• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İzmir 25 °C

Burada Herkese Meslek Eğitimi Var

Burada Herkese Meslek Eğitimi Var
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Açtığı kurs sayısı, kurs çeşitliliği, sertifikalandırma ve hedef kitleye ulaşma konusunda İzmir’in 30 ilçesi arasında, nüfus oranına göre ilk üç arasınd
TÜPRAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ MESLEK KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Açtığı kurs sayısı, kurs çeşitliliği, sertifikalandırma ve hedef kitleye ulaşma konusunda İzmir’in 30 ilçesi arasında, nüfus oranına göre ilk üç arasında yer alan Aliağa Tüpraş Halk Merkezi, yeni eğitim öğretim döneminde de faaliyetlerine devam ediyor.
 
Verdiği mesleki kurslar ile herkesi meslek sahibi yapmayı hedef edinen Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslara ilgi her geçen gün artıyor. ‘Herkes için, her yerde, her zaman, hayat boyu öğrenme’ sloganıyla eğitimlerine devam eden eğitim merkezine 2015-2016 eğitim öğretim dönemi için şuana kadar 600 kişi kursiyer olmak için başvurdu.
 
BAYIR: KURSİYER SAYIMIZ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR
Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı program ile eğitimlerini sürdüren Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde yıl içerisinde farklı branşlarda kadrolu ve usta öğretici olarak yaklaşık 300 eğitmenin görev yaptığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fevzi Bayır, “Kurslara başvuruları aliagatuprashem.meb.k12.tr sitesi üzerinden online olarak alıyoruz. Mevzuatımız gereği bir kursa başvuru sayısı 12’ye ulaştığı anda kursumuzu açıyoruz. Her alandaki kurslarımıza talep var. Bunların başvurularını almaya devam ediyoruz. Yeni eğitim öğretim döneminde şuana kadar açılan ve açılması planlanan kurslarımıza 600 kişi başvuru yaptı. Başvurular sürekli olarak devam ettiği için kursiyer sayımız gün geçtikçe artıyor” dedi.
 
AMACIMIZ HERKESİ MESLEK SAHİBİ YAPMAK
Verilen kurslar ile geniş bir kitleye ulaştıklarını da sözlerini ekleyen Bayır şöyle konuştu: “Kurumumuzda tam yıl tam gün uygulaması olduğu için yaz aylarında cezaevi kampüsünde kurslarımıza devam ettik. Yine yaz boyu sanayide ağır işlerde çalışanlara yönelik kurslar verdik. Esnaflara yönelik hijyen kurslarımız da yıl boyunca devam etmektedir. Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte kurumumuzda, mahallelerde, muhtarlıklarda farklı alanlarda kurslar açmayı planlıyoruz. Bizde sezon bitmiyor. Bizim hedefimiz Aliağa’da herkesi sertifika sahibi yapmak, herkesi meslek sahibi yapmaktır. Kurum olarak bir eğitimim öğretim dönemi içerisinde yaklaşık 6 bin kursiyere eğitim veriyoruz”
 
BURADA HERKESE MESLEK EĞİTİMİ VAR
Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde verilen el sanatları kursları, meslek kursları ve Sosyal ve Kültürel Kurslar ise şöyle:
 
EL SANATLARI KURSLARI: Çini-Ahşap, Ebru-Giyim-Mefruşat, KırkYama-Oyalar, Nakış, Deri-kumlama, Mum Yapımı-Takı, Gümüş Kazaz, Hasır Bilezik.
 
MESLEK KURSLARI: Tehlikeli ve çok tehlikeli işler için iş güvenliği teorik kurslar, Bilgisayarlı Muhasebe, Hasta Kabul, Zeytin Budamacılığı, Hızlı Klavye, Kalorifer Ateşçiliği, Auto Cad, Yiyecek, İçecek ve Hijyen Eğitimi(Şef Garson Hijyen Eğitimi - Aşçı Hijyen Eğitimi,Unlu Mamuller- Otel işletmeciliği-Lokanta yönetici Hijyen Eğitimi), Güzellik ve Saç Bakımı.
 
SOSYAL VE KÜLTÜREL KURSLAR: Bağlama, Gitar, Kuran-ı Kerim, Osmanlıca, Yabancı Diller (İngilizce, Almanca, Arapça), Okuma Yazma, Çocuk Bakım Odası Eğitimi, Diksiyon, Aile Eğitimi, Resim, 23 Yaş Üstü Zihin Engelli Eğitimi, Spor, Fotoğrafçılık, Satranç.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78