• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İzmir 14 °C

Gündeme Dair Soruları Yanıtladı

Gündeme Dair Soruları Yanıtladı
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, Aliağa merkezli yayın yapan Sahil Radyo’da Yunus Yeşilöz’ün hazırlayıp sunduğu 'Açık Görüş' programına konuk
TANSU KAYA GÜNDEME DAİR SORULARI YANITLADI
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, Aliağa merkezli yayın yapan Sahil Radyo’da Yunus Yeşilöz’ün hazırlayıp sunduğu 'Açık Görüş' programına konuk oldu.
 
Deneyimli gazeteci Yunus Yeşilöz’ün canlı yayın konuğu olan AK Partili Kaya, 1 Kasım gündemine dair soruları yanıtladı.
 
BİRLİK SİYASETİ KAZANACAK
Sohbet havasında gerçekleşen programda önemli açıklamalar yapan Tansu Kaya, “Biz bu milleti, ‘blok siyaseti’ yapan CHP’ye, ‘her şeye hayır’ demeyi kendine ilke edinen MHP’ye ve ‘Terör siyasetini’ izleyen HDP’ye bırakmayız. Zira vatandaşlarımız her şeyin farkında, her şeyi biliyor ve her şeyi görüyor. Bunun içindir ki; 1 Kasım da 'Sen ben yok, Türkiye var' diyen ‘birlik siyaseti’ kazanacak. Milli irade sandıkta tecelli bulacak ve Türkiye yeniden şaha kalkacak” dedi 
 
 
TEK PARTİ HÜKÜMETİNE İHTİYAÇ VAR
Huzurun temini için istikrarın yeniden yakalanması gerektiğini savunan Kaya, Türkiye’nin güçlü bir tek parti hükümetine ihtiyacı olduğunu söyledi.  7 Haziran genel seçimlerinden sonra Türkiye’de hükümetin neden kurulamadığına değinen Tansu Kaya, şöyle konuştu: “7 Haziran genel seçimlerinden hemen iki gün sonra CHP Genel Merkezini İngiliz büyükelçisi, MHP Genel merkezini ise ABD büyükelçisi ziyaret etti. Bunun bir izahı olabilir mi. Hükümetin kurulması yönünde çalışmalar yapan AK Parti’ye sürekli olarak, her şeye hayır demenin izahı ne olabilir. CHP ve MHP koalisyon kurma aşamasında hep benim dediğim olsun yaklaşımı ile AK Parti’nin karşısına çıktı. AK Parti ve CHP hükümetinin kurulamamasında sorumlu biz olsaydık, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı mitinglerde neler söyleyebileceğini az çok herkes tahmin edebilirdi. Ama dikkat edin Kılıçdaroğlu tek bir laf etmiyor. Çünkü hükümetin kurulamasında suçlu olan taraf biz değiliz. Suçlunun kim olduğunu yapılan özel görüşmelerde kendileri çok iyi bildiği için tek kelime laf etmiyor. Eğer bizim en ufak bir suçumuz olsaydı, bizim kabul etmeme ya da ayak dirememiz olsaydı, onun mitinglerde neler söyleyeceğini biz az çok tahmin ederdik”
 
İHANETİ HEP İÇİMİZDE GÖRDÜK
Türkiye’ye en büyük kötülüklerin dışarıdan değil her zaman içeriden geldiğini ifade eden Tansu Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bugüne kadar 16 tane devlet eskittik. Cumhurbaşkanlığımızın forsunda bulunan yıldızların her biri bizim tarihte kurduğumuz devletleri, imparatorlukları temsil eder. Bunların her birinin kuruluş ve batışlarını incelediğinizde hepsi aynı sebeple batmıştır. Hepsinin batış sebebi fitnedir, içerideki düşmanlardır. Zira bizi tarihimizde dışarıdan işgal ederek, tankla, tüfekle hiç kimse mağlup edememiştir. Biz ne yazık ki ihaneti hep içimizde görmüşüz” 
 
PKK’NIN GÜCÜ KALMADI
AK Parti olarak son 13 yılda Türkiye’yi şaha kaldırdıklarını sözlerine ekleyen Tansu Kaya, “İlk olarak bu ülkeyi IMF’nin boyunduruğundan kurtardık. Terörle mücadelede Türkiye’yi güçlü kıldık. AK Parti iktidarından önce terörle mücadelede, uydu bizim değildi, dolayısıyla istihbarat da bizim değildi, uçaklarımızın ve uçaklarımızın içerisindeki yazılım, kullanılan mühimmatın hiç biri bizim değildi. Ama bugün, uydumuzdan en basit piyade tüfeğimize kadar hepsi bizim yerli malımız. Bugün Türkiye yerli tank, helikopter, uçak ve gemi imal edebilir duruma gelmiştir. Dikkat ederseniz PKK’nın saldırı yöntemleri de buna paralel olarak değişmiştir. PKK artık eskisi gibi sıcak çatışmaya girmek yerine hain tuzaklar ile ya da canlı bomba suikastlarıyla terör yaratmaya çalışıyor. Çünkü PKK’nın birlik olarak çatışmaya girecek gücü kalmadı” diye konuştu.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78