• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İzmir 19 °C

Et Konseyi’nde Değişim

Et Konseyi’nde Değişim
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nde (UKON) yapılan Ağustos ayı Genel Kurul toplantısında mevcut başkan Mustafa Bılıkçı’nın yerine Ahmet Hacıince göreve getiri
ET KONSEYİ’NDE GÖREV DEĞİŞİMİ
 
Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nde (UKON) yapılan Ağustos ayı Genel Kurul toplantısında mevcut başkan Mustafa Bılıkçı’nın yerine Ahmet Hacıince göreve getirildi.
 
Kırmızı et tüketimini artırmak ve üretim şartlarını AB standartlarına yükseltmek adına 2010’dan bu yana faaliyet gösteren Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin Ağustos ayı Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. 
 
Yakın tarihte basına verdiği beyanatta; Karkas et ithalatına karşı olduğunu, sadece gerekli hallerde besilik canlı hayvan ithalatına sıcak bakabileceklerini söylemesine rağmen, sahibi olduğu firma ile ESK’nın Avrupa’dan sığır karkas eti alım ihalesine katılan ve özellikle hayvan yetiştiricilerinden büyük tepki toplayan Bılıkçı’nın yerine, Sanayici Alt Grubu üyesi Ahmet Hacıince oy çokluğu ile göreve getirildi.
 
Başkan Vekili Fazlı Yalçındağ ve Muhasip Üye Özer Türer mevcut görevlerine devam ederken; UKON’dan yapılan yazılı açıklamada, kırmızı et fiyatlarındaki artışın sektörde istikrarsızlığa sebep olduğu belirtilerek, tüketiciler başta olmak üzere tüm kesimlerin süreçten olumsuz etkilendiği bildirildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu olarak konseyimizin alt grupları içerisinde yer alan sanayici, tüketici, üretici ve kamu mensupları arasındaki istişareyi artırarak bu konuda daha fazla çözüm üretme gayreti içerisinde olacağız. 2014 yılında TUİK verilerine göre Türkiye toplam kırmızı et üretimi, 1 milyon 8 bin ton civarında gerçekleşmiştir. Üretimin artış göstermesine rağmen üretim artış hızının nüfus artış hızını yakalaması gerekmektedir. Üretici ve sanayicinin sürdürülebilir üretim yaparken tüketicinin de uygun fiyata et tüketebilmesi Konseyimizin en önemli amacıdır. Bu nedenle Bakanlığımızın konuyla ilgili çalışmalarını desteklemekteyiz”
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78