• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İzmir 22 °C

Türkiye’nin Birliği İçin Dsp’de El Ele Verelim

Türkiye’nin Birliği İçin Dsp’de El Ele Verelim
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım’da yapılacak olan Genel Seçimde Demokratik Sol Parti’nin 8
DSP LİDERİ MASUM TÜRKER: “TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ İÇİN DSP’DE EL ELE VERELİM”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım’da yapılacak olan Genel Seçimde Demokratik Sol Parti’nin 81 il ve 85 seçim çevresinde 550 milletvekili adayı ile seçimlere gireceğini söyledi.
Demokratik Sol Parti’nin hiçbir zaman vazgeçmediği ulusal birlik ve bütünlüğü sağlayan çizgisi içinde Türkiye’ye hizmete talip olduklarını belirten Türker, “7 Haziran seçiminden sonra ortaya çıkan tablo, parlamentoda dört parti dışında diğer partilere de ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösterdi. 7 Haziran’da tek başına iktidar olamayan ve koalisyon görüşmeleri adı altında muhalefet partilerini oyalayan AK Parti’nin tek başına iktidarmış gibi hareket ediyor olması endişe vericidir. Parlamentoda dört parti dışında rekabet edeceği başka partiler olsaydı AK Parti bu şekilde hareket edemezdi. Demokratik Sol Parti, üç kez iktidar olmuş bir partidir ve halkın çıkarlarını ön planda tutan köklü ve marka bir partidir.” dedi. 
 
“TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİ İÇİN DSP’DE EL ELE VERELİM”
1 Kasım’daki seçimde Demokratik Sol Parti’nin sloganının ‘Türkiye’nin birliği için DSP’de el ele verelim’ olacağını belirten Türker, “Türkiye’de yavaş yavaş bir değişim olacaktır. Parlamento'daki ana muhalefet partilerinin konuşmalarını dinlediğinizde daha seçime girerken AK Parti ile koalisyon kuracaklarını söylüyorlar. Oylar; bölünmesin diye ana muhalefet partisine giderse dolaylı olarak AK Parti’ye gider, işte biz bunu kamuoyuna anlatacağız. Bu seferki stratejimiz bu. Mutlu insan güçlü Türkiye sloganı ile 7 Haziran seçimlerine gittik. 1 Kasım seçimlerine vatandaşlarımızın karşısına Türkiye’nin birliği için DSP’de el ele verelim sloganı ile çıkacağız.” dedi.
 
Türkiye’nin savaşa sürüklendiğini ve son dönemde artan terör faaliyetlerinin bunun göstergesi olduğunu belirten Türker, “Son günlerde medyada 1 Kasım seçimlerinin iptal edilebileceği yönünde tartışmalar yapılıyor. 1 Kasım’daki seçim yalnızca savaş durumunda iptal edilebilir ve ne yazık ki Türkiye’yi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar. Bu durum son derece endişe vericidir. Son dönemde artan terör saldırıları da bunun bir göstergesidir. Dünyada Türkiye’nin her an Suriye, Irak veya İran’la savaşma riski konuşuluyor. Bahsedilen bu risk medyada ele alınmıyor, bir anlamda üstü örtülüyor. Son dönemlerde artan terör faaliyetlerinin amacı Türkiye’de bir bölünme gerçekleştirmeye yöneliktir.” dedi.
 
Son günlerde medyaya yönelik saldırı ve operasyonları değerlendiren Türker, “Medyayı baskı altına almak adına operasyonların yapılacağını, özellikle Aydın Doğan’a ait Doğan Medya Grubu’na yönelik operasyonların yapılacağını altı yıl önce söylemiştim. Aydın Doğan’a da yakın bir tarihte, terörist muamelesi yaptıracak çakıl taşlarının derin bir yönetim tarafından döşendiğini söylemiştim. Diğer bütün yayın organları Aydın Doğan’a sahip çıkmalıdır; çünkü Aydın Doğan ile hesap bittikten sonra sıra size gelecek, onların da sıralaması var.” dedi.
Medyaya yönelik yapılan operasyonların devam edeceğini belirten Türker, “Medyaya yönelik yapılan bunun içinde Koza İpek Grubu, Aydın Doğan, Sözcü, Taraf, Cumhuriyet gazetesi dahildir. Daha sonra operasyon yapılması planlanmış olan Ciner Grubu’na ve NTV’ye toplumumuzun sahip çıkması lazım. Dün barış için yapılan benzer yürüyüş, bütün medyanın özgürlüğünü korumak için organize edilip yapılmalıdır.” diye uyardı.
 
Boydak Grubu’na yapılan operasyonlarla ilgili soruyu yanıtlayan Türker, “Boydak Grubu’na yapılan operasyon hukuksuzdur. Boydak Grubu’na yapılan operasyonun ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalar yapmasını birbiriyle ilgili olabilir. Derin yönetim dediğim anlayış Türkiye’yi ahtapot gibi sardı. Boydak Grubu’na yapılan suçlamaların asılsız olduğunu biliyoruz. Hakimler şimdilik hukuka uygun davrandı, umarım bu anlayış devam eder.” dedi.
 
Herkesin korktuğunu, hiç kimsenin vazifesini yerine getirmediğini dile getiren Türker, “Bu tür olaylarda insanlar geçmiş olsun demeye korkuyor. Mesela Boydakların başına gelenden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun açıklama yapması gerekiyordu. Bu açıklama dün yapılan barış yürüyüşü kadar önemli bir açıklamadır. Kendi üyelerine sahip çıkmayan, varlığını kendi üyelerinden aldığı aidat ile sürdürenler, haksız bir durum var mı, yok mu diye dikilmeyen anlayışın, derin yönetimin ahtapot kolları arasında olduğunu açıkça ortada görüyoruz.” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78