi vardı. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Konserlerimizin devamı gelecek. Türk Halk Müziğine gönül vermiş arkadaşlarımız var oldukça türküler de susmayacak” dedi. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78