• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 23 °C

Taıex Bölgesel Eğitim Programı

Taıex Bölgesel Eğitim Programı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Müdürlüğü, Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) tarafından 2007 yılında başlatılan ve Bölgesel Eğitim Programı (RTP)
TAIEX BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI İZMİR’DE
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Müdürlüğü, Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) tarafından 2007 yılında başlatılan ve Bölgesel Eğitim Programı (RTP) kapsamında İzmir’de “Resmi Kontroller ve Numune Alma” konulu çalıştay düzenlendi.
 
AB ülkelerinden gelen uzmanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanları, Aydın, Manisa, Afyon, Denizli, Muğla, Kütahya, Uşak ve İzmir İl Müdürlüğü kontrol görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan çalıştay 2 gün sürecek.
 
Çalıştayın açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdür Yardımcısı Selami Turan, ‘İlimizde üçüncü kez düzenlenen bu çalıştay süresince çeşitli yönetmelikler hakkında bilgiler verilecek. İl müdürlüğü olarak ev sahipliği yaptığımız bu çalıştayın çok faydalı olacağına eminim’ dedi.
 
GTHB İzmir İl Müdürlüğünün idari yapısından bahsederek söze başlayan Gıda ve Yem Şube Müdürü Zekeriya Yazıcı ise ilde gerçekleşen denetimler ve uygulamalar hakkında açıklamalar yaptı.
 
Türkiye’nin AB mevzuatına uyumunun büyük oranda tamamlanmasından dolayı bu çalıştayda ilk kez Bakanlık ve İl Müdürlüğü konu uzmanı personel tarafından eğitim verilecek. Çalıştayda “Resmi Kontroller ve Numune Alma” konusunda sunumlar ve tanıtım filmleri yer alacak.
 
Ülkemiz 2002 yılında TAIEX bütçesine dâhil olmuş, günümüze kadar gıda güvenliği, bitki sağlığı, çevre gibi çeşitli müktesebat başlıklarında uzman desteği, inceleme gezileri ve seminerler/çalışma toplantıları kanalıyla TAIEX teknik desteğinden yararlanıyor.
 
AB ülkelerinden gelen uzmanların katılımı ile 2007‘den bugüne kadar Ülkemizde gıda güvenliği konusunda 100’ü aşkın Bölgesel Eğitim Programı düzenlendi. Program kapsamında yapılan seminerlerle özel sektör ve üniversitelere mevzuatın tanıtılması, AB mevzuatı hakkında farkındalığın artırılması ve ulusal mevzuatın AB mevzuatına uyumunun sağlanması amaçlanıyor.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78