• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 27 °C

Mucitlere 700 bin TL Destek

Mucitlere 700 bin TL Destek
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Türk televizyonlarının tek girişimcilik programı ‘Bir Fikrin Mi Var? Gençler’ cumartesi günü yayınlanan final bölümüyle ekrana geldi.
7 MİNİK MUCİDE KOSGEB’DEN 700 BİN TL’LİK BÜYÜK DESTEK
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Türk televizyonlarının tek girişimcilik programı ‘Bir Fikrin Mi Var? Gençler’ cumartesi günü yayınlanan final bölümüyle ekrana geldi. 360 TV’de yayınlanan ve ilklerin yaşandığı bu programın final bölümüne KOSGEB İkitelli Başkanı Özay Cebeci konuk jüri olarak katıldı. Cebeci programda, finale yükselen 7 genç mucide toplam 700 bin liralık KOSGEB destek ödülü vereceklerini açıkladı. Tek değil 7 birinciyle sezonu kapatan ‘Bir Fikrin Mi Var? Gençler’de küçük mucitlere şirketleşme yolu da açılmış oldu.
 
Cumartesi akşamı final bölümüyle ekrana gelen ‘Bir Fikrin Mi Var? GENÇLER’ programı renkli dakikalara sahne oldu. Yaşları 7 ila 17 arasında değişen ilk dört bölümün birincisi 7 finalist genç mucit, yeniden jüri karşısında çıktı; projeler kıyasıya yarıştı. Jüri üyeliğini Mektebim Okulları’nın sahibi Ümit Kalko, TMG Dış Ticaret Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, Hugo’nun yaratıcısı Tolga Garipoğlu ve programın yapımcısı Fuat Sami’nin üstlendiği yarışmada bu hafta KOSGEB İkitelli Başkanı Özay Cebeci de konuk jüri olarak katıldı. Jüri, programın sonunda 7 küçük mucidin de birinciliği hak ettiğini açıkladı. 
 
Şampiyonlar, Türkiye'nin en büyük KOSGEB'i (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) olma özelliğini taşıyan KOSGEB İkitelli Başkanlığı’ndan AR-GE desteği almaya hak kazandı. KOSGEB İkitelli Başkanı Cebeci, 7 birinciye de yeni yönetmelik uyarınca KOSGEB’e bağlı AR-GE İnovasyon Destek Programı kapsamında toplam 700 bin TL destek verileceğini söyledi. Projelerini uzmanlarla birlikte yazacak olan minik dâhiler projelerinin kabul edilmesi durumunda istedikleri bir üniversitenin teknokentinin de desteğini alarak 1 yıl içinde projelerini ürünleştirebilecekler. 
 
İŞTE MUCİTLERİN BİRİNCİLİĞİ HAK EDEN PROJELERİ;
Berat Uludağ (7) – Suyu Temizleyen Kaktüsler
Bu projeyle kaktüs türü olan kaynanadili bitkisinin öz suyunu kullanarak kirli ve bulanık suların temizlenmesi amaçlandı.
Bennu Gül Altınbay - Dilara Gürsu - Sıla Çetin (17) – Özel Yağmurluk
Engellilerin yağmurlu havalarda dışarıya çıkabilmeleri için geliştirilen ve sandalyelerine takılan özel yağmurluk projesiyle bir engelin daha ortadan kaldırılması hedeflendi.
Durmuş Talha Çetin (8) – Mıknatıslı Araba
Bu projede arabaların belli noktalarına yerleştirilen Neomidyum mıknatıslar ile eş kutupların birbirlerini itmesi sonucu kazalarda çarpışmanın etkisini en aza indirilmesi amaçlandı.
Su Sağduyu (16) – Kitosanlı Yara Bandı
Yara iyileşmesinde etkin rol oynayan kitosan maddesi içeren yara bandı ile kanın doğal olarak pıhtılaşması sağlandı;  ağrılar azaltıldı.
Ali Murad Armağan (10) – Duyarga
Proje; oluşturulan duyarga sayesinde insanlar ile sadık dostları köpekler arasındaki iletişimi arttırmayı ve kolaylaştırmayı amaçlıyordu.
Ömür Aydın (8) – Ayak Temizleyen Terlik
Bu proje sayesinde ev terliğinin içine yerleştirilen plastik pompa ve sağlığa uygun sıvı bir ürün kullanarak oluşturulan mekanizma ile ayakların temizlenmesi sağlanıyor; UV ışınları ile gün içinde yoğun kullanılan ayakkabılar da temizlenerek mikroplardan arındırılıyordu.
Hazar Balcı – (15) Citonotes İnternet Sitesi
citonotes.com adlı proje, yanlış müzik notalarının en doğru halini dinleyicilere kolay, anlaşılabilir ve en uygun fiyatla sunan bir web sitesiydi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78