• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İzmir 21 °C

Balıkçılar hem iyimser hem karamsar

Balıkçılar hem iyimser hem karamsar
İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, 1 Eylül’de başlayacak 2015-2016 balık avcılığı sezonu için hem karamsar, hem iyimser konuştu.

BALIKÇILAR  HEM İYİMSER HEM KARAMSAR 

İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, 1 Eylül’de başlayacak 2015-2016 balık avcılığı sezonu için hem karamsar, hem iyimser konuştu.

2015-2016 av sezonunun hayırlı, uğurlu, bol ve bereketli olmasını dileyen Başkan Erdoğan Kartal,  mevcut düzenin devam ettiği sürece;  Türk balıkçılık sektörünün her geçen gün biraz daha yok olmaya devam edeceğini söyledi.

Mevcut yasaların balıkçığı kurtarmaya değil, yok etmeye yönelik olduğunu iddia eden Kartal, “Bataklığın içindeyiz. Her geçen saniye bataklık bizi biraz daha içine çekiyor. Bunun içindir ki artık ihtiyaca cevap vermeyen 1380 sayılı kanun yeniden revize edip hayata geçirilmesi gerçeğini kabul etmek zorundayız.” dedi.  

Düşündürücü ve bir o kadarda duygusal açıklamalarda bulunan İstanbullu balıkçıların Başkanı Kartal, şöyle konuştu:  “Nasılsınız diye sorulduğunda ‘iyiyim’ diye cevap vermenin gelenek olduğu gibi; bizlerde camia olarak her sezon öncesinde güzel temennilerde bulunuyoruz. Bu güzel dileklerimiz bazen ‘bol balıklı’ mevsimlerle tecelli buluyor. Ancak balığın bol olması, kime ne fayda sağlıyor ki? En azından bizler balığı avlayanlar olarak bol balığın hiçbir zaman faydasını göremedik. Balık bol da olsa, azda olsa zarar eden, hüsrana uğrayan ve her sezonu gırtlağa borç ile kapatan yine bizler oluyoruz” 

İstanbul'a dünyanın en modern balık halinin açıldığını, ancak yeni balık halinin balıkçının mevcut durumunda hiçbir olumlu değişikliğe neden olmadığını ifade eden Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanları yaşatan umuttur. Bizim de camia olarak hayallerimiz, umutlarımız vardı. İstanbul’a dünyanın en modern balık halinin açılacağını ilk duyduğumuzda içimizi bir heyecan sarmıştı. İstanbullu balıkçı nihayet emeğinin karşılığını alacak ümidiyle sevinmiştik. Söz konusu hal açıldı, ancak değişen hiçbir şey olmadı. Açılmasıyla birlikte bizimde hayallerimiz çok geçmeden suya düştü. Hal, fiziki olarak yenilendi ama içinde ki bozuk düzen bugün halen yerini korumaya devam ediyor.”

Tüm olumsuzluklara rağmen Türk balıkçılık sektörü adına iyi niyet dileklerini sözlerine ekleyen Kartal, “Tahminlerimiz bu yıl için bol palamut olacağı yönündedir. Denizin verdiği işaretler ve genel görünüm de bu yöndedir. İnşallah bu yıl balıkçının yüzü palamut ile gülecek, balık tezgâhları palamut ile şenlenecek, balıkçılarımızın kesesine ve vatandaşlarımızın sofralarına palamut bereketi geleceğine inanıyoruz” diyerek, başta İstanbul olmak üzere Türk balıkçılık sektörüne kazasız, belasız bol kazançlı ve bereketli bir sezon geçirmeleri dileğinde bulundu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78