• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İzmir 17 °C

“Mememi Alın Kurtulayım” Devri Bitti

“Mememi Alın Kurtulayım” Devri Bitti
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serdar Saydam, meme kanserlerinde “meme alın
“MEMEMİ ALIN KURTULAYIM” DEVRİ BİTTİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serdar Saydam,  meme kanserlerinde “meme alınma” (mastektomi) döneminin sona erdiğini artık onko-plastik cerrahi  sayesinde kadının hem kanserden kurtulduğunu hem de estetik bir memeye sahip olduğunu söyledi.
 
Meme kanseri tedavisi olacak kadınların eskiden ‘Mememi alın kurtulayım’ derken,  şimdi meme kanseri bir çok kadının onko-plastik cerrahi sayesinde hem kanser tedavisi yapılıyor hem de estetik ameliyatla kozmetiği sağlanıyor. Tıbbın ilerlemesi sayesinde yeni yöntemlerin geliştiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Serdar Saydam,  meme kanseri cerrahisinde artık hastaların kolay kolay memesinin alınmadığını söyledi.  Dr. Saydam, onko-plastik cerrahide kanser tedavisi prensiplerinden vazgeçmeden yaptıkları ameliyatlarda kitlenin bulunduğu memeyi koruduklarını ve estetik bir görünüme kavuşturduklarını belirtti.
 
“HER MEMEYİ KOLAY KOLAY ALMIYORUZ”
“Böylelikle kadınlar hem meme kanserinden kurtuluyor hem de aynı operasyonla memesi estetik bir görünüme kavuşuyor” diyen Dr. Saydam, “Kanseri uygun bir şekilde tedavi ederken, memeyi koruyoruz hem de kozmetiğini düzeltiyoruz. Buna onko-plastik cerrahi deniyor.  Onko-plastik cerrahiyi hastanın meme kanseri olduğu ve memesinin alınmak zorunda olduğu veya kanserli dokunun çıkartıldığında kozmetiğinin bozulduğu durumlarda daha sık gerçekleştiriyoruz . Onko-plastik cerrahi çıkmadan önce geriye kalan meme, memeye benzemiyorsa hastaya  memenin alınması (mastektomi)  önerilirdi. Ama artık memeyi kolay kolay almıyoruz. Eskiden aldığımız vakalarda bile memeyi almadan hem kanser tedavisini yapıyoruz hem de aynı ameliyatla kozmetiğini sağlıyoruz” diye konuştu.
 
“BÜYÜK MEMELERDE ESTETİK GÖRÜNÜMÜ SAĞLIYORUZ”
 Çok büyük memeleri olan kanser vakalarında uyguladıkları ameliyat yöntemi hakkında da bilgi veren Dr. Saydam, “Bu vakalarda kitleyi çıkarttıktan sonra iki meme arasındaki asimetri bozuluyor. Kitleyi çıkarttığımız meme küçülüyor.  Bu takdirde karşı memeyi de küçülterek, asimetriyi ve estetiği sağlıyoruz. Bazen erken evre meme kanserinde küçük odaklar halinde kitleler oluyor. Bu hastanın memesini almak zorunda kalabiliyoruz. Ya da meme tümör oranı denilen bir şey var. Tümörü etrafından temiz bir sınırla çıkartıyoruz.  Eğer meme küçükse, tümör çok büyük olmasa bile deformite olabiliyor. İşte bu olgularda onkoplastik cerrahi ile bu memeleri de artık koruyabiliyoruz.” diye konuştu.
 
ANGELİNA JOLİE ÖRNEĞİ
Bir çok hastanın onko-plastik cerrahi hakkında bilgi sahibi olduğunun altını çizen Dr. Saydam, şunları söyledi:
“Eskiden hastalar ‘mememi alın kurtulun’ diyordu. Şimdi hastalar ‘Memeyi almasanız olmaz mı’ diye sorular yöneltiyorlar. Angelina Jolie meme kanseri olma olasılığı yüksek olduğu için bir ameliyat oldu. Meme içerisindeki meme dokusu boşaltılarak, yerine slikon yerleştirildi. Böylece meme kanseri riski normal kadınların seviyesine getirildi. Bu işlem de  onko-plastik cerrahi sayılabilir”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78