• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İzmir 22 °C

İzmir Vokallerini Arıyor

İzmir Vokallerini Arıyor
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Harry Potter Çocuk Operası, bu yıl ise Matilda Müzikali ile büyük çıkış yakalayan Mozart Akademi, büyüklere yönelik bir
VOKALLER DÜNYAYI GEZECEK
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Harry Potter Çocuk Operası, bu yıl ise Matilda Müzikali ile büyük çıkış yakalayan Mozart Akademi, büyüklere yönelik bir proje için kolları sıvadı. VocaWorld ismindeki çok sesli koro projesi ile ülkemizin zengin kültürü ve müziği ile dünya müziğinin en seçkin örnekleri harmanlanarak, yurt içi ve yurt dışı konserleriyle sanatseverlere sunulacak. Proje’nin İzmir ayağı için genç yetenekler aranıyor. VocaWorld Korosu’nda yer almak isteyen 18-35 yaş arası 25 korist, müziksel değerlendirme ile belirlenecek.
 
Mozart Akademi Yöneticisi İlhan Cinpir, halen Samsun'da çalışmalarını sürdüren VocaVoice Korosu ve İzmir’deki Mozart Akademi işbirliğiyle yürütülecek projenin içeriğinin sır gibi saklandığını söyledi. Uzun soluklu olacak Proje’nin hem yurt içinde, hem de yurt dışında çok ses getireceğini belirten Cinpir, “VocaWorld ile özel düzenlenmiş halk ezgilerimiz ve dünya müziğinin en seçkin örnekleri özel bir sahne projesi olarak seyirciyle buluşacak. Projede yer alan vokaller turnelerle dünyayı gezme imkanı bulacak” dedi. 
 
Aynı zamanda Opera Sanatçısı olan İlhan Cinpir, ülkemizde çok sesli müziğin gelişmesi ve kültürümüzü yurt dışında tanımak adına bu tür projelerin önemine değinen ve şu bilgileri verdi: “Samsun VocaVoice Korosu’nu bu yıl ilkini düzenlediğimiz İzmir Polifonik Korolar Fesivalimiz’de onur konuğu olarak sahneye çıktıklarında ilk kez dinleme fırsatı buldum. Konseri bütün jüri ve İzmirli sanatseverlerle birlikte ben de büyük hayranlıkla izledim. Gerçekten hepimizi şaşırtan müthiş bir konser oldu. Ve hemen ardından Koro Şefi Bilgen Özcan Coşkunsoy ile temasa geçerek birlikte bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Şu an çok güzel bir ilgi var. Konserlerimizi merakla bekleyenlere biraz daha sabır diyorum.”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78