• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İzmir 17 °C

Evlenmeden Olmaz 2 Ekim'de sinemalarda

Evlenmeden Olmaz 2 Ekim'de sinemalarda
Hasan Eser / Alfapress / Modern çağda evlilik baskısı ve korkusu arasında sıkışıp kalmış kızların ve erkeklerin öyküsünü anlatan ‘Evlenmeden Olmaz’ adlı film vizyona girmeye hazırlanıyor.
‘EVLENMEDEN OLMAZ’ ÇOK YAKINDA SİNEMALARDA 
 
Hasan Eser / Alfapress  
 
Modern çağda evlilik baskısı ve korkusu arasında sıkışıp kalmış kızların ve erkeklerin öyküsünü anlatan ‘Evlenmeden Olmaz’ adlı film vizyona girmeye hazırlanıyor.  
 
GÜÇLÜ KADRO
Başrollerini Cansel Elçin, Özge Özberk ve Hakan Eratik gibi sevilen oyuncuların paylaştığı filmde; Gözde Okur, Serkan Kuru, Seda Demir, Serhat Yiğit, Suzan Aksoy gibi başarılı isimlerde yer alıyor. 
 
 
YÜZDE YÜZ YERLİ, YÜZDE YÜZ ORJİNAL
Senaryosunu Özge Aras’ın kaleme aldığı film, kadın erkek ilişkilerinde hemen her insanın yaşadığı veya yaşayabileceği komik olayları farklı bir mizah üslubuyla beyaz perdeye taşıyor. Konusuna gönderme yapan; ‘Yüzde yüz yerli, yüzde yüz orjinal!’ sloganıyla Yakaza Filmin yapımcılığını üstlendiği film, şimdiden yılın en iyisi olmaya aday filmler arasında gösteriliyor. 
 
ALIŞILMIŞIN DIŞINDA ROLLER 
Yasemin Türkmenli’nin yönetmen koltuğunda oturduğu romantik komedi türünde ki filmde yer alan oyuncular, bu defa  kendileriyle özdeşleşmiş karakterlerin dışında çıkarak, alışılagelmişin dışında roller üsteleniyor.Cansel Elçin ilk defa bir komedi filminde seyirci karşısına çıkarken,  yakışıklı aktör Hakan Eratik kötü adam karakteriyle seyirciyi bir hayli şaşırtmaya hazırlanıyor. ‘Evde kaldım’ diye gözyaşı döküp aşk acısı çeken bir kızı canlandıran güzel oyuncu Özge Özberk’i ise hayranları yeni rolünde izlemek için sabırsızlanıyor. 
 
BU HİKÂYE HERKESİN HİKÂYESİ
2 Ekim tarihinden itibaren beyaz perdedeki yerini alarak seyirciyle buluşmaya hazırlanan filmin senaryosu şöyle gelişiyor: Zeynep (Özge Özberk) ve Yavuz (Cansel Elçin) birbirine çok aşık bir çiftken Zeynep'in evlilik arzusu, Yavuz'un ise evlilik korkusu yüzünden ayrılırlar. Ancak ikisi de birbirini unutamaz. İşi sebebiyle bir araştırma yapmak için ''evlenmeden olmaz'' isimli bir çöpçatanlık bürosuna giden Zeynep ve iki arkadaşı Melisa (Gözde Okur) ile Ayşe (Seda Demir), orada Adnan (Serhat Yiğit) denilen tuhaf, çılgın bir çöpçatanla karşılaşırlar. Adnan, Zeynep'e Yavuz'u unutturacak birini bulur. Ancak bulduğu kişi; hepsinin başına beklenmedik işler açar.
 
YEŞİLÇAM TILSIMI...
Romantik komedi türünün, daha çok komik ayağına basmaya çalışan filmin güldürmeyi amaçladığını belirten senarist Özge Aras, “Evlenmeden Olmaz filmi renkleriyle, oyunculuklarla ve şarkılarıyla Yeşilçam tılsımını yeniden yakalamayı ve bunu seyircisine de hissettirmeyi diliyor” dedi.
 
AŞKLARI, AŞKSIZLIĞI VE YALNIZLIĞI KONUŞURKEN DOĞDU
Başarılı senarist Özge Aras, Kültür ve Turizm Bakanlığının da destek verdiği filmle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Erkek kadın hepimizin hayatında bir ‘mevzu’dur evlilik. Kimimiz için amaç, kimimiz için umut, kimimiz için korku, kimimiz için sonsuz mutluluk... Öncelikle hepimizi, herkesi ilgilendirdiği için ‘Evlenmeden Olmaz’. Bu proje arkadaşlar arasında ilişkileri, aşkları, aşksızlığı ve yalnızlığı konuşurken doğdu. Yani bir nevi kızlar, ağlanacak hallerine gülerken... Erkekler de ‘ya durun, bir sakin olun’ derken... Ben otuz üç (belki de otuz dört) yaşımdayım, çevremdeki bekâr akranlarımın, üç-beş yaş hatta altı-yedi yaş küçüklerimin evlenememekten nasıl korktuklarını, nasıl panikleyip telaşla bin bir hata yaptıklarını biliyorum. Siz de biliyor, görüyorsunuzdur. Hatta kuvvetle muhtemel gülüyorsunuzdur. Kaide olmuş bir kere; kadınlar evlenmek ister, erkeklerse çekimser. Bu sıcak, samimi hikâye aslında tam da böyle, buralardan, hayatın içinden var oldu. Senaryo haline geldiğinde Kültür Bakanlığı’nda şansını denedi. Başardı, destek aldı. Bugüne değin işi senaryo yazmak olan ben ve işi oynamak olan eşim, kendimizi birden ‘yapım’ serüveninde bulduk. Böyle bir hayalimiz vardı, ancak bu kadar bodoslama, bu kadar çabuk dalmayı düşünmüyorduk içine. Velhasıl başa geldi ve keyifle çekildi.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78