• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 18 °C

Aliağa'da Caretta Ölümleri Dikkat Çekiyor

Aliağa'da Caretta Ölümleri Dikkat Çekiyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / İzmir´in Aliağa İlçesi Şakran sahilinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağası ölüsü bulundu.
SON BİR AYDA 3 CARETTA CARETTA ÖLÜSÜ BULUNDU
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
İzmir´in Aliağa İlçesi Şakran sahilinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağası ölüsü bulundu. Aliağa sahillerinde son bir ayda 3 ayrı Caretta Caretta´nın ölü bulunması dikkat çekti. 
 
Sahile vuran caretta caretta’yı fark eden Şakran Mahallesi sakinleri, durumu hemen Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimliği’ne bildirdi. 
 
Kurtarabilmek ümidiyle olay yerine gelen Veteriner Hekim Rıfar Altınel tarafından burada  yapılan incelemede caretta caretta´nın ölü olduğu tespit edildi. 
 
Çevre sakinleri caretta caretta´yı görmek için sahile akın etti. Caretta´nın ölü olduğunu öğrenen küçük çocuklar ise çok üzüldüklerini söyledi. Vatandaşlar, üst üste görülen Caretta ölümleri hakkında yetkililerin araştırma yapması gerektiğini söyledi.
 
Son 24 saat içinde trol ağlarına takılıp, boğularak öldüğü tahmin edilen caretta caretta, yapılan incelemenin ardından Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimliği’nden gelen görevliler tarafından gömülmek üzere sahilden alındı. Caretta caretta´nın ölüsü daha sonra  yine Veteriner Hekim Rıfat Altınel’in nezaretinde ilaçlanıp, Aliağa Belediyesi ekipleri tarafından gömüldü. 
 
ALTINEL: CARETTALAR KONUSUNDA DAHA HASSAS DAVRANILMALI
1 Eylül’de balık avcılığı sezonunun açılmasıyla birlikte bölgede sık sık caretta ölümlerine rastlandığına dikkat çeken Veteriner Hekim Rıfat Altınel, “Yöremizde balık sezonunun başlamasıyla birlikte bu üçüncü vaka. Bizim tahminimiz yasa dışı avcılık yapan trol teknelerinin ağlarına takılıp öldüğü yönündedir. Ancak bu kesin kanaat değildir” dedi. Caretta Caretta’ların koruma altında olan bir canlı türü olduğunu hatırlatan Altınel, balıkçıları carettalar konusunda daha hassas davranmaya davet etti. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78