• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İzmir 16 °C

Aliağa'da direniş devam ediyor

Aliağa'da direniş devam ediyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kubilay Kimya ve Boya San. Tic. Ltd Şirketi ile şirket çalışanlarına destek veren sendika arasında
ALİAĞA'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR 
 
Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kubilay Kimya ve Boya San. Tic. Ltd Şirketi ile şirket çalışanlarına destek veren sendika arasında sular bir türlü durulmuyor.
 
Geçtiğimiz günlerde çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebi ve bir personelin işten çıkarılması nedeniyle işçilerin eylem başlatması üzerine fabrikada üretim durdurulmuştu.
 
89 çalışanın bulunduğu fabrikada yaklaşık 2 aydır örgütlenme faaliyetini sürdüren Petrol-iş Sendikası’nın Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Kubilay Boya tarafından alınan bu kararları ve işten atmaları asla kabul etmeyiz. Biran önce işten atılan arkadaşımız işe geri alınacak ve sendikamızı tanıyacaklar" diyerek, eylem yapan işçilere destek vermişti.
 
16 Eylül Çarşamba günü başlattıkları mücadelenin amacına ulaşana kadar devam edeceğini açıklayan Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Oktay, “İnsan onuruna yakışır bir ücret ve insanca bir çalışma ortamı talepleriyle sendikamıza üye olan arkadaşlarımız dik durdukları sürece sonuna kadar bu mücadelemiz hem fiili hem de hukuki anlamda devam edecektir” dedi.
 
Söz konusu iş yerinde Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak yaklaşık 2 aydır örgütlenme faaliyetini sürdürdüklerinin bilgisini veren Oktay,  şöyle konuştu: “İnsan onuruna yakışır bir ücret ve insanca çalışma ortamı talepleriyle yürüttüğümüz bu faaliyetler doğrultusunda 02.09.2015 tarihinde Çalışma Bakanlığı kayıtlarına göre toplam 89 çalışanın olduğu bu işletmede 46  arkadaşımızı sendikamıza üye yaparak yetki başvurumuzu yapmış bulunmaktayız. Ancak işveren aynı tarih itibari ile 22 kişiyi işbaşı yaptırarak muvazzalı bir şekilde (şuç işleyerek) yetki almamız konusunda sıkıntı yaşamamıza neden olmuştur. Fiiliyatta da bu gösterilen 22 kişi yoktur. Bununa ilgili de gerekli hukuki işlemler başlatılacaktır. Bunun yanında da Sendikamıza üye olan arkadaşlarımıza sürekli içeride baskı ve tehdit unsuru oluşturularak sendikamızdan istifa ettirilmeye zorlanmaktadır. Ayrıca şuana kadar 4 arkadaşımızın da iş akitleri fesih edilmiştir”
 
Çalışanlar adına işverene seslenen Oktay, “Neden içeride çalışan arkadaşlarımızın yasal ve anayasal hakkı olan sendikalı olmalarından korkuyorsunuz? Yoksa bugüne kadar yapmış olduğumuz hukuk dışı ve yasal olmayan tüm uygulamaların önü kesileceği için mi telaşlandınız?” diye sordu. 
 
Kubilay Boya iş yerinde çok kötü şartlarda üretim yapıldığını iddia eden Oktay, “Kardeşlerimizin çalıştığı iş yerinde çok kötü şartlarda üretim yapılıyor. İnsan onuruna yakışır çalışma ortamı maalesef ki bulunmuyor. Örneğin yılda bir çift ayakkabı ve 1 tek iş kıyafeti dağıtılıyor. Onları da, ‘iyi kullanmazsanız hakkımı helal etmem’  diyen bir işveren mantığıyla karşı karşıyayız. İş Sağlığı ve Güvenliği kuralları tamamen bertaraf edilmiş, koruyucu malzeme deseniz kesinlikle dağıtılmıyor. Ayrıca ücret konusuna gelince, çoğunluk asgari ücretle çalışan bu iş yerinde ücretlerin belli bir kısmı da elden ödenmektedir. Yani yasal anlamda suç işlenmektedir” ifadelerini kullandı. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78