• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 13 °C

Bu Yemekler Kilo Aldirmiyor

Bu Yemekler Kilo Aldirmiyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Yazın aldığınız kilolardan kurtulmak ve bunu bir ömür boyu sürdürmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey sağlıklı beslenmek.
BU YEMEKLER KILO ALDIRMIYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Yazın aldığınız kilolardan kurtulmak ve bunu bir ömür boyu sürdürmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey sağlıklı beslenmek. Bunun yolu da Akdeniz muftağının prensesi Girit yemeklerinden geçiyor. Ege'nin ilk deneysel-mübadil mutfağının da yaratıcısı Langaza'nın şefi Ece Fenerci, Girit yemeklerinin zeytinyağ odaklı balık ve etin dengeli karışımından oluştuğuna dikkat çekerek, “Giritliler uzun yaşamlarıyla tanınır. Yemekleri ise sağlıklı olduğu kadar lezzetli bir damak tadına da sahiptir. Yani yaşamdan tat alırsanız hayatınızı da uzatırsınız” dedi. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Fenerci, Girit’in 3 efsane lezzetinin de tarifini verdi.
 
Bu yıl Alaçatı’da gürmelerin uğrak yeri arasında yer alan Langaza’nın deneysel-mübadil mutfağı nedeniyle her müşterinin kendilerinden tarif istediğini söyleyen Ece Fenerci, “Girit Mutfağı’nın ot ile meşhur olduğu doğru ancak bununla sınırlı değil: Balık ve et arasında muhteşem bir denge vardır. Zeytin ve zeytinyağ ise baş tacıdır” dedi. Uluslar arası bir şöhrete kavuşan Girit Mutfağı’nın uzun yaşamın da sırrını barındırdığını söyleyen Fenerci, “Bunun nedeni tamamen dengeli beslenmede yatıyor. Eğer dengeli beslenmezseniz, yalnızca karnınız doyar o kadar” diye konuştu. Fenerci, Girit’in 3 muhteşem lezzeti Hanya Böreği, karidesli mücver ve bamyalı levrekin tariflerini de verdi. İşte o tarifler:
 
 
Karidesli Mücver
4 adet Girit kabağı
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
4-5 adet taze soğan
2 adet yumurta
Maydanoz
Dereotu
Nane
1 paket kabartma tozu
100 gr un
500 gr karides
Tuz
 
Hazırlanışı:
Kabak, havuç, patates, soğanı rendeleyin ve iyice suyunu sıkın. Daha sonra taze soğanı ve taze baharatları ince ince kıyın. Ssuyu sıkılmıs malzemenin içine ekleyin. Karidesleri de küçük doğrayıp ekledikten  sonra tuz ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. En son unu ve üzerine kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırın. Az zeytinyağında tavada iki yüzünüde kızartıp 5 dakika boyunca 200 santigrat derece fırında pişirin.
 
Bamyalı Levrek
1 levrek fileto
500 gr bamya
2 adet domates
1 adet soğan
Tuz
Şeker
 
Hazırlanışı
1 adet soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağında iyice piştikten sonra küp küp doğranmıs domatesleri ekleyin. Domatesler de iyice piştikten sonra güzelce ayıklanmıs bamyaları ekleyip üzerine 1 çay bardağı limon suyu, tuz ve şekeri ekleyip pişmeye bırakın. 1 adet levrek filetoyu 200 santigrat derece fırında 15 dakika pişirin ve bamyayla birlikte servis edin.
 
Hanya Böreği
250 gram  kabak
250 gram  patates
500 gram lor peyniri
50 gram nane
200 gram kaymak
Bir çay  kaşığı toz biber
Zeytinyağı 
İki diş sarımsak ve bir yemek kaşığı çam fıstığı
Bir su bardağı manda yoğurdu
 
Hazırlanışı:
Kabakları ince ince doğrayın, patatesleri şerit şerit zar gibi dilimleyin. En alta patatesleri dizin. Üstüne kabakları koyun. Onun üstüne lor peyniri, üstüne ise kırmızı toz biber, zeytinyağı ve naneden hazırladığınız sosu gezdirin.  Çam fıstığı ve sarımsak ilave edip bunları blendırda çekip üstüne dökün.  Tekrar patates kabak ve lor, bunu üç kez tekrarlayın.  En üste manda kaymağı koyup fırına verin. 180 derecede 45 dakika fırında pişirin.  Yaz için freş bir börek, hem sıcak hem soğuk servis edebilirsiniz. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78