• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İzmir 25 °C

Aliağa'nın Hedefi Dünya Standartları

Aliağa'nın Hedefi Dünya Standartları
Aliağa Belediyesi tarafından 72 dönüm alan üzerine yapılan ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor. /Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
ALİAĞA'NIN DOĞAL KLİMALI YAŞAM ALANI YAKINDA HİZMETE GİRİYOR 
 
Aliağa Belediyesi tarafından 72 dönüm alan üzerine yapılan ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor. Henüz tamamlanmamasına rağmen şimdiden kent sakinlerinin ve kenti ziyarete gelenlerin uğrak noktası haline gelen alan,  birbirinden güzel ağaçları ve mevsimlik çiçekleriyle kentin merkezinde yemyeşil bir vahayı andırıyor. 
 
DOĞAL KLİMALI
Yeşil ile mavinin buluştuğu ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ özellikle sıcak yaz akşamlarında bunalan ve serinlemek isteyenlerin ortak adresi oldu. Denizden tatlı tatlı esen rüzgarıyla ziyaretçilerine doğal klima ortamını sağlayan alan,  hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde vatandaşların yoğun ziyaretiyle karşılaşıyor.Dört bir tarafı özenle hazırlanan ve modern çocuk oyun gruplarıyla her yaştan vatandaşın bir arada dinlenmesine olanak tanıyan alan,  sadece Aliağa'nın değil kuzey İzmir’in cazibe merkezi olmaya aday gösteriliyor.
 
AVCI RAMADAN İLE SINIRLI KALMAYACAK 
‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ ile birlikte kişi başına düşen yeşil alan oranında ülke standartlarının üzerinde rakamlar yakaladıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa'nın sanayi kenti olması yeşil bir kent olmasına engel  teşkil etmez. İlçemizin dört bir tarafında gerçekleştirdiğimiz yeşillendirme çalışmalarımız ile kısa zaman içerisinde oldukça uzun bir yol kat ettik. Bu noktada Aliağa'nın daha yeşil bir kent olması konusunda iddialıyız. Amacımız kişi başına düşen yeşil alan oranında dünya standartlarını yakalamaktır” diyerek,  Aliağa'yı yeşillendirme çalışmalarının Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı ile sınırlı kalmadan devam edeceğini söyledi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78